Materiaaliesittely

Materiaalien esittelyissä kerromme lyhyesti erilaisista muovi- ja komposiittimateriaaleista. Perusmuovien lisäksi erilaisia täyte- ja apuaineita tai lujitteita käyttämällä näitä saadaan yli sata. 

C-PVC - Erikoismuovi

Marko Koljonen 26.4.2021 7:09
Marko Koljonen
Seuraa minua:

Erikoismuoveihin kuuluvat tekniset muovit, joilla on normaaleja teknisiä muoveja vaativampia ominaisuuksia, sekä fluorimuovit.

Usein tällaisia muoveja käytetään kohteissa, missä jatkuva käyttölämpötila on yli 150 celsiusastetta, kohteissa on vahvoja kemikaaleja, tai käyttökohteissa on useita vaativia olosuhteita. Erikoismuovien useissa laaduissa voidaan saavuttaa yli 200 celsiusasteen lämpötilan kesto ja jossain muoveissa jopa yli 400 asteen.

Tällä kertaa esittelyvuoron saa C-PVC -materiaali, joka soveltuu hyvin vaativiin teollisuuden käyttökohteiseen. Sen ominaisuuksia ovat mm. 

  • korkea kemikaalien kestävyys
  • korkea lämpötilankesto 
  • erinomainen iskulujuus
  • alhainen syttymisherkkyys

C_PVC_1000x500px

C-PVC eli kloorattu polyvinyylikloridi on erittäin suorituskykyinen kestomuovi. Kloorattu polyvinyylikloridi kestää erityisen hyvin lämpöä ja painetta. C-PVC materiaalilla on myös ensiluokkainen kemikaalien kestokyky. Se vastustaa luonnostaan suurinta osaa happoja, emäksiä, suoloja sekä alifaattisia hiilivetyjä. Lue lisää...

Toimitusvalikoimassamme C-PVC -materiaalia on saatavana muovilevyinä ja muovitankoina.

Materiaalivalikoimassamme on saatavilla myös PVC-CAW sekä PVC-MZ materiaalit.  C-PVC materiaalin lämmön- ja kemikaalien kestokyky ovat erinomaisia verrattuna PVC materiaaliin. Pääset vertailemaan kyseisiä C-PVC ja PVC materiaaleja sekä niiden ominaisuuksia tästä.

Haluatko oppia lisää sopivan muovimateriaalin valinnasta? Olemme koonneet uuden oppaan, jossa käydään läpi systemaattinen tapa muovimateriaalin valintaan. Oppaan avulla:

  • Opit hyödyntämään 12-kohtaista muovin valintamenetelmää.
  • Opit, miten muovimateriaalin valinta tehdään systemaattisella tavalla.
  • Teet parempia ja onnistuneempia muovimateriaalivalintoja.

Pääset lataamaan oppaan (Uudistettu muovimateriaalin valintaopas) ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.

New call-to-action

 

Lisäksi olemme koonneet oppaan muovien kemikaalien kestävyydestä, jossa käydään läpi taulukkomuodossa yleisimmät muovilaadut ja niiden kemikaalien kesto. Oppaan avulla opit:

  • Mitkä tekijät vaikuttavat olennaisesti muovien kemikaalien kestävyyteen.
  • Saat tietoa kemikaalien vaikutuksista muoveihin ja niiden visuaalisiin sekä mekaanisiin ominaisuuksiin.

kemikaalien kestavyys_vaaka

 

Aiheet: Muovien lämmönkestävyys, Materiaaliesittely, Erikoismuovi, Muovien kemikaalien kesto, C-PVC

C-PVC -materiaalin lämmönsieto- ja kemikaalien kesto-ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Siksi materiaali soveltuu erinomaisesti vaativiin käyttökohteisiin.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki