Materiaaliesittely

Materiaalien esittelyissä kerromme lyhyesti erilaisista muovi- ja komposiitti materiaaleista. Perusmuovien lisäksi erilaisia täyte- ja apuaineita tai lujitteita käyttämällä näitä saadaan yli sata. 

Optinen muovi, PMMA GS on helposti työstettävä akryyli

Marko Koljonen 17.11.2021 14:58
Marko Koljonen
Seuraa minua:

Optisten muovien ryhmään kuuluvat kirkkaat ja värjätyt amorfiset kestomuovit. Optisia muoveja voidaan myös pinnoittaa esimerkiksi parantamaan materiaalien kemikaalien kestoa tai naarmuuntumista vastaan. Lisäksi optisiin muoveihin kuuluvat diffuusoivat muovit, jotka hajottavat valon tasaisesti pinnalle siten, että led-pisteet (hotspotit) häviävät näkyvistä

Nyt esittelyvuorossa on valettu amorfinen kestomuovi  PMMA GS, jolla voidaan korvata lasia.  Sen iskunkestävyys on noin kaksikymmentä kertaa parempi verrattuna lasiin ja lisäksi PMMA GS on puolet normaalia lasia kevyempää. Sen muita hyviä ominaisuuksia ovat mm. 

  • erinomaiset optiset ominaisuudet ja hyvä valonläpäisy (92%)
  • säänkesto ja hyvä UV säteilyn kesto
  • hyvä työstettävyys ja lämpömuovattavuus

PMMA GS

PMMA GS on valettu amorfinen kestomuovi. Materiaali muistuttaa ominaisuuksiltaan hyvin paljon suulakepuristettua akryyliä, mutta on sitä helpompi ennen kaikkea lämpömuovata ja työstää. Valetusta PMMA laadusta on myös paremmin saatavilla eri värisiä ja eri tavoin pinnoiteltuja erikoisversioita.  Lue lisää...

Toimitusvalikoimassamme PMMA GS materiaalia on saatavana muovilevyinä, muoviputkina ja muovitankoina.

Tutustu lasin ja kirkkaiden muovilevyjen eroihin Lasi vs. Muovi -vertailun avulla

Olemme tehneet Lasi vs. Muovi oppaan, jossa vertaillaan lasia ja lasinkirkkaita muovilevyjä, polykarbonaattia (PC) ja akryyliä (PMMA). Oppaaseen on koottu 15 lasin ja lasinkirkkaiden muovilevyjen eri ominaisuutta ja verrattu niitä keskenään.  Pääset lataamaan ilmaisen oppaamme tästä linkistä tai alla olevasta kuvasta.

New call-to-action

 

Muovikoulun asiantuntijat testaavat käytännössä muovimateriaalien ominaisuuksia

Kirkkailla muovilevyillä voidaan korvata lasia ja esimerkiksi PMMA:n (akryylin) iskunkestävyys on lasiin verrattuna noin kaksikymmentä kertaa parempi. Katso Muovikoulu testaa -videolta, miten leka heiluu ja kirkkaat muovilevyt (PMMA, PC ja PETG) kestävät kovia iskuja. 

 

Aiheet: Akryyli (PMMA), Materiaaliesittely, Optinen muovi

PMMA GS materiaalista voidaan valmistaa lasia korvaavia näyttäviä osia mm. terveydenhuollon laitteisiin.

 

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki