Materiaaliesittely

Materiaaliesittelyissä kerromme lyhyesti erilaisista muovi- ja komposiittimateriaaleista. Perusmuovien lisäksi erilaisia täyte- ja apuaineita tai lujitteita käyttämällä muovilaatuja saadaan yli sata. 

Aikon® PMMA AR 4023 on valettu kovapinnoitettu akryyli

Tiia Jalkanen 28.3.2022 6:15
Tiia Jalkanen

Aikon® PMMA Hard tuotteet ovat Oulussa kovapinnoitettuja akryylilevyjä. Tällä hetkellä valikoimassamme on kaksi erilaista kovapinnoitettua akryylilevyä: Aikon® PMMA AR 4023 ja Aikon® PMMA AR 3013/3023.

Aikon® PMMA AR 4023 on kirkas valettu akryylilevy, joka on pinnoitettu Momentiven SilFORT kovapinnoitteella. Akryyli on polykarbonaattia kovempi materiaali, joten sillä on lähes karkaistua lasia vastaava kulutuksen kesto.

Aikon_110_LoRes_käännetty

Akryylillä on korkea valonläpäisyarvo ja se on optisilta ominaisuuksiltaan korkeatasoinen materiaali. Lisäksi PMMA levyillä on luonnostaan hyvä UV-säteilyn kesto, mikä tekee siitä sopivan materiaalin ulkokäyttöön.

Aikon® PMMA AR 4023 levy on pinnoitettu Momentive SilFORT PHC XH100P kovapinnoitteella. Pinnoite antaa PMMA levylle erittäin korkean kulutuksen sekä naarmuuntumisen keston. Lisäksi pinnoite parantaa merkittävästi akryylin säänkestoa sekä kemikaalien kestoa.

Aikon® PMMA AR 4023 tärkeimmät ominaisuuksia ovat:

  • korkea kulutuksen ja naarmuuntumisen kesto
  • erinomainen UV-säteilyn kesto
  • korkea valonläpäisy (92 %)
  • hyvä kemikaalien kesto
  • hyvä iskulujuus

Aikon® PMMA AR 4023 on erinomainen materiaali esimerkiksi jääkiekkokaukaloihin, väliseiniin ja huonekaluihin. Lisäksi se sopii hyvin meluesteisiin korvaamaan lasia.

Aikon® PMMA AR 4023 on saatavilla 3000 x 2000 mm sekä 2000 x 1200 mm kokoisina akryylilevyinä, joista voidaan koneistaa asiakastuotteita haluttuun kokoon ja muotoon. Pinnoitettuja valettuja akryylilevyjä on saatavilla 3-20 mm paksuudessa.

LASI vs. MUOVI -vertailu: Miten materiaalien ominaisuudet eroavat toisistaan?

Miksi lasi kannattaa korvata kirkkailla muovilevyillä? Miten lasin ja kirkkaiden muovilevyjen ominaisuudet eroavat toisistaan? Tutustu LASI vs. MUOVI -oppaaseen, jossa vertailemme lasin ja kirkkaiden muovilevyjen (polykarbonaatti PC ja akryyli PMMA) 15 eri ominaisuutta. Vertailun avulla voit tehdä parempia materiaalivalintoja ottaen huomioon käyttökohteen tärkeimmät kriteerit.

New call-to-action

 

Aiheet: Materiaaliesittely, Aikon® PMMA Hard

Aikon® PMMA AR 4023 on kovapinnoitettu akryylilevy, jonka etuja ovat keveys, erinomaiset optiset ominaisuudet sekä hyvä naarmuuntumisen kesto ja  säänkesto.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki