Muovikoulu blogi

Muovikoulun blogista löydät monipuolista tietoa muovimateriaaleista ja niiden valinnasta, tuotantomenetelmistä ja erilaisista käyttökohteista. 

Aikolonin omien ”myytinmurtajien” Muovikoulu testaa -videot!

Pirjo Bovellan 11.3.2021 6:45
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Aikolonin Muovikoulun YouTube -kanavan Muovikoulu testaa -videosarja soittolistalla on seitsemän 5–10 minuutin mittaista videota. ”Muovikoulu testaa” -videoilla asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä sekä kertovat testien tulokset. Aiheet valikoituivat asiakkaidemme yleisimpien kysymysten perusteella mm. mikä muovimateriaali on helppo koneistaa tai mikä on mittatarkkaa? Millainen naarmuuntumisen kesto akryylillä on verrattuna muihin lasinkirkkaisiin muoveihin? Miten muovit palavat?

kirkkaiden muovien iskunkestävyys

Kirkkaiden muovien iskunkestävyyttä testattiin ensin vasaran iskulla ja mikäli siitä testistä selvisi, otettiin käyttöön raskaammat keinot ja lyötiin testikappaletta lekalla. Testissä oli myös kolmas tekijä, jonka voit käydä katsomassa videolta, samoin kuin testin tulokset!

Muovien palamisen keston testeissä käyttöön otettiin pieni käsitoho, jolla saatiin aikaan 2100°C liekki. Materiaalipareina oli ns. normaalimuovi vs. saman materiaalin palosuojattu versio. Videolla näkyy erittäin hyvin se, miten nämä materiaalit käyttäytyvät palotilanteessa.

Kirkkaiden muovien kemikaalien kestoa testattiin perinteisillä, kotitalouksista löytyvillä puhdistusaineilla ja mikrokuituliinalla. Katso miten voit puhdistaa mm. akryylin naarmuttamatta sitä!

Muovien lämpölaajenemisen huomioon ottaminen on äärimmäisen tärkeää! Testasimme yleisimpiä teollisuusmuoveja, joita käytetään mm. liukukiskoissa, kulutuspaloissa jne. Testissä lämpötilaero oli reilu 40°C. Katso miten testi tehtiin ja millaiset tulokset saatiin!

Vastauksia kysymyksiin mikä muovimateriaali on helppo koneistaa ja mikä muovimateriaali on mittatarkkaa, löytyy tästä Muovien lastuavuus -videosta. Lähdetään sorville testaamaan tyypillisiä teknisiä muoveja ja kuullaan myös muoviasiantuntijoiden kommentit tuloksiin.

Muovien naarmuuntumisen kestoa testattiin lasinkirkkailla muoveilla. Miten ne kestivät hiekkaisen työhanskan ja risulla lyömisen. Millaisia jälkiä jäi – vai jäikö?!

Muoveista puhutaan, että ne imevät kosteutta huomattavasti, varsinkin nylon (PA6). Nyt testattiin käytännössä se, miten tuo puhe pitää paikkansa todellisuudessa ja lisäksi, kuinka nopeasti kosteus lähtee imeytymään materiaaliin. Katso video Veden imeytyminen muoveihin ja näe testin tulokset ja asiantuntijoiden kommentit.

Mikäli monipuolinen muovitieto materiaaleista, muovien ominaisuuksien testauksesta, muovin ajankohtaisista aiheista ja muusta muoviin liittyvästä kiinnostaa, niin tilaa YouTube -kanavamme.

 

Aiheet: Muovikoulu, Muovikoulu testaa -videot, Aikolon, Muovien ammattilainen, Muovien palamisen kesto, Muovien lastuavuus, Kirkkaiden muovien iskunkestävyys, Muovien lämpölaajeneminen, Kirkkaiden muovien kemikaalien kestävyys, Kirkkaiden muovien naarmuuntumisen kesto

YouTube -kanavamme tarjoaa hyödyllistä ja laadukasta sisältöä muoviaiheisiin liittyen. 

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki