Muovikoulu blogi

Muovikoulun blogista löydät monipuolista tietoa muovimateriaaleista ja niiden valinnasta, tuotantomenetelmistä ja erilaisista käyttökohteista. 

Muovikoulun monipuolisten sisältöjen avulla kehität  muoviosaamistasi

Pirjo Bovellan 27.12.2021 7:00
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Etsitkö tietoa muovien ominaisuuksista tai siitä, mikä tuotantomenetelmä olisi paras tarvitsemallesi muovituotteelle tai -osalle? Muovikoulumme monipuolisten sisältöjen avulla pääset syventämään osaamistasi muoveista.

Aikolon_muovin_kiertokulku_251x170mm

Muovikoulun oppaista löytyy monipuolista tietoa muoveista. Kaikki Muovikoulun oppaat ovat ladattavissa ilmaiseksi täältä. Yleistä tietoa muoveista löytyy:

 • Muovimateriaalin valintaoppaasta, jossa opastetaan hyödyntämään 12-kohtaista muovin valintamenetelmää. Menetelmä kattaa kaikki tarvittavat tiedot, jotta löydät sopivimman muovimateriaalin käyttökohteeseesi
 • Muovituotteen tuotantomenetelmän valintaoppaassa kerrotaan kolmen eri tuotantotavan, muovin koneistuksen, lämpömuovauksen ja ruiskuvalun eduista ja haasteista.
 • Suunnittelijan ostajan tarkistuslistan avulla opit, mitkä asiat tulee ottaa huomioon jo muovituotteen tai -osan suunnitteluvaiheessa. Listassa käydään tiivistetysti läpi kahdeksan kohtaa, joiden avulla suunnittelijat ja ostajat voivat säästää aikaa ja rahaa sekä suunnitella hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia koneistusosia.

Näistä kolmesta oppaasta on tehty myös videot, joissa Muovikoulun asiantuntijamme kertovat lyhyesti muovioppaiden aiheista. Videot katsottuasi sinulle aukeaa parempi kuva siitä, miten voimme tukea muovintuntemusta omassa yrityksessänne. Videot löytyvät täältä.


Asiantuntijoiltamme kysytään usein tietyistä muovien ominaisuuksista, kuten esimerkiksi muovien kemikaalien kestävyydestä, lämpörasituksesta sekä lasin ja kirkkaiden muovien eroista. Näistä aiheista olemme tehneet seuraavat oppaat:

 • Muovien kemikaalien kestävyys
  Vaatiiko tarvitsemasi muoviosa kemikaalien kestoa? Oppaassa kerrotaan, mitkä ovat olennaisia muovien kemikaalien kestävyyteen vaikuttavia tekijöitä ja mitä visuaalisia tai mekaanisia vaikutuksia kemikaaleilla voi olla muoveihin.
 • Muovien lämpörasitusopas
  Onko käyttökohteessasi kuumuutta tai lämpötilan vaihtelua? Muovien lämpörasitus -oppaasta voit tutkia eri muovimateriaalien käyttölämpötilat ja lämpölaajenemisen. Lisäksi opit, mitä tarkoittaa muovien hetkellinen ja jatkuva lämmönkesto.
 • Lasin ja muovin vertailu
  Haluatko parantaa käyttökohteesi iskulujuutta ja energiatehokkuutta valmistamalla ikkunat tai lasitukset kirkkaasta muovista? Lasin ja muovin vertailuoppaassa tutkitaan, miten lasin ja kirkkaiden muovilevyjen ominaisuudet eroavat toisistaan. Vertailu tehdään 15 eri ominaisuudella ja oppaan lopussa on yhteenveto tuloksista.

Näiden oppaiden aiheista löytyy ”Muovikoulu testaa” -videoita, joissa asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä sekä kertovat testien tulokset. Lisäksi ”Muovikoulu testaa” -videoissa on testattu mm. muovien palamisen kestoa, kirkkaiden muovien iskunkestävyyttä sekä veden imeytymistä muoveihin. Videot ovat n. 10 minuutin mittaisia ja ne sisältävät myös taulukot testatuista materiaaleista. Kaikki julkaistut videot löytyvät täältä.


Olemme tehneet myös joitakin toimialakohtaisia oppaita, joissa kerrotaan kyseiselle toimialalle sopivista muovimateriaaleista ja niiden sovelluskohteista.

Tutustu myös kovapintaisten Aikon® PC Hard ja Aikon® PMMA Hard muovilevyjen  tuote-esitteeseen. Se pitää sisällään esittelyt ko. tuotteiden erityisominaisuuksista, esimerkkejä levyjen käyttökohteista sekä niiden levykoot ja -vahvuudet. 


Mikäli yllä olevista ei löytynyt teidän yrityksenne toimialaa, niin 
Muovikoulumme tarjoaa oppaiden ja videoiden lisäksi asiakkaidemme tarpeiden pohjalta räätälöityjä lyhyitä seminaareja/tilaisuuksia, missä sisällön ja aiheen muoveista valitsee asiakas. Me huolehdimme, että asiakkaamme saa aina ajantasaisen ja asiantuntevan koulutuksen tai tietoiskun tarpeen mukaan.

Muovikoulutukset on tarkoitettu yritysten tuotekehittäjille ja suunnittelijoille, tuotannon parissa työskenteleville, hankinnan ja myynnin ammattilaisille sekä kaikille,  jotka kaipaavat osaamiseensa päivitystä ja haluavat oppia lisää muoveista.

Aikolonin muovien asiantuntijat kuuntelevat ja auttavat mielellään oikean ratkaisun valinnassa juuri teidän käyttökohteeseenne. Pääset hyödyntämään heidän asiantuntemustaan ottamalla yhteyttä oman alueesi aluemyyntipäällikköön.

 

Aiheet: Muovikoulu, Aikolon, Muovien ammattilainen

Muovikoulun monipuolisten sisältöjen avulla lisätään muoviosaamista. Tarjolla on oppaita, videoita ja räätälöityä muovikoulutusta. 

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki