Materiaaliesittely

Materiaalien esittelyissä kerromme lyhyesti erilaisista muovi- ja komposiitti materiaaleista. Perusmuovien lisäksi erilaisia täyte- ja apuaineita tai lujitteita käyttämällä näitä saadaan yli sata. 

Polykarbonaatti (PC) on iskunkestävä optinen muovi

Marko Koljonen 2.8.2021 6:30
Marko Koljonen
Seuraa minua:

Optisten muovien ryhmään kuuluvat kirkkaat ja värjätyt amorfiset kestomuovit. Optisia muoveja voidaan myös pinnoittaa esimerkiksi parantamaan materiaalien kemikaalienkestoa tai naarmuuntumista vastaan.

Tällä kertaa tutustumme Polykarbonaattiin (PC), jonka ominaisuuksia ovat mm:

• erityisen hyvä iskunkestävyys
• läpinäkyvyys
• koneistettavuus

PC_icehockey1

Polykarbonaatti on kestomuovi, jonka iskunkestävyys on erityisen hyvä. Lisäksi materiaalin lämmönsieto on hyvä ja mekaaninen lujuus lämpötila-alueella -50 –+120 °C on erinomainen. Polykarbonaatin yleisimpiä käyttökohteita ovat työpaikkojen turvalasit sekä työkoneiden, kuten metsä- ja kaivinkoneiden sekä traktorien lasitukset. Tuote sopii myös erittäin hyvin ilkivallan kohteeksi joutuvien yleisten ja yksityisten tilojen lasituksiin. Polykarbonaatin huono puoli on, että se ei kestä hyvin liuottimia (pinnoitettuja laatuja lukuun ottamatta). Lue lisää...

Toimitusvalikoimassamme PC materiaalia on saatavana muovilevyinä. Lisäksi valikoimassamme on kovapintainen polykarbonaatti PC Hard, jonka naarmuuntumisen kestävyyttä on parannettu pinnoitteen avulla. Pääset vertailemaan polykarbonaattia ja kovapintaista polykarbonaattia sekä niiden ominaisuuksia tästä.

Olemme uudistaneet Muovimateriaalin valintaoppaan entistä kattavammaksi. Muovimateriaalin valintaoppaassa käydään läpi systemaattinen tapa muovimateriaalin valintaan. Oppaan avulla:

  • Opit 12 eri kriteeriä, joilla tehdä muovimateriaalin valintaa
  • Opit systemaattisemman tavan valita oikea muovimateriaali
  • Teet parempia ja onnistuneempia materiaalivalintoja

Pääset lataamaan oppaan (Muovimateriaalin valintaopas) ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.

Uudistetun muovimateriaalin valintaoppaan latauslinkki

 

Aiheet: Polykarbonaatti (PC), Materiaaliesittely, Optinen muovi, PC

Polykarbonaatin yleisimpiä käyttökohteita ovat työpaikkojen turvalasit sekä työkoneiden, kuten metsä- ja kaivinkoneiden sekä traktorien lasitukset.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki