Aikolon blogi

Aikolonin uusi tuotantolinja on osa optisten muovien kokonaisratkaisua

Tiia Jalkanen 28.8.2023 8:00
Tiia Jalkanen

Aikolonilla on pitkä, yli 35 vuoden kokemus optisista muoveista. Uuden tuotantolinjan myötä muovien asiantuntijuutemme on vahvistunut entisestään ja voimme palvella asiakkaitamme paremmin. Tuotantolinjan palveluiden myötä tarjoamme asiakkaillemme entistä kattavamman ratkaisun optisista muoveista valmistettaviin tuotteisiin, kuten ohjaamoiden ikkunoihin, jahtien lasituksiin tai meluesteisiin.

Aikon_info_combined_1_3_22

Uusi kokonaisratkaisu kattaa kaiken tarvittavan optisten muovituotteiden valmistamiseen

Uuden tuotantolinjan myötä olemme erikoistuneet polykarbonaatti- ja akryylilevyjen pinnoittamiseen, laminoimiseen ja lämpömuovaukseen. Muovilevyn pinnoittaminen parantaa merkittävästi sen ominaisuuksia, kuten naarmuuntumisen kestoa, kemikaalien kestoa sekä UV-säteilyn kestoa.

Voimme toteuttaa myös asiakastuotteisiin haluttuja painatuksia ja  merkintöjä silkkipainamalla tai digitaalisella tasotulostimella. Esimerkiksi silkkipainamalla toteutamme suurien sarjojen rasteroinnit ja erilaiset kuviot kustannustehokkaasti. Tasotulostimella ja silkkipainolla voimme toteuttaa merkintöjä tai kuviointeja, mm. lintukuvioita meluesteiden kirkkaisiin polykarbonaattilevyihin. 

Lisäksi tarjoamme laajan materiaalivalikoiman ja koneistuskapasiteetin muovituotteiden valmistamiseen. Koneistamme ja viimeistelemme valmiit asiakastuotteet vankalla ammattitaidolla.

Uusien innovatiivisten ratkaisujen kehittäminen tuotteisiin

Toimimme myös asiakkaidemme tuotekehityskumppanina kirkkaiden muovituotteiden kehityksessä ja valmistuksessa. Aikolonin kokonaisratkaisu mahdollistaa uudet tuoteinnovaatiot, sillä muovien laminointi ei vain paranna merkittävästi lasitusten tai ikkunoiden iskulujuutta vaan teknologia mahdollistaa myös älyteknologian integroimisen niihin.

Tämän avulla mittaristoja ja niiden tarjoamaa infoa voidaan sijoittaa uudella tavalla, mikä auttaa parantamaan ohjaamoiden ergonomiaa. Ikkunoihin ja lasituksiin on mahdollista laminoida myös tummennus- ja opaalikalvoja, joiden avulla valaistusta ja yksityisyyttä voidaan säätää.

Aikon2022_342_LoRes-2

Kokonaisratkaisu auttaa tehostamaan energiatehokkuutta

Energiatehokkuuden parantaminen on tuotekehityksen keskiössä. Lasia merkittävästi kevyemmät muoviratkaisut lisäävät energiatehokkuutta koko tuotteessa, ja tämä mahdollistaa myös tuotteen hiilijalanjäljen pienentämisen.

Lisäksi muovihankintojen keskittäminen asiantuntevalle muovikumppanille ei pelkästään lisää kustannustehokkuutta, vaan vaikuttaa myös tuotteiden energiatehokkuuteen. Kokonaisratkaisun ansiosta muovikomponentteja ei tarvitse enää rahdata edestakaisin pitkiä matkoja ensin pinnoitettavaksi ja sen jälkeen työstettäväksi, mikä vaikuttaa lopputuotteen hiilijalanjälkeen.

Kustannustehokkuus ja laatu

Uusi tuotantolinja hyödyntää robotiikkaa sekä automatisoitua laadunvalvontaa, jotka auttavat havaitsemaan laatupoikkeamat. Tämä auttaa parantamaan valmistettavien tuotteiden kustannustehokkuutta ja laatua merkittävästi. Korkean laadun varmistaminen onkin olennaista optisissa tuotteissa. Myös toimitusketjun laadunhallinta paranee, kun yksi kumppani on vastuussa koko tuotteesta.

Mikäli tarvitset apua muoviasioissa, ota meihin yhteyttä. Asiantuntijamme auttavat mielellään sinua energiatehokkuuden parantamisessa sopivan muoviratkaisun avulla.

Aiheet: Muovien työstöpalvelut

Uuden tuotantolinjan myötä palvelemme asiakkaitamme entistä kattavamman optisista muoveista valmistettavissa tuotteissa.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki