Muovikoulu blogi

Muovikoulun blogista löydät monipuolista tietoa muovimateriaaleista ja niiden valinnasta, tuotantomenetelmistä ja erilaisista käyttökohteista. 

Vuoden 2019 toiseksi suosituin blogikirjoituksemme

Pirjo Bovellan 13.2.2020 7:00
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Teimme listauksen vuoden 2019 suosituimmista blogikirjoituksistamme. Toiseksi suosituin blogiteksti on tehty jo syyskuussa 2018, mutta on aina ajankohtainen – Mitä on pleksilasi?

PMMA Hard

Pleksi tai pleksilasi on yleisesti käytössä oleva nimi lasinkirkkaalle muovilevylle. Sana pleksi juontaa juurensa saksalaisen akryylilevyn valmistajan Evonik GmbH:n kauppanimestä Plexiglas.

Käytännössä pleksillä tarkoitetaan siis lasinkirkasta muovilevyä, jolla voidaan korvata lasia erilaisissa käyttökohteissa. Lasinkirkkaita muovilevyjä on kuitenkin useita eri laatuja ja tunnetuimmat pleksit ovat akryylia (PMMA) tai polykarbonaattia (PC). Vähemmän tunnettuja lasinkirkkaita muoveja ovat PS eli polystyreeni sekä PETG.

Olennaista on tuntea näiden pleksien ominaisuudet ja niiden väliset erot valittaessa kirkasta levyä käyttökohteeseen. Tällöin onnistutaan löytämään juuri sopiva kirkas muovilevy korvaamaan esimerkiksi lasia.

Teimme lasin ja muovin vertailusta oppaan, jossa vertaillaan lasia ja lasinkirkkaita muovilevyjä. Vertailussa on mukana viisitoista eri ominaisuutta sekä lopuksi yhteenveto tuloksista. Lataa ilmainen opas tästä.

New call-to-action

Muovikoulu testaa -videosarjassa asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä sekä kertovat testien tulokset. Teimme blogikirjoituksen ja videon Muovien iskunkestävyydestä, jossa testasimme käytännössä, miten PMMA, PC ja PETG kestävät kovia iskuja. Testasimme näitä kolmea eri materiaalia myös useammalla eri ainevahvuudella ja havaitsimme myös niiden vaikutukset iskunkestävyyteen. Käy katsomassa ilmainen video (kesto n. 10 min.) ja näe, miten käytimme vasaraa ja lekaa testitilanteessa. 😊

Maaliskuussa on vuorossa kolmanneksi suosituimman blogikirjoituksen julkaiseminen. Jatkamme myös joka viikko – maanantaisin – eri muovi- ja komposiittimateriaalien esittelyä. Mikäli haluat saada monipuolista tietoa mm. muovilaaduista, tuotantomenetelmistä ja muusta muoviin liittyvästä, niin tilaa tästä Muovikoulun blogi suoraan omaan sähköpostiisi.

Voit antaa myös palautetta Muovikoulu blogista osoitteeseen marketing@aikolon.fi.

 

Aiheet: Polykarbonaatti (PC), Akryyli (PMMA), Kovapintainen polykarbonaatti (PC), PMMA Hard, Lasinkirkkaat muovit, PETG, PMMA GS, Optinen muovi, Polystyreeni (PS), Muovilevy, Pleksi, PMMA XT

Listasimme vuoden 2019 suosituimmat blogikirjoituksemme - tässä järjestyksessään toiseksi suosituin.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki