Materiaaliesittely

Materiaaliesittelyissä kerromme lyhyesti erilaisista muovi- ja komposiittimateriaaleista. Perusmuovien lisäksi erilaisia täyte- ja apuaineita tai lujitteita käyttämällä muovilaatuja saadaan yli sata. 

Aikon® PMMA AR 3013 on suulakepuristettu kovapinnoitettu akryylilevy

Tiia Jalkanen 25.4.2022 6:30
Tiia Jalkanen

Aikon® PMMA Hard tuotteet ovat Oulussa kovapinnoitettuja akryylilevyjä. Kovapinnoitetulla akryylillä on erinomainen naarmuuntumisen kesto sekä UV-säteilyn kesto. Tällä hetkellä valikoimassamme ovat kovapinnoitetut akryylilevyt: Aikon® PMMA AR 3013/3023 ja Aikon® PMMA AR 4023.

Aikon® PMMA AR 3013 on kirkas suulakepuristettu akryylilevy, joka on pinnoitettu Momentiven SilFORT kovapinnoitteella levyn yhdeltä puolelta. Akryyli on polykarbonaattia kovempi materiaali, joten sillä on lähes karkaistua lasia vastaava naarmuuntumisen kesto.

Aikon_249_LoRes_rajattu

Akryylillä on korkea valonläpäisyarvo ja se on optisilta ominaisuuksiltaan korkeatasoinen materiaali. Lisäksi PMMA levyillä on luonnostaan hyvä UV-säteilyn kesto, mikä tekee siitä sopivan materiaalin ulkokäyttöön. Akryylilevyn kovapinnoittaminen parantaa entisestään materiaalin UV-säteilyn kestoa.

Aikon® PMMA AR 3013 levyn pinnoittamisessa on käytetty Momentive SilFORT PHC XH100P kovapinnoitetta. Pinnoite antaa PMMA levylle erittäin korkean kulutuksen sekä naarmuuntumisen keston. Lisäksi pinnoite parantaa merkittävästi akryylilevyn säänkestoa sekä kemikaalien kestoa.

Aikon® PMMA AR 3013 tärkeimmät ominaisuuksia ovat:

  • korkea kulutuksen ja naarmuuntumisen kesto
  • erinomainen UV-säteilyn kesto
  • korkea valonläpäisy (92 %)
  • hyvä kemikaalien kesto
  • hyvä iskulujuus

Yhdeltä puolelta pinnoitettu Aikon® PMMA AR 3013 on erinomainen materiaali esimerkiksi pisarasuojiin ja plekseihin, nosto-ovien ikkunoihin ja elektroniikkateollisuuden näyttöihin.

Aikon® PMMA AR 3013 akryylilevyä on saatavilla 2990 x 1990 mm koossa, joista voidaan koneistaa asiakastuotteita haluttuun kokoon ja muotoon. Pinnoitettuja valettuja akryylilevyjä on saatavilla standardina 3-30 mm paksuudessa.

LASI vs. MUOVI -vertailu: Miten materiaalien ominaisuudet eroavat toisistaan?

Miksi lasi kannattaa korvata kirkkailla muovilevyillä? Miten lasin ja kirkkaiden muovilevyjen ominaisuudet eroavat toisistaan? Tutustu LASI vs. MUOVI -oppaaseen, jossa vertailemme lasin ja kirkkaiden muovilevyjen (polykarbonaatti PC ja akryyli PMMA) 15 eri ominaisuutta. Vertailun avulla voit tehdä parempia materiaalivalintoja ottaen huomioon käyttökohteen tärkeimmät kriteerit.

New call-to-action

 

Aiheet: Materiaaliesittely, Aikon® PMMA Hard

Aikon® PMMA AR 3013  kovapinnoitetun, suulakepuristetun akryylilevyn etuja ovat mm. sen kirkkaus, keveys, UV-säteilyn kesto sekä naarmuuntumisen ja kulutuksen kesto.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki