Aikolon Blogi

Muovien lastuava työstö

Pirjo Bovellan 23.7.2018 14:43
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Lastuavalla työstöllä tarkoitetaan kappaleiden valmistamista lastuavilla työstömenetelmillä, kuten sorvaamalla, jyrsimällä tai poraamalla. Lastuttaessa aihiosta poistetaan ainetta lastuina, kunnes jäljellä on vain halutun muotoinen kappale. Lastuava työstö voidaan jakaa manuaaliseen ja CNC-koneistukseen.  Manuaalisessa työstössä koneistaja käyttää konetta itse ja CNC-koneistuksessa työn tekee automaattinen työstökeskus, jolloin koneistajan tehtäväksi jää koneen- ja laadunvalvonta.


CNC-työstökoneilla valmistetaan muovilevyistä ja -tangoista erilaisia osia lastuavalla työstöllä asiakkaiden tarpeiden mukaan. Aikolonin laaja konekanta mahdollistaa jopa 1000 mm paksujen levyjen 3D-työstön. Tämän lisäksi suurin mahdollinen yhdellä kiinnityksellä 3D-työstettävä kappale on 2 300 x 8 000 x 300mm. Käytössämme on 3-akselinen CNC-jyrsintä, 4- ja 5-akselinen CNC-koneistus sekä automaattinen sorvaustyöstökeskus tangonsyöttölaitteella.

Aikolon_4E5A9996

Lähes kaikille muovilaaduille soveltuu sahaus. Automaattisahauskeskuksemme ja sen yhteydessä toimiva automaattinen materiaalien varastointijärjestelmä mahdollistavat erittäin tarkat sahaukset isoillekin erille nopeasti ja virheettömästi. Varastoyksikkö järjestää itsensä optimitilaan säädetyin ajoin automaattisesti. Näin useimmin käytetyt levyt ovat pinnalla, helposti ja nopeasti saatavilla. Tehokkaan purunpoiston ansiosta sahatut kappaleet ovat puhtaita.

Vankka osaamisemme muovialalta, toiminnan laadun jatkuva kehittäminen sekä säännöllinen investointi konekantaan varmistaa asiakkaillemme parhaat materiaalit sekä tehokkaimmat työstömenetelmät.

Tutustu monipuolisiin työstöpalveluihimme!

 

Mikäli mietit mikä on paras mahdollinen tuotantomenetelmä muovituotteellesi niin ensiapua löytyy tästä oppaasta (Muovituotteen tuotantomenetelmän valintaopas), jonka pääset lataamaan ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.

New call-to-action

 

Aiheet: Muovin koneistus, Muovin tuotantomenetelmät, Muovin lastuava työstö, CNC-jyrsintä, Muovin sahaus, Muovin työstömenetelmät, Muovin työstöpalvelut, Muovien CNC-koneistus

Kaikki tuotantomenetelmät eivät sovi kaikille muovilaaduille, eivätkä kaikki muovilaadut kaikille tuotantomenetelmille. Tuotantomenetelmän oikealla valinnalla voidaan säästää rahaa ja aikaa. 

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki