Muovikoulu blogi

Muovikoulun blogista löydät monipuolista tietoa muovimateriaaleista ja niiden valinnasta, tuotantomenetelmistä ja erilaisista käyttökohteista. 

Kolme asiaa, jotka tulee aina huomioida muovien kemikaalien kestävyydessä

Marko Koljonen 18.6.2019 6:41
Marko Koljonen
Seuraa minua:

Muovien kemikaalien kestävyys vaihtelee paljon eri muovilaaduilla. Jonkun verran voi olla myös valmistajakohtaisia eroavaisuuksia. Huomioi ainakin seuraavat kolme asiaa, kun valitset muovia kohteeseen, jossa se on kosketuksissa kemikaalien kanssa. 

PVDF

1) Huomioi, että käyttökohteen lämpötila ja mahdollinen paine voivat vaikuttaa olennaisesti muovien kemikaalien kestävyyteen. Muovilaatu voi kestää hyvin tiettyä kemikaalia huoneen lämmössä, mutta lämpötilan noustessa yli 50 asteen tilanne muuttuu. 

2) Altistumisaika voi vaikuttaa ratkaisevasti muovien kemikaalien kestävyyteen. Onko kyseessä hetkellinen ja nopea altistuminen vai jatkuva altistuminen? Lopputulos voi olla hyvin erilainen. 

3) Käytännön testaus on paras tapa varmistaa muovien kemikaalien kestävyys. Teoreettiset ohjeet ovat suuntaa antavia ja sataprosenttisen varmuuden saa aina testaamalla muovin kestävyyttä oikeassa tai oikeaa vastaavissa käyttöolosuhteissa. 

 

Muovien kemikaalien kestävyydellä on siis suuri merkitys muovimateriaalin valintaan niissä käyttökohteissa, joissa materiaali alistuu kemikaaleille. Kokosimme aiheesta kevyen oppaan, missä kerrotaan, mitkä asiat tulee aina huomioida, kun selvittää muovin kemiallista kestoa. Oppaassa on myös kattava taulukko usean eri muovin kemiallisesta kestosta.

Pääset lataamaan Muovien kemikaalien kestävyys -oppaan ilmaiseksi alla olevasta kuvasta tai tästä linkistä.

Muovien kemikaalien kestävyys

 

 

Meillä on opas myös muovimateriaalin valinnasta. Siinä kerromme systemaattisen tavan muovimateriaalin valintaan. Oppaassa käydään tiivistetysti läpi kymmenkunta kohtaa, jotka auttavat sopivan muovimateriaalin löytämisessä. Noudattamalla oppaan tapaa tarkastella muovin valintaa, tekee varmasti sopivampia materiaaliratkaisuja ja samalla oppii tuntemaan muovimateriaalit paremmin.

Pääset lataamaan Muovimateriaalin valintaoppaan ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.

Muovimateriaalin latausoppaan latauslinkki

 

 

Aiheet: Muovimateriaalin valinta, Muovien kemikaalien kesto

Muovien kemikaalien kestävyys vaihtelee paljon eri muovilaaduilla. Tässä oppaassa
on esitetty yleisimpien muovilaatujen kemikaalien kestoa käyttäen tiedonlähteinä johtavia materiaalivalmistajia

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki