Muovikoulu blogi

Muovikoulun blogista löydät monipuolista tietoa muovimateriaaleista ja niiden valinnasta, tuotantomenetelmistä ja erilaisista käyttökohteista. 

Sahateollisuuden huoltoseisokit ja niihin varautuminen

Teppo Viitanen 24.2.2022 6:30
Teppo Viitanen
Seuraa minua:

Onko jokavuotinen huoltoseisokki tuloillaan? Kiire ja stressi kasvavat, mitä lähemmäs huoltoajankohtaa lähestytään. Tähän lisätään vielä normaalit haasteet kunnossapidon arjessa, niin kyllä sahojen toimintakyvyn ylläpitäminen on hyvin kuormittavaa työtä. Huoltoseisokkeihin kannattaa varautua hyvissä ajoin, sillä kuljettimissa käytetyissä muovimateriaaleissa voi olla pidentyneet toimitusajat.

Aikolon toimii sahojen kanssa yhteistyössä ja pyrkimyksenä on helpottaa kunnossapidon toimintaa. Paras tulos saadaan, kun myyjä ymmärtää asiakkaan toiminnan sekä tarpeen oikein. Kunnossapidon henkilön on helppo tilata esim. uudet johteet linjalle, jos nämä perusasiat ovat kunnossa. Tämän päälle on helppo rakentaa hyvä palvelumalli, joka varmasti hyödyntää asiakasta, sekä myös toimittajaa.

Puutavaraa

Kulutusta kestävät muovimateriaalit kunnossapidon tarpeisiin

Useat materiaalit, joita käytetään kuljettimissa, on saatavilla ns. normaalia kulutusta kestävänä materiaalina (vihreä muovi) sekä hieman kovempaan käyttöön öljyseosteisena. Kohteeseen on hyvä valita materiaalit tarpeen mukaan asiantuntijan kanssa yhteistyössä. Materiaalin valintaa osallistuu kaksi asiantuntijaa. Kunnossapidon henkilö, joka on käyttökohteen ja materiaalitarpeen asiantuntija  sekä Aikolonin puolelta muovimateriaalin asiantuntija. Yhteistyössä kuljettimen muovimateriaalin valinta onnistuu varmasti.

Valikoimassamme on laajasti muovimateriaaleja kuljetinhuollon kunnossapidon tarpeisiin, joista varmasti löytyy sopiva materiaali sahateollisuuden käyttökohteisiin. Soveltuvia materiaaleja ovat esimerkiksi perusmuoveista polyeteenit PE1000, PE1000 R ja PE1000 MoS2 sekä teknisistä muoveista nylonit.

Perusmuovit joilla on hyvät liukuominaisuudet sekä kulutuksenkestävyys

Yleisimmin käytetyistä polyeteeneistä valikoimissamme on PE1000, jolla on hyvät liukuominaisuudet sekä kulutuksenkestävyys. Samasta materiaalista on myös tarjolla edullisempi vaihtoehto PE1000 R, joka on kustannustehokkaampi ratkaisu, sillä materiaali on valmistettu kierrätetystä raaka-aineesta. Kierrätetyn materiaalin mekaaniset ominaisuudet eivät jää paljoa vajaaksi puhtaasta PE1000 materiaalista.

Jatkojalostettu PE1000 MoS2 materiaali on erinomainen vaihtoehto vaativaan kohteeseen, jossa pyritään pidentämään huoltovälejä. Molybdeenisulfidi lisäaineen ansioista materiaalin liukuominaisuudet ovat erinomaisia ja täten myös sen kulutuskestävyys on parempi. PE1000 Mos2 materiaalista on myös tarjolla kierrätetty vaihtoehto, joka on kustannustehokkaampi kuin puhdas, mutta mekaanisilta ominaisuuksiltaan erinomainen vaihtoehto kuljetuslinjan vaativiinkin kohteisiin.

PE9000 Mos2

Hyvillä voiteluaineilla varustettu nailon

Materiaalivalikoimaamme kuuluu myös nailon (polyamidi), josta on tarjolla vaihtoehto öljyseosteella (PA 6 G OIL) tai ilman (PA 6). Nailonin liukuominaisuudet ovat hyvät jo itsessään, mutta voiteluaineen myötä ne vain paranevat. Tarjolla on ns. hitaasti vapautuvaa öljyseosteista nailonia. Tällä tarkoitetaan, että voiteluaine ei heti vapaudu johteeseen vaan kappaleen pitää olla hetki liikkeessä voiteluaineen vapautumiseen. Toinen vaihtoehto on kiinteällä voiteluaineella oleva nailon, joka vapauttaa heti voitelun kohteeseen. Oikean materiaali valitaan käyttökohteen mukaan.

PA6 G OIL

Monipuoliset työstöpalvelut palvelevat kunnossapidon tarpeita

Aikolonin monipuoliset työstöpalvelut pystyvät palvelemaan hyvin laaja-alaisesti kunnossapidon tarpeita. Automaattisahan ansiosta normaalien johteiden aihioiden sahaus onnistuu muutamassa päivässä. Toimitamme CNC-koneistetut ketjujohteet haluttuun profiiliin joko päämiehemme valmiista valikoimasta tai koneistamme itse. Ruuvikuljettimet, ketju- ja vetopyörät, liukulaakerit, ohjainrullat sekä taittopyörät kuuluvat normaaliin toimitusvalikoimaan.

Kaipaatko apua sopivan muovimateriaalin valinnassa?

Olemme koonneet kattavan oppaan, jossa käydään läpi systemaattinen tapa muovimateriaalin valintaan. Oppaan avulla:

  • Opit hyödyntämään 12-kohtaista muovin valintamenetelmää.
  • Opit, miten muovimateriaalin valinta tehdään systemaattisella tavalla.
  • Teet parempia ja onnistuneempia muovimateriaalivalintoja.

Pääset lataamaan oppaan (Muovimateriaalin valintaopas) ilmaiseksi alta tai tästä linkistä. Haastavimmissa käyttökohteissa suosittelemme olemaan yhteydessä aluemyyjiimme, jotka ovat muoviasiantuntijoita. He auttavat mielellään sinua löytämään sopivan muovilaadun käyttökohteeseesi.

Muovimateriaalin valintaopas on apunasi materiaalivalinnassa

Aiheet: Muovimateriaalin valinta

Autamme sahateollisuuden kunnossapitoa joustavalla palvelumallilla sekä kulutusta kestävillä muovimateriaaleilla.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki