Muovikoulu testaa

Muovikoulu testaa -videoissa asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä sekä kertovat testien tulokset.

Video: Näin testasimme muovien naarmuuntumisen kestoa!

Pirjo Bovellan 15.7.2020 7:00
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Lasinkirkkaissa muovilevyissä yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on naarmuuntumisen kesto. Erityisesti sitä vaaditaan pinnoilta, joita pestään tai hangataan usein, sillä puhdistuksen yhteydessä lika ja hiekka hankaavat pintaa.

Muovien naarmuuntuminen

Hyvä esimerkki naarmuuntumiselle alttiista pinnoista ovat metsäkoneen hytin lasit, jotka ovat joko karkaistua lasia tai pinnoitettua Polykarbonaattia.

Useat ominaisuudet, kuten pintakovuus, pinnan mikrorakenne sekä painokimmomoduuli vaikuttavat siihen, kuinka pinta naarmuuntuu. Erilaisilla pinnoitteilla voidaan parantaa naarmuuntumisen kestoa.

 

”Muovikoulu testaa” -videosarjassa asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä sekä kertovat testien tulokset.
Tämän Muovikoulu testaa -videon aiheena on Muovien naarmuuntumisen kesto, jossa testasimme käytännössä neljän lasinkirkkaan muovin naarmuuntumisen kestoa. Lataa itsellesi ilmainen video (kesto n. 5 min.), joka sisältää myös taulukon testatuista materiaaleista.

 

Olemme tehneet ilmaisen oppaan Lasi vs. Muovi, jossa tehdään vertailua lasin ja lasinkirkkaiden muovilevyjen Polykarbonaatin (PC) ja Akryylin (PMMA) välillä. Oppaaseen on koottu tietoja lasin ja lasinkirkkaiden muovilevyjen ominaisuuksista ja niiden vertailusta. Vertailussa on mukana 15 eri ominaisuutta.

New call-to-action

 

 

  

Aiheet: Muovimateriaalin valinta, Lasinkirkkaat muovit, Muovikoulu testaa -videot, Muovien naarmuuntumisen kesto

Kirkkaissa muoveissa naarmuuntumisen kesto on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki