Muovikoulu blogi

Muovikoulun blogista löydät monipuolista tietoa muovimateriaaleista ja niiden valinnasta, tuotantomenetelmistä ja erilaisista käyttökohteista. 

Kolmanneksi suosituin blogikirjoituksemme 2019

Pirjo Bovellan 5.3.2020 7:00
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Teimme listauksen vuoden 2019 suosituimmista blogikirjoituksistamme. Päätämme listauksen kolmanneksi suosituimmalla blogitekstillä PE, polyeteeni - kestää paukkupakkasetkin.

PE300

Polyeteeni (PE) on maailman käytetyin muovilaatu, kun yhteen lasketaan kaikki eri PE-tyypit. Muovin puolivalmisteena polyeteenejä saa levyinä, tankoina ja putkina ja se on materiaali, jota on helppo työstää. Lisäksi saatavilla on mm. PE FOAM, joka on vaahdotustekniikalla valmistettu, HD-PE-materiaalia selvästi kevyempi muovi usekä regeneroidut laadut, joissa raaka-aine pohjautuu suurelta osin kierrätettyyn materiaaliin. Erilaisin lisäainein seostamalla saadaan polyeteeneihin lisäominaisuuksia kuten esimerkiksi parempaa kulutuksen kestoa, lämpötilan kestoa tai UV:n kestoa. Vaihtoehtoja on runsaasti, tästä pääset tutkimaan tarjolla olevia PE laatuja.

 

Muovimateriaalin valinnassa tulee ottaa huomioon useita eri asioita ja vaatimuksia. Teimme oppaan muovimateriaalin valinnasta, jonka avulla opit systemaattisen tavan valita oikea muovimateriaali. Lataa ilmainen ja helppolukuinen opas aiheesta ja kasvata omaa ammattitaitoasi muovimateriaalien valinnassa niin teet parempia materiaalivalintoja.

Muovimateriaalien valintaoppaan latauslinkki

 

Muovikoulu testaa -videosarjassa asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä sekä kertovat testien tulokset. Teimme blogikirjoituksen ja videon Muovien lämpölaajenemisesta, jossa testasimme käytännössä muutamien muovimateriaalien lämpölaajenemista. Lataa itsellesi ilmainen video (kesto n. 10 min.), joka sisältää myös taulukot testatuista materiaaleista.

Jatkamme myös joka viikko – maanantaisin – eri muovi- ja komposiittimateriaalien esittelyä.
Mikäli haluat saada monipuolista tietoa mm. muovilaaduista, tuotantomenetelmistä ja muusta muoviin liittyvästä, niin tilaa tästä Muovikoulun blogi suoraan omaan sähköpostiisi. Voit antaa myös palautetta Muovikoulu blogista osoitteeseen marketing@aikolon.fi.

 

Aiheet: Polyeteeni UHMW-PE, PE9000, Polyeteenit, PE300, PE500, PE1000, Polyeteeni PE-HD, Suurtiheyspolyeteeni, Polyeteeni HDPE, Perusmuovi, Muovilevy, PE-HMW, Leikkuulauta, PE-UHMW, Muovien pakkasenkestävyys

Listasimme vuoden 2019 suosituimmat blogikirjoituksemme - tässä järjestyksessään kolmanneksi suosituin.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki