Aikolon Blogi

Aikolon Blogista löydät monipuolista tietoa muovimateriaaleista ja niiden valinnasta, tuotantomenetelmistä ja erilaisista käyttökohteista. 

Milloin muovi on keraamia ja teräksiä parempi vaihtoehto paperi- ja selluteollisuuden sovelluksissa?

Sami Hytönen 23.10.2018 8:15
Sami Hytönen
Seuraa minua:

Muovimateriaalien kehittyminen on mahdollistanut uusia käyttökohteita paperi- ja selluteollisuudessa perinteisesti käytettyjen materiaalien, kuten keraamien, rinnalla. Kirjoitimme aiheesta myös blogissa Muovit paperi- ja selluteollisuudessa.

Oikea muovimateriaalin valinta lisää myös esimerkiksi laitevalmistajien kilpailukykyä perinteisesti käytettyihin korroosiota kestäviin materiaaleihin, kuten haponkestävään teräkseen verrattuna. Muovien käytöllä voidaankin ratkaista monia materiaalien korroosion- ja kemialliseen kestoon liittyviä haasteita.

Mietittäessä materiaalin valintaa perinteisesti käytettyjen materiaalien ja muovien välillä, on kiinnitettävä huomiota mm. seuraaviin tekijöihin:

  • paperi-, kartonki-, tai sellunkuivauskoneen ajonopeus
  • massakompositio (täyteaineet, abrasiivisuus)
  • kemiallisen keston vaatimukset (lämpötila, pH, valkaisukemikaalien jäämät massassa)
  • tavoiteltava kulutusosien kestoikä

CERAMX_2

Esimerkiksi viiraosan vedenpoistokalusteissa muovit eivät aina ole vaihtoehto keraameille, mutta mikäli yllä mainitut tekijät ovat muoveille suotuisia, voidaan muovimateriaaleilla saavuttaa seuraavia etuja:

  • hinta
  • työstettävyys
  • korroosiovapaus (jos kemiallisen keston vaatimukset muutoin täyttyvät)
  • helppo käsiteltävyys, alhaisempi ominaispaino, murtumattomuus
  • hyvät liukuominaisuudet, pieni kitka

 

Sopivimman ja toimivimman muovilaadun alustava valinta voidaan tehdä kokemuksen pohjalta, mutta monesti vaaditaan käytännön testausta ja tulosten analysointia, joiden pohjalta voidaan laskea hyödyt ja tehdä johtopäätökset.

Kokosimme oppaan Paperi- ja selluteollisuuden muoviratkaisuista. Oppaassa kerrotaan tiivistetysti ko. teollisuuden alalle sopivista muovimateriaaleista sekä yleisimmistä muovien sovelluskohteista alalla. Luettuasi tämän oppaan tiedät enemmän alasi muovimateriaaleista ja voit tehdä onnistuneita materiaalivalintoja.

Pääset lataamaan oppaan (Paperi- ja selluteollisuus – ostajan opas) ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.

New call-to-action

Aiheet: Muovit paperi- ja selluteollisuudessa

Kokemus on avuksi sopivimman ja toimivimman muovilaadun valinnassa, mutta usein vaaditaan käytännön testausta ja tulosten analysointia.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki