Aikolon Blogi

ABS taipuu moneen tarpeeseen

Marko Koljonen 30.7.2018 12:57
Marko Koljonen
Seuraa minua:

ABS eli akryylinitriilibutadieenistyreeni kuuluu styreenimuoveihin, mutta sen kemiallinen kestävyys ja iskunlujuus ovat parempia kuin polystyreenin. Siksi se soveltuu vaativiin ja teknisiin käyttökohteisiin paremmin kuin puhdas polystyreeni.

ABS on jäykkä, muotonsa pitävä, iskunkestävä muovi, jota on helppo työstää. Sitä käytetään laajalti tyhjiömuovaukseen. Tuotetta on saatavana myös elintarvikelaatuisena versiona sekä ulko- ja saniteettikäyttöön tarkoitettuna levyinä. Saatavana on myös iskulujuudeltaan erilaisia vaihtoehtoja.

 

ABS_1
 ABS erityisominaisuudet:
  • suuri jäykkyys
  • muotopitävyys
  • iskunkestävyys
  • erinomainen pinnanlaatu
  • hyvä työstää
  • hyvä repimislujuus

 

Käyttökohteita ABS -muoville:

Tyypillisiä käyttökohteita ovat tyhjiömuovatut osat, säiliöt, laatikot, kannet, asuntovaunujen ja veneiden osat, ajoneuvojenosat, saniteettituotteet, kodinkoneet, erilaiset elektroniset laitteet, yleisesti koneiden ja laitteiden suojat ja kuoret. ABS korvaa useissa käyttökohteissa metallia, koska se on korroosiovapaata

Pääset tutustumaan tarkemmin ABS -muovin ominaisuuksiin tästä linkistä.

 

Kokosimme oppaaksi systemaattisen tavan muovimateriaalin valintaan. Oppaassa käydään tiivistetysti läpi kymmenkunta kohtaa, jotka auttavat sopivan muovimateriaalin löytämisessä. Noudattamalla oppaan tapaa tarkastella muovin valintaa, tekee varmasti sopivampia materiaaliratkaisuja ja samalla oppii tuntemaan muovimateriaalit paremmin.

Pääset lataamaan oppaan (Muovimateriaalin valintaopas) ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.

Muovimateriaalin latausoppaan latauslinkki

 

Aiheet: ABS, Koneiden ja laitteiden suojat, Korroosiovapaa muovi, Styreenimuovit

ABS -muovia on helppo työstää se on jäykkä, muotonsa pitävä ja iskuluja.  ABS:ia käytetään paljon tyhjiömuovattaviin tuotteisiin.  

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki