Muovikoulu testaa

Muovikoulu testaa -videoissa asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä sekä kertovat testien tulokset.

Video: Miten testasimme muovien lämpölaajenemista?

Pirjo Bovellan 1.7.2020 14:15
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Muoveilla on useita eri valintakriteereitä. Lämpörasitus eli lämmönkestävyys on yksi tärkeimmistä muovien valintaan vaikuttavista tekijöistä. On tärkeää ymmärtää muovien keskeiset lämpöominaisuudet ja niiden vaikutukset muovimateriaaleihin. Silloin voidaan tehdä parempia ja onnistuneempia materiaalivalintoja.

lamporasitusMuovien yksi ominaisuus on verrattain suuri lämpölaajeneminen verrattuna lasiin ja metalliin. Tietyillä erikoismuovien laaduilla päästään lähelle joidenkin metallien arvoja, mutta suurimmalla osalla muoveista lämpölaajeneminen on edellä mainittuihin materiaaleihin verrattuna suuri, ja se tulee ottaa huomioon muovituotteen suunnittelussa. Tällä on olennainen vaikutus myös mittatarkkuuteen ja mittapysyvyyteen.kylmarasitus


Lämpölaajenemiskertoimen avulla pystytään laskemaan lämpötilan muutoksen vaikutus kappaleen pituuteen ja tilavuuteen. Lämpölaajenemiskerroin kertoo, paljonko kappaleen koko muuttuu sen lämpötilan muuttuessa yhden asteen Celsius-asteikolla.

 

”Muovikoulu testaa” -videosarjassa asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä sekä kertovat testien tulokset.

Tämän Muovikoulu testaa -videon aiheena on Muovien lämpölaajeneminen, jossa testasimme käytännössä muutamien muovimateriaalien lämpölaajenemista. Lataa itsellesi ilmainen video (kesto n. 10 min.), joka sisältää myös taulukot testatuista materiaaleista.

 

Olemme tehneet muovien lämpörasituksesta myös oppaan, jossa on kattavat ja selkeät taulukot noin 100 muovilaadun lämmönkestävyydestä, sekä niiden lämpölaajenemisesta. Opas on erinomainen apu muoviosien suunnittelussa. 

Tilaa ilmainen Muovien lämpörasitus opas alta tai tästä linkistä!

Muovien lamporasitusopas

 

  

Aiheet: Muovin lämpölaajeneminen, Muovikoulu testaa -videot

Lämpörasitus on yksi keskeinen kriteeri, joka rajaa sopivien muovimateriaalien määrää. Sen vuoksi tulee huomioida materiaaleihin siirtyvät lämpötilat käyttökohteessa. Ulkopuolelta tulevan lämmön lisäksi on otettava huomioon järjestelmän sisäinen lämpö, joka johtuu esim. kitkasta.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki