Materiaaliesittely

Materiaalien esittelyissä kerromme lyhyesti erilaisista muovi- ja komposiitti materiaaleista. Perusmuovien lisäksi erilaisia täyte- ja apuaineita tai lujitteita käyttämällä näitä saadaan yli sata. 

PC Hard -  Optinen muovi

Marko Koljonen 8.2.2021 6:45
Marko Koljonen
Seuraa minua:

Optisten muovien ryhmään kuuluvat kirkkaat ja värjätyt amorfiset kestomuovit. Optisia muoveja voidaan myös pinnoittaa esimerkiksi naarmuuntumista vastaan tai parantamaan materiaalien kemikaalienkestoa.

Yksi tällainen pinnoitettu materiaali on PC Hard, jonka ominaisuuksia ovat mm. 

  • erinomainen iskulujuus
  • hyvä naarmuuntumisen kesto
  • UV-säteilynkesto
  • keveys verrattuna lasiin (ominaispaino 1,2 g/cm^3)

PC_hard_1000x500px_1 kopio

PC Hard on pinnoitettu polykarbonaatti. Pinnoite parantaa huomattavasti materiaalin naarmuuntumisen kestoa vaikuttamatta kuitenkaan optisiin ominaisuuksiin. Pinnoite onkin tarpeen kohteissa, joissa tuote altistuu hankaavalle kulutukselle (esim. pyyhkijät) tai naarmuuntumiselle. Levyt ovat erittäin laajasti käytössä työkoneiden turvalasituksissa erinomaisen iskunkestävyytensä ja keveytensä ansiosta. Materiaali kestää erittäin hyvin sään vaikutusta (erittäin hyvä pakkasen kesto- ja UV-säteilyn kesto). Lue lisää...

Toimitusvalikoimassamme PC Hard materiaalia on saatavana muovilevyinä.

 

Olemme tehneet ilmaisen oppaan Lasi vs. Muovi, jossa tehdään vertailua lasin ja lasinkirkkaiden muovilevyjen Polykarbonaatin (PC) ja Akryylin (PMMA) välillä. Oppaaseen on koottu tietoja lasin ja lasinkirkkaiden muovilevyjen ominaisuuksista ja niiden vertailusta. Vertailussa on mukana 15 eri ominaisuutta.

New call-to-action

 

”Muovikoulu testaa” -videosarjassa asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä sekä kertovat testien tulokset.

Tämän Muovikoulu testaa -videon aiheena on Muovien naarmuuntumisen kesto, jossa testasimme käytännössä neljän lasinkirkkaan muovin naarmuuntumisen kestoa. Lataa itsellesi ilmainen video (kesto n. 5 min.), joka sisältää myös taulukon testatuista materiaaleista.

 

Aiheet: Kovapintainen polykarbonaatti (PC), Lasinkirkkaat muovit, Muovien iskulujuus, Materiaaliesittely, Optinen muovi, Muovien naarmuuntumisen kesto, Muovien iskunkestävyys, PC Hard, Muovien keveys, Muovien UV-säteilynkesto

PC Hard on pinnoitettu polykarbonaatti. Pinnoite parantaa huomattavasti materiaalin naarmuuntumisen kestoa vaikuttamatta kuitenkaan optisiin ominaisuuksiin. 

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki