Materiaaliesittely

Materiaaliesittelyissä kerromme lyhyesti erilaisista muovi- ja komposiittimateriaaleista. Perusmuovien lisäksi erilaisia täyte- ja apuaineita tai lujitteita käyttämällä muovilaatuja saadaan yli sata. 

Aikon® PC AR 1020 on kustannustehokas kovapinnoitettu polykarbonaatti

Tiia Jalkanen 15.3.2022 7:59
Tiia Jalkanen

Aikon® PC Hard muovilevyihin kuuluvat Oulussa kovapinnoitetut kirkkaat polykarbonaattilevyt. Tällä hetkellä valikoimassamme on kolme erilaista kovapinnoitettua polykarbonaattilevyä: Aikon® PC AR 1020, Aikon® PC AR 2021 ja Aikon® PC AR 2022

Jokaisessa PC-levyssä on käytetty erilaista pinnoitetta. Lasiin verrattuna Aikon® PC Hard kirkkaiden muovilevyjen etuja ovat niiden keveys, erittäin korkea iskulujuus sekä helppo työstettävyys. Aikon® tuotteista esittelyvuorossa ensimmäisenä on Aikon® PC AR 1020, joka on kustannustehokas kovapinnoitettu polykarbonaatti.

Aikon_185_LoRes_käännetty

Aikon® PC AR 1020 on kirkas ja kevyt kovapinnoitettu polykarbonaattilevy, joka on pinnoitettu Momentive SilFORT PHC 587 standardipinnoitteella. Pinnoite parantaa erityisesti polykarbonaatin UV-säteilyn sekä naarmuuntumisen kestoa. Pinnoite suojaa PC-levyjä UV-säteilyn lisäksi muilta vaihtelevilta sääolosuhteilta kuten lämmöltä, kylmältä ja lumelta. Aikon® PC AR 1020 kestää myös hiekan ja lian aiheuttamia vaurioita. Lisäksi pinnoite suojaa hyvin PC-levyn pintoja haitallisilta kemikaaleilta ja puhdistusaineilta.

Materiaalin käyttökohteita ovat esimerkiksi:

  • koneiden kannet
  • meluesteet
  • jääkiekkokaukalot
  • lasitukset rakennuksiin ja julkisiin tiloihin

Esimerkiksi meluesteissä iskuluja Aikon® PC AR 1020 polykarbonaattilevy ei rikkoonnu lasin tavoin, sillä polykarbonaatilla on 200 kertaa lasia parempi iskulujuus. Pinnoitteen ansiosta läpinäkyvä PC toimii hyvin ulkokohteissa, eikä materiaalin ongelmaksi muodostu kellastuminen.

Aikon® PC AR 1020 tärkeimmät ominaisuudet ovat:

  • keveys
  • erittäin korkea iskulujuus
  • korkea naarmuuntumisen ja kulutuksen kesto
  • hyvä kemikaalien kesto
  • parannettu UV-säteilyn kesto
  • helppo työstettävyys

Toimitusvalikoimassamme Aikon® PC AR 1020 polykarbonaattia on saatavilla muovilevyinä 3000 x 2000 mm sekä 2000 x 1200 mm koossa, 3-15 mm paksuudessa.

LASI vs. MUOVI -vertailu: Miten materiaalien ominaisuudet eroavat toisistaan?

Miksi lasi kannattaa korvata kirkkailla muovilevyillä? Miten lasin ja kirkkaiden muovilevyjen ominaisuudet eroavat toisistaan? Tutustu LASI vs. MUOVI -oppaaseen, jossa vertailemme lasin ja kirkkaiden muovilevyjen (polykarbonaatti PC ja akryyli PMMA) 15 eri ominaisuutta. Vertailun avulla voit tehdä parempia materiaalivalintoja ottaen huomioon käyttökohteen tärkeimmät kriteerit.

New call-to-action

 

Aiheet: Materiaaliesittely, Aikon® PC Hard

Aikon® PC AR 1020 on kovapinnoitettu polykarbonaattilevy, jonka etuja ovat keveys, iskulujuus, naarmuuntumisenkesto sekä hyvä  säänkesto. Materiaali on kustannustehokas ratkaisu moneen käyttökohteeseen.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki