Materiaaliesittely

Materiaalien esittelyissä kerromme lyhyesti erilaisista muovi- ja komposiitti materiaaleista. Perusmuovien lisäksi erilaisia täyte- ja apuaineita tai lujitteita käyttämällä näitä saadaan yli sata. 

Optinen muovi, PMMA GS on helposti työstettävä akryyli

Marko Koljonen 17.11.2021 14:58
Marko Koljonen
Seuraa minua:

Optisten muovien ryhmään kuuluvat kirkkaat ja värjätyt amorfiset kestomuovit. Optisia muoveja voidaan myös pinnoittaa esimerkiksi parantamaan materiaalien kemikaalienkestoa tai naarmuuntumista vastaan. Lisäksi on diffuusoivat muovit, jotka hajottavat valon tasaisesti pinnalle siten, että led-pisteet (hotspotit) häviävät näkyvistä. 

Nyt esittelyvuorossa on valettu amorfinen kestomuovi  PMMA GS, jolla voidaan korvata lasia.  Sen iskunkestävyys on noin kaksikymmentä kertaa parempi verrattuna lasiin ja lisäksi se on puolet normaalia lasia kevyempää. Sen muita hyviä ominaisuuksia ovat mm. 

  • erinomaiset optiset ominaisuudet ja hyvä valonläpäisy (92%)
  • säänkesto ja hyvä UV:n kesto
  • hyvä työstettävyys ja lämpömuovattavuus

PMMA GS

PMMA GS on valettu amorfinen kestomuovi. Materiaali muistuttaa ominaisuuksiltaan hyvin paljon suulakepuristettua, mutta on sitä helpommin työstettävä ja ennen kaikkea lämpömuovattava. Valetusta laadusta on myös paremmin saatavilla eri värisiä ja eri tavoin pinnoiteltuja erikoisversioita.  Lue lisää...

Toimitusvalikoimassamme PMMA GS materiaalia on saatavana muovilevyinä, muoviputkina ja muovitankoina.

 

Haluatko vertailla lasin ja lasinkirkkaiden muovilevyjen eroja?

Olemme tehneet Lasi vs. Muovi oppaan, jossa vertaillaan lasia ja lasinkirkkaita muovilevyjä, polykarbonaattia (PC) ja akryyliä (PMMA). Oppaaseen on koottu tietoja lasin ja lasinkirkkaiden muovilevyjen ominaisuuksista ja verrattu niitä keskenään. Vertailussa on mukana 15 eri ominaisuutta. Voit ladata ilmaisen oppaamme alta tai tästä linkistä.

New call-to-action

 

Muovikoulun asiantuntijat testaavat käytännössä muovimateriaalien ominaisuuksia

Kirkkailla muovilevyillä voidaan korvata lasia ja esim. PMMA:n (akryylin) iskunkestävyys on lasiin verrattuna noin kaksikymmentä kertaa parempi. Teimme käytännön testin siitä, miten kirkkaat muovilevyt (PMMA, PC ja PETG) kestävät kovia iskuja ja teimme testistä ja sen tuloksista videon. Testasimme näitä kolmea eri materiaalia useammalla eri vahvuudella ja havaitsimme millainen vaikutus sillä on iskunkestävyyteen. Pääset katsomaan videon tästä linkistä (kesto n. 8 min.).

 

Aiheet: PMMA, PMMA GS, Akryyli, Materiaaliesittely, Optinen muovi

PMMA GS materiaalista voidaan valmistaa lasia korvaavia näyttäviä osia mm. terveydenhuollon laitteisiin.

 

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki