Muovikoulu blogi

Video: Muovikoulu testasi muovien käyttäytymistä sorvissa – katso video!

Kirjoittanut Pirjo Bovellan | 4.9.2020 7:38

Aikolonin keskeisimmät muovituotteiden tuotantomenetelmät ovat muovilevyjen CNC-koneistaminen ja sorvaus lastuavilla työstömenetelmillä. CNC-työstökoneilla valmistetaan muovilevyistä ja -tangoista erilaisia muoviosia lastuavalla työstöllä asiakkaiden tarpeiden mukaan. Konekantamme on laaja ja se mahdollistaa jopa 1000 mm paksujen levyjen 3D-työstön. Tämän lisäksi suurin mahdollinen yhdellä kiinnityksellä 3D-työstettävä kappale on 2 300 x 8 000 mm.

Mitä lastuavalla työstöllä tarkoitetaan? Käy lukemassa aikaisempi blogikirjoituksemme aiheesta…

”Muovikoulu testaa” -videosarjassa asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä sekä kertovat testien tulokset. Kuudennen Muovikoulu testaa -videon aiheena on Muovien lastuavuus, jossa testasimme käytännössä, mitä lastuavuudessa ja mittatarkkuudessa tapahtui eri muovimateriaalien kohdalla, kun umpitangosta lähdettiin sorvaamaan ulko- ja sisäpinta sekä tarkka pituus. Testissä oli mukana neljä erilaatuista muovimateriaalia; POM (Polyasetaali), PET (Polyetyleenitereftalaatti), PE1000 (UHMW-PE) sekä PA6 (Polyamidi). Lataa itsellesi ilmainen video (kesto n. 6 min.), joka sisältää myös taulukon testatuista materiaaleista.

Mikäli mietit mikä olisi paras mahdollinen tuotantomenetelmä muovituotteellesi, niin ensiapua löytyy tästä Muovituotteen tuotantomenetelmän valintaoppaasta, jonka pääset lataamaan ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.