Aikolon blogi

Aikolonin monipuolinen osaaminen ja kokemus mahdollistavat alaa mullistavat innovaatiot läpinäkyvien muovipintojen kehityksessä ja valmistuksessa

Pirjo Bovellan 12.4.2023 15:32
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Aikolon on toiminut muovin tukkukaupan ja muovin työstämisen saralla yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Käytetyin Aikolonin muovituotteiden tuotantomenetelmä on muovilevyjen CNC-koneistaminen ja sorvaus lastuavilla työstömenetelmillä. Lisäksi uudella huipputeknologisella tuotantolinjalla voimme tarjota asiakkaillemme kaikki muovin työstämiseen, pinnoittamiseen sekä merkintään liittyvät palvelut yhdestä paikasta automatisoidusti.

Aikolon_4E5A9529

Ammattitaitoa ja kokemusta muovien koneistuksessa ja sorvauksessa

Vuosien saatossa olemme kuunnelleet asiakkaittemme tarpeita ja ne on otettu huomioon koneinvestoinneissa. Konekantamme ottaa huomioon monenlaiset tarpeet koneistettavissa tuotteissa mm. erittäin korkeat ja isokokoiset kappaleet.

Kapasiteettimme on suuri, koneistajia on noin kaksikymmentä ja toimimme kahdessa vuorossa. Kustannustehokkuuden parantamiseksi työstämme myös miehittämättömissä ajoissa öisin ja viikonloppuisin. Vaikka lähes jokaisella koneella voidaan ajaa miehittämättömänä, on kolmeen koneeseen integroitu robotti, joka laajentaa vapaan kapasiteetin käyttömahdollisuuksia entisestään. Pitkäkestoiset ja suuret sarjat ajetaan miehittämättömänä, jolloin sillä on vaikutusta kustannuksiin. Lue lisää muovien lastuavasta työstöstä ja CNC-koneistuksesta.


Lämpömuovaus ja tyhjiömuovaus sekä muut Aikolonin muovien työstömenetelmät

Teemme myös erilaisia lämpömuovauksia, kuten muotilla lämpömuovaamista ja tyhjiömuovausta. Lämpömuovauksessa kestomuovinen levyaihio lämmitetään ja muovataan haluttuun muotoon. Lämpömuovaus tehdään tyypillisesti pienehköissä sarjoissa alkaen yksittäiskappaleesta aina muutaman sadan kappaleen sarjaan.

Aikolonilla on pitkä kokemus ja vankka ammattitaito tyhjiömuovattavien tuotteiden valmistuksessa. Tyhjiömuovauksessa (=syväveto, alipainemuovaus) lämmitetty kestomuovinen levyaihio muovataan alipaineella muotin pintaan, jolloin muotin muodot kopioituvat levyyn tarkasti. Aikolonin Vantaan tuotannossa on neljä tyhjiömuovauskonetta, joilla valmistettavien muoviosien koko vaihtelee hyvin pienistä suuriin kappaleisiin. Tyhjiömuovaamalla voidaan valmistaa mekaanisesti kestäviä tuotteita ja tarvittaessa työkaluihin on mahdollista tehdä muutoksia myös kesken prosessin. 

Vantaan yksikössämme tehdään myös muovien taivutuksia, liimauksia ja hitsausta. Tutustu tarkemmin Aikolonin työstöpalveluihin.

Aikon2022_229_ver2_LoRes

Uusi tuotantolinja ja kokonaisratkaisu

Uuden tuotantolinjan myötä Aikolon pystyy tarjoamaan asiakkailleen kokonaisratkaisun, jossa muovin laminointi, pinnoitus ja työstäminen onnistuvat yhden luukun periaatteella. Lisäksi haluamme olla asiakkaidemme tuotekehityskumppanina läpinäkyvien muovipintojen tuotekehityksessä ja valmistuksessa.

Tämä mahdollistaa alaa mullistavat innovaatiot, kuten kalvoteknologian, jonka avulla esimerkiksi ohjaamon ikkunoihin voidaan tuoda dataa tai ohjata lämpöä. Lisäksi pintoja voidaan rasteroida ja merkitä silkkipainon avulla. Uudella tuotantolinjalla hyödynnetään robotiikkaa ja huipputeknologiaa sekä automaattista laaduntarkkailua.

Uusi tuotantolinja parantaa merkittävästi lopputuloksen laatua ja kustannustehokkuutta sekä mahdollistaa energiatehokkaammat lasia korvaavat ratkaisut. Lasia puolet keveämmät muovit ja niiden energiatehokkuus koko tuotantoketjussa, pienentävät merkittävästi tuotteiden hiilijalanjälkeä. Tutki aihetta lisää!


Muovin laminointi ja pinnoitus näyttöjen kehityksessä

Käyttökohteita muovin laminoinnille ja muovin pinnoitukselle ovat mm. erilaiset näytöt, joista saadaan informaatiota paikkoihin ja tilanteisiin, jossa päätökset tehdään. Joustaville näyttöratkaisuille asetetaan yhä kasvavia vaatimuksia esim. turvallisuuden, särkymättömyyden, muodon tai koon suhteen. Näyttöjä pitää saada erilaisiin pintoihin, jotka vastaavat näihin tarpeisiin ja usein muovi on näihin tarkoituksenmukaisin läpinäkyvä materiaali.

Taipuisien näyttöjen saapuminen markkinoille luo mahdollisuuden päällystää erilaisia pintoja siten, että ne toimivat alustoina median toistamiselle. Tämä puolestaan voi avata ovia uudenlaiseen interaktiivisuuteen rakennetun ympäristön kanssa seinäpintojen tai niiden osien toimiessa näyttöinä. Samoin sähköisen mainonnan ulottaminen pinnoille ja paikkoihin, joissa se ei perinteisesti ole ollut esillä, tulee ajankohtaiseksi.

 

Aikon2022_304_LoRes

Tuotekehityskumppanuus

Läpinäkyvien muovipintojen tuotekehityskumppanina ideoimme, suunnittelemme ja kokeilemme uusia ratkaisuja kanssasi. Saat meiltä uusimman asiantuntemuksen ja teknologian. Tarjoamme yrityksellesi kokonaispaketin, tuotekehityksestä automatisoituun tuotantoon saakka. Kannamme vastuun lopputuotteen laadusta sekä palvelun toimivuudesta sen kaikissa vaiheissa.

Meidän avulla vahvistat yrityksesi tulevaisuudennäkymiä, oli alasi ajoneuvo- tai kuljetusala, teollinen tuotanto, raskas kalusto tai meriteollisuus. Toivomme, että haastat meidät! Havaitsemasi ongelma on meille innostava tilaisuus kehittää siihen ratkaisu – yhdessä. Työmme on tehty vasta sitten, kun olemme molemmat tyytyväisiä näkemäämme.

Osaamisemme ja ainutlaatuinen teknologiamme varmistavat asiakkaillemme huippulaadun, erilaiset kokeilut sekä täysin uudenlaisten ratkaisujen tuomisen lopputuotteeseen. Ota yhteyttä niin keskustellaan aiheesta lisää!

Aiheet: Aikolon, Muovien ammattilainen, Avainlippu, Muovien asiantuntija, Suomalainen työ

Meillä on katse tiukasti tulevaisuudessa ja pohjalla vankka ammattitaito sekä pitkä kokemus muoveista. Lasia puolet keveämmät muovit ja niiden energiatehokkuus koko tuotantoketjussa, pienentää merkittävästi tuotteiden hiilijalanjälkeä.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki