Aikolon Blogi

Aikolonin vastuullisuusmatka – osa 3 - ISO 14001 ympäristösertifikaatti

Pirjo Bovellan 27.2.2024 21:43
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Aikolon Oy on saanut ISO 14001 sertifikaatin, tunnustuksen sitoutumisesta ympäristötyöhän ja sen edistämiseen yrityksen toiminnassa, soveltamisalana teknisten muovien maahantuonti, jatkojalostaminen ja myynti sekä muovituotteiden tuotekehitys. Aikolonin ympäristöjohtamista arvioitiin marraskuussa ulkoisen asiantuntijan toimesta ja lisäksi auditoitiin Aikolonin johtamisjärjestelmä. ISO 14001 sertifikaatti myönnettiin joulukuussa 2023. Myös ISO 9001 sertifikaatti sai jatkoa syyskuuhun saakka.

BVCER_SansQR-ISO 9001 14001

Organisaatioihin kohdistuu kasvavia odotuksia sekä lainsäädännöllisiä vaatimuksia edistää aktiivisesti kestävää kehitystä toiminnallaan. Järjestelmällinen lähestymistapa ympäristöasioiden hallintaan on välttämätöntä, jotta muuttuviin vaatimuksiin voidaan vastata nopeasti ja varmistaa samalla avoimuus ja vastuullisuus.

ISO 14001 on maailman arvostetuin ympäristöasioiden hallintajärjestelmän malli, ja sen avulla Aikolon voi systemaattisesti ja tavoitteellisesti parantaa ympäristöasioidensa hallintaa sekä edistää kestävää kehitystä. Sertifikaatti on tae asiakkaillemme laadukkaasta kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta, varmistaen samalla, että johtamiskäytäntömme ja prosessimme täyttävät kansainväliset vaatimukset.

Ympäristöjärjestelmän käyttöönotolla voimme saavuttaa useita liiketoiminnallisia hyötyjä vaatimustenmukaisuuden lisäksi. Näitä ovat muun muassa kustannustehokkuuden parantaminen, riskien ja mahdollisuuksien tunnistaminen, henkilöstön ympäristötietoisuuden lisääminen sekä vastuullisuuden osoittaminen sidosryhmillemme.

”Sertifikaatin saaminen on seurausta kovasta työstämme ja omistautumisestamme ympäristöystävällisen toimintamallin kehittämiseen. Tämä saavutus ei olisi mahdollinen ilman tiivistä yhteistyötä ja sitoutumista kestävän liiketoiminnan periaatteisiin. ISO 14001 -sertifikaatti ei ole ainoastaan tunnustus nykyisestä toiminnastamme, vaan se myös avaa uusia mahdollisuuksia kasvuun ja kehitykseen. Se tarjoaa meille suuntaviivoja ja tukea nykymaailman liiketoimintaympäristössä, jossa ympäristövastuullisuus on yhä keskeisemmässä roolissa”, sanoo Aikolonin kehitysjohtaja Tuomas Moilanen.

Aikolon Oy:n ympäristöpolitiikka tarkoittaa taloudellisesti kestävää pohjaa ylläpitäviä periaatteita, joiden mukaan yritys toimii ja kehittää toimintaansa vastatakseen muuttuviin ympäristönsuojelun tarpeisiin. Tavoitteenamme on vähentää ympäristökuormitusta tunnistamalla, arvioimalla ja hallitsemalla ympäristöön vaikuttavia osa-alueita toiminnassamme.

Aikolonin tavoitteena on systemaattisesti seurata ja raportoida energian ja polttoaineen kulutusta, jätteen määrää ja jätekustannuksia sekä kierrätettyjen muovimateriaalien ostoa ja myyntiä.

Lue lisää vastuullisuuden teemoista verkkosivuiltamme.

 

Aikaisemmat vastuullisuussarjan blogitekstit:

Aiheet: vastuullisuus, ympäristösertifikaatti, ISO14001

ISO 14001 on maailman arvostetuin ympäristöasioiden hallintajärjestelmän malli, ja sen avulla Aikolon voi systemaattisesti ja tavoitteellisesti parantaa ympäristöasioidensa hallintaa sekä edistää kestävää kehitystä.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki