Muovikoulu testaa

Muovikoulu testaa -videoissa asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä sekä kertovat testien tulokset.

Video: Muovien lastuavuus - mitä lastuavuudessa ja mittatarkkuudessa tapahtui sorvilla?

Pirjo Bovellan 17.6.2020 7:15
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Lastuavalla työstöllä tarkoitetaan kappaleiden valmistamista lastuavilla työstömenetelmillä, kuten sorvaamalla, jyrsimällä tai poraamalla. Lastuttaessa aihiosta poistetaan ainetta lastuina, kunnes jäljellä on vain halutun muotoinen kappale. Lastuava työstö voidaan jakaa manuaaliseen ja CNC-koneistukseen.  Manuaalisessa työstössä koneistaja käyttää konetta itse ja CNC-koneistuksessa työn tekee automaattinen työstökeskus, jolloin koneistajan tehtäväksi jää koneen- ja laadunvalvonta.

lastuavuus_blogikuvat_800x600px

CNC-työstökoneilla valmistetaan muovilevyistä ja -tangoista erilaisia osia lastuavalla työstöllä asiakkaiden tarpeiden mukaan. Käytössämme on 3-akselinen CNC-jyrsintä, 4- ja 5-akselinen CNC-koneistus sekä automaattinen sorvaustyöstökeskus tangonsyöttölaitteella. Työstämme koneillamme kaikkia muovilaatuja perusmuoveista komposiitteihin. Lue lisää konekannastamme…

”Muovikoulu testaa” -videosarjassa asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä sekä kertovat testien tulokset. Kuudennen Muovikoulu testaa -videon aiheena on Muovien lastuavuus, jossa testasimme käytännössä, mitä lastuavuudessa ja mittatarkkuudessa tapahtui eri muovimateriaalien kohdalla, kun umpitangosta lähdettiin sorvaamaan ulko- ja sisäpinta sekä tarkka pituus. Testissä oli mukana neljä erilaatuista muovimateriaalia; POM (Polyasetaali), PET (Polyetyleenitereftalaatti), PE1000 (UHMW-PE) sekä PA6 (Polyamidi). Lataa itsellesi ilmainen video (kesto n. 6 min.), joka sisältää myös taulukon testatuista materiaaleista.

Mikäli mietit mikä olisi paras mahdollinen tuotantomenetelmä muovituotteellesi, niin ensiapua löytyy tästä Muovituotteen tuotantomenetelmän valintaoppaasta, jonka pääset lataamaan ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.

New call-to-action

  

Aiheet: Muovikoulu testaa -videot, Muovien lastuavuus

Mitä lastuavuudessa ja mittatarkkuudessa tapahtui eri muovimateriaalien kohdalla, kun umpitangosta lähdettiin sorvaamaan ulko- ja sisäpinta sekä tarkka pituus. 

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki