Aikolon blogi

Aikolonin tuotekehitystyön tulokset - Aikon® lasitusratkaisut

Pirjo Bovellan 21.3.2024 15:34
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Aikon® kirkkaiden ja korkealaatuisten muovituotteiden avulla löydät erinomaisen ratkaisun monenlaisiin vaativiin käyttökohteisiin. Asiakkaamme voivat parantaa energiatehokkuuttaan ja pienentää hiilijalanjälkeään käyttämällä näitä keveitä ja kestäviä muovituotteita lasitusratkaisuissaan. Lisäksi kirkkaat muovit ja niihin laminoitava älyteknologia mahdollistavat uusien ominaisuuksien lisäämisen lasituksiin.

Aikolonin muovien asiantuntijat ovat valmiina kehittämään asiakkaillemme uusia ja ennennäkemättömiä lasitusratkaisuja. Valitsemalla meidät kumppaniksesi tuotekehitykseen, saat käyttöösi viimeisimmän asiantuntemuksen kirkkaista muoveista ja niiden mahdollisuuksista sekä ainutlaatuisen huipputeknologian.

kosketusnäyttö

Kestävät turvalasit työkoneisiin ja -laitteisiin

Olemme tehneet yhteistyötä työkoneiden valmistajien kanssa jo reilusti yli kolmekymmentä vuotta, ja sen vuoksi meillä on vahva asiantuntemus kestävien turvalasien valmistuksessa. Kokemuksen lisäksi meillä on nyt käytössämme Aikonin® huipputeknologia, joka mahdollistaa kokonaan uudenlaisten ratkaisujen tuomisen työkoneiden turvalaseihin mm. integroimalla niihin älyteknologiaa.

Aikon® pinnoitetun kirkkaan muovin tärkeimpiä etuja ovat materiaalin kestävyys ja keveys. Työkoneet toimivat usein vaativissa olosuhteissa, joten niiden valmistuksessa käytettävien materiaalien on täytettävä korkeat laatuvaatimukset. Työkoneiden valmistajien täytyy pystyä takaamaan kuljettajalle turvallinen toimintaympäristö sekä mahdollisimman huoltovapaa työkone/laite. Valmistamamme Aikon® lasitukset ovat optisesti korkealaatuisia ja korkean iskulujuuden ansiosta turvallisia. Kevyet turvalasit parantavat merkittävästi työkoneen energiatehokkuutta ja siten pienentävät myös sen hiilijalanjälkeä.

 

Kevyet ja säänkestävät lasitusratkaisut jahteihin ja veneisiin 

Jahdeissa ja veneissä paino vaikuttaa merkittävästi suorituskykyyn. Aikon® pinnoitetut kirkkaat muovilevyt ovat keveitä, säänkestäviä ja turvallisia. Aikon® kirkkaiden muovilevyjen keveys on erityisen hyödyllinen ominaisuus, sillä niiden paino on vain puolet lasin painosta, mikä vähentää aluksen kokonaispainoa ja parantaa polttoainetehokkuutta. Lisäksi Aikon® muovilevyn pinnoite takaa erinomaisen UV-säteilyn keston, mikä pidentää lasituksen käyttöikää ja vähentää ylläpitokustannuksia. Ikkunoihin ja lasituksiin voidaan tuoda myös uusia ominaisuuksia, kuten älyteknologiaa, joka parantaa aluksen toiminnallisuutta ja käyttömukavuutta entisestään.

 

Kirkkaat, kestävät ja optisesti laadukkaat pleksit jääkiekkokaukaloihin

Olemme olleet pitkään yhteistyössä jääkiekkokaukaloiden valmistajien kanssa, mikä tekee meistä alalla kokeneen kumppanin. Olemme kumppanina kehittämässä uusia, ennennäkemättömiä ominaisuuksia jääkiekkokaukaloihin. Uusien kaukaloiden suunnittelussa ja rakentamisessa hyödynnetään kirkkaita muoveja eli pleksejä moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Näiden materiaalien on täytettävä korkeat laatuvaatimukset iskunkestävyydessä, optisessa laadussa ja naarmuuntumiskestävyydessä.

Aikon® kirkkaat kovapinnoitetut muovit tarjoavat erinomaisen ratkaisun, joka yhdistää kestävyyden, turvallisuuden ja optisen laadun. Näiden muovien etuihin kuuluu myös niiden keveys, erittäin hyvä iskunkestävyys, korroosionkestävyys ja UV-säteilyn kestävyys.

Aikon® PMMA Hard ja Aikon® PC Hard materiaalit tarjoavat turvallisuutta katsojille, kiekkofaneille ja pelaajille ilman, että pleksien optiset ominaisuudet kärsivät. Näillä kovapinnoitetuilla muoveilla on erittäin korkea naarmuuntumiskesto, mikä tarkoittaa vähemmän jälkiä kiekoista ja helpompaa puhdistusta niiden erinomaisen kemikaalien keston ansiosta.

 

Sään- ja iskunkestävät ratkaisut meluesteisiin 

Kirkkaasta kovapinnoitetusta polykarbonaatista valmistettu melueste on EN 16240 -standardin mukainen, säänkestävä sekä iskuluja ratkaisu. Pinnoituksen ansiosta materiaali säilyttää ominaisuutensa pitkään, mikä tekee siitä erittäin kustannustehokkaan ja kestävän vaihtoehdon meluesteiden valmistukseen.

Tuotekehityskumppanina autamme sinua suunnittelemaan kestäviä ja läpinäkyviä meluesteitä, jotka eivät rikkoudu tai säröydy kuten lasi. Hyvin suunniteltu melueste voi vaimentaa haitallista melua jopa 30 desibeliin asti.

Aikon® PC Hard, kovapinnoitettu polykarbonaatti, on erittäin kestävä ja kevyt materiaali. Polykarbonaatti on puolet kevyempi kuin lasi, mutta se on jopa 200 kertaa iskunkestävämpi, eikä se hajoa helposti. Pinnoitteen ansiosta materiaalin naarmuuntumisen ja UV-säteilyn kestävyys paranevat merkittävästi, mikä ehkäisee myös materiaalin kellastumista ja pidentää niiden käyttöikää. Pinnoite parantaa myös materiaalin kemikaalien kestoa, joten ne on helpompi puhdistaa ja se mahdollistaa nopean reagoinnin mahdollisiin vahinkoihin tai ilkivaltatapauksiin.

Käytössämme oleva muovin tulostus- ja merkintäteknologia mahdollistaa kestävien merkintöjen ja kuvioiden tekemisen meluesteisiin. Tämä ei ainoastaan paranna niiden ulkonäköä, vaan voi myös auttaa ehkäisemään esimerkiksi lintujen törmäämistä meluesteisiin.

 

Tuotekehityskumppanuus lasitusratkaisuissa

Mitä aikaisemmassa vaiheessa pääsemme kumppaniksi tuotekehitykseen, sitä paremmin pystymme tukemaan suunnittelua ja valmistamaan kevyitä, kestäviä ja kustannustehokkaita lasitusratkaisuja. Meillä on lähes neljän vuosikymmenen kokemus kirkkaiden muovien työstämisestä ja uusien lasitusratkaisujen kehittämisestä. Tutustu aiempaan blogiartikkeliimme ”Innovatiivinen tuotekehityskumppanuus – yhteinen matka menestykseen”, ja ole yhteydessä meihin, niin voimme yhdessä lähteä kehittämään juuri sinun tarpeisiisi sopivia ratkaisuja!

 

 Tuomas Moilanen

Tuomas Moilanen
kehitysjohtaja
040 482 8262
tuomas.moilanen@aikolon.fi

 

Aikon_PanuVanninen

 

Panu Vanninen
tuotepäällikkö
020 779 0059
panu.vanninen@aikolon.fi

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Aiheet: Aikolon, Muovien ammattilainen, Avainlippu, Muovien asiantuntija, Suomalainen työ, tuotekehityskumppanuus, innovointi, yhteistyö

Aikon® tarjoaa innovatiivisia ja kestäviä lasitusratkaisuja eri tarpeisiin. Luotettavana kumppanina tuotekehityksessä ja valmistuksessa autamme asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään ja parantamaan suorituskykyä.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki