Muovikoulu blogi

Muovikoulun blogista löydät monipuolista tietoa muovimateriaaleista ja niiden valinnasta, tuotantomenetelmistä ja erilaisista käyttökohteista. 

Kestävä melueste kovapintaisesta polykarbonaatista

Teppo Viitanen 24.9.2020 6:45
Teppo Viitanen
Seuraa minua:

Kasvavassa maailmassa ihmiset ja ajoneuvot elävät hyvin läheisesti. Yhteiselosta on hyötyä molemmille, mutta valitettavasti sivutuotteena syntyy ihmiskorvalle haitallista melusaastetta. Ulkomelun mittaamisen osalta Suomessa käytetään pohjoismaisen ministerineuvoston hyväksymiä melulaskentamalleja.

Melun keskiäänitasolle on asetettu alla näkyvät raja-arvot:
  • Päiväsaikaan (7–22) asuinalueilla sekä hoito- ja oppilaitosten läheisyydessä pihamaalla 55 dB ja sisätiloissa 35 dB, toimistotiloissa sisätiloissa 45 dB
  • Taajama-alueen ulkopuolella loma- ja virkistysalueilla pihamaalla 45 dB
  • Yöaikaan (22–7) vanhoilla asuinalueilla pihamaalla 50 dB, uusilla 40 dB, taajaman ulkopuolisilla loma- ja virkistysalueilla pihamaalla 40 dB sekä asuin- ja hoitotiloissa sisällä 30 dB

Tarjolla on runsaasti erilaisia vaimennusratkaisuja meluvallista meluaitaan. Aikolonin valikoimissa on optisia materiaaleja, joille on useita käyttökohteita. Yksi käyttötarkoituksista on melusuojaukset. Aikolon pystyy toimittamaan rikkoutumatonta sekä erinomaisilla äänenvaimennusominaisuuksilla varustettua materiaalia melunvaimennus projekteihin.

optisetmuovit

Suomessa yleisesti näkyvä ratkaisu on siltojen sivuilla olevat kirkkaat levyt, jotka myös samalla suojaavat jalankulkijoita tieltä mahdollisesti lentävien esineiden iskuilta. Aikolonin valikoimissa on kovapintainen polykarbonaatti, joka ei rikkoudu ja joka kestää erinomaisesti iskuja. Kovapinnoitetut suojat myös pysyvät pidempään paremman näköisinä. Pinnoitteen ansiosta äänisuojat ovat pestävissä mahdollisen ilkivallan jälkeen.

Kovapintaisen polykarbonaatin etuja:
  • kevyempi kuin lasi
  • kestävämpi kuin lasi
  • ei rikkoudu
  • hyvä näkyvyys
  • kestää pesua

Melunvaimennukseen on olemassa useita ratkaisuja , mutta valitettavasti kaikki ratkaisut eivät toimi kohteessa. Esimerkiksi maa-aineksesta rakennettu meluvalli tarvitsee hyvin paljon tilaa, jota ei aina ole saatavilla putkiverkoston tai muun esteen vuoksi. Kirkas melueste on erinomainen ratkaisu, kun tilaa on vähän ja halutaan pitää näkyvyys esteettömänä.

Meluesteen valintaan vaikuttaa paljon myös käyttökohde. Suunnitteluvaiheessa on syytä miettiä tarkkaan suojan paksuus, korkeus sekä kuinka läheltä ajoneuvot kulkevat. Hyvin suunnitellulla äänisuojalla voi vaimentaa jopa 30db haitallista ääntä.
Aikolon voi auttaa jo suunnitteluvaiheessa sopivan melusuojauksen valinnassa.

Aikolon valikoimista löytyy sopiva materiaali melusuojalle joka kohteeseen. Vahvuudet vaihtelevat 8mm:stä 15mm:iin. Ole yhteydessä Aikolonin myyntiin, niin mietitään yhdessä sopiva ratkaisu sinun kohteeseesi tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevasta linkistä.

New call-to-action

Olemme tehneet Lasi vs. Muovi -oppaan, jossa vertailemme lasia ja lasinkirkkaita muovilevyjä viidentoista eri ominaisuuden kautta sekä lopuksi yhteenveto tuloksista. Lataa ilmainen opas alta tai tästä linkistä.

New call-to-action

”Muovikoulu testaa” -videosarjassa asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä sekä kertovat testien tulokset.

Tämän Muovikoulu testaa -videon aiheena on Kirkkaiden muovien kemikaalien kestävyys, jossa testasimme käytännössä neljän kirkkaan muovimateriaalin lasinpuhdistusaineiden kestoa. Lataa itsellesi ilmainen video alta (kesto n. 7 min.), joka sisältää myös taulukon testatuista materiaaleista.

 

 

Aiheet: Muovilevy, Aikolon, Muovien ammattilainen, Melueste

Melueste on rakenne liikenneväylien varsilla, joilla pyritään katkaisemaan äänenkulku äänilähteestä suojattavaan kohteeseen.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki