Aikolon blogi

Larin matka EPDA:n presidenttinä

Tiia Jalkanen 10.5.2022 6:30
Tiia Jalkanen

Aikolonin ostojohtaja Lari Hahtonen on toiminut viimeiset kuusi vuotta EPDA:n presidenttinä. EPDA (European Plastics Distributors Associations) on Euroopan johtava muoviorganisaatio, johon kuuluu muovin puolivalmisteita, kuten muovilevyjä, muovitankoja ja muoviputkia, valmistavia sekä jälleen myyviä yrityksiä. EPDA on perustettu vuonna 1973 ja Aikolon on liittynyt järjestöön vuonna 2005.

EPDA saattaa muovialan asiantuntijat yhteen normaalisti vuosittain järjestettäviin konferensseihin ja muihin yhteisiin tapahtumiin. Korona-aikana toki konferensseja ei ole päästy järjestämään normaaliin tapaan, mutta tilalle on löytynyt vaihtoehtoisia tapoja kohtaamisiin ja alan kehittämiseen.  

Lari luopuu EPDA:n presidentin roolistaan ja siirtää presidentin tehtävän seuraajalleen kevään 2022 konferenssissa, joka järjestetään 11.–13.5. Nizzassa. Lari kertoo lyhyessä haastattelussa, mitä presidenttikausi on pitänyt sisällään. 

Aikon_LariHahatonen_341_LoRes_rajattu-1

Mitä EPDA:n presidenttikausi on pitänyt sisällään? 

- Presidentin tehtävät ovat koostuneet pääasiassa päivittäisten asioitten vetämisestä järjestössä. Toki taustalla on ollut järjestöjen asioiden hoitamiseen erikoistunut toimisto, joka on hoitanut vuosittaisten konferenssien järjestämisen sekä käytännön asioiden hoitamisen. Järjestön toimintaa pyöritetään yhdessä hallituksen kanssa.  

Minkälaisia tapahtumia EPDA:ssa järjestetään? 

- Vuosittain keväällä on järjestetty yksi konferenssi jäsenyrityksille. Lisäksi syksyisin on järjestetty toinen pienempi tapahtuma. Korona-aikana konferensseja ei ole järjestetty ennen vuotta 2022, mutta sen sijaan on järjestetty coffee morning -tapahtumia.  

Mitä muutoksia muovialalla on tapahtunut viimeisen kuuden vuoden aikana? 

- Viimeisimpänä mielessä ovat korona-ajan tuomat muutokset. Korona on sekoittanut pakkaa todella voimakkaasti. Koronan alussa kirkkaiden muovien kysyntä kasvoi räjähdysmäisesti, kun niitä tarvittiin pisarasuojiin.   

Tämän jälkeen lähes kaikki toimitusketjut ja kuljetukset alkoivat hankaloitua. Viimeisimpänä Ukrainan sota on tuonut merkittäviä haasteita ja optimistisuus muovien saatavuuden parantumisen suhteen saa odottaa. 

Mitä ajatuksia sinulla herää, kun vietät viimeisiä hetkiä presidenttinä? Millä mielin jätät pestin taaksesi? 

- Olen päässyt luomaan valtavan hienon verkoston eurooppalaisiin yhteistyökumppaneihin. Jätän pestin taakseni hyvillä mielin, olen tehnyt jo riittävän pitkään töitä järjestön eteen. Toivottavasti seuraajani pääsee nopeasti tilanteen tasalle asioista. Minulla on luottoa uuteen presidenttiin ja hallitukseen. He ovat nuoria ja nälkäisiä henkilöitä, jotka ovat valmiita kehittämään asioita uuteen suuntaan. 

Mitkä ovat mieleenpainuvimmat muistot presidenttikauden ajalta? 

- Mieleenpainuvin muisto on presidentin tehtävien vastaanottaminen Hamburgissa, Saksassa keväällä 2016 edellisiltä presidentiltä. Tuolloin pääsin astumaan Vinkin David Ladymanin isoihin saappaisiin. Seuraavassa konferenssissa pääsen vastaavaan tilanteeseen, mutta roolit ovat toisinpäin, kun luovutan presidentin tehtävät eteenpäin. 

Aiheet: Aikolon, EPDA

Mitä Euroopan johtavan muoviorganisaation presidenttikausi on pitänyt sisällään?

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki