Työstöpalvelut

Työstöpalvelu blogeissa kerromme Aikolonin muovien työstöpalveluista, konekapasiteetista sekä palveluiden hyödyistä asiakkaille.

Kirkkaan muovilevyn kovapinnoittaminen parantaa levyn ominaisuuksia

Tiia Jalkanen 5.10.2022 6:45
Tiia Jalkanen

Aikon® palveluihimme kuuluvat muovin laminointi, muovin pinnoitus, muoville tulostaminen ja muovin merkitseminen, lämpömuovaus sekä muovin koneistus. Nyt esittelemme kirkkaiden muovien pinnoitus -palvelumme. Kovapintainen muovi antaa paremman suojan teollisissa käyttökohteissa, sillä pinnoite parantaa kirkkaasta muovilevyn ominaisuuksia.

Aikon_185_LoRes_käännetty-opacity50

Mitä muovin pinnoittaminen on?

Muovin pinnoitus on työstömenetelmä, jossa polykarbonaatti- tai akryylilevy pinnoitetaan automatisoidusti tai manuaalisesti muoville sopivalla kovapinnoitteella. Pinnoite parantaa merkittävästi levyjen ominaisuuksia, kuten kulutuksen kestoa, kemikaalien kestoa sekä UV-säteilyn kestoa. Pinnoitteen ansiosta levyillä on pidempi käyttöikä ja ne ovat sopiva ratkaisu vaativiin teollisiin käyttökohteisiin.

Kovapintaisten muovilevyjen etuja ovat:

  • parempi kulutuksen ja naarmuuntumisen kesto
  • paremman kestävyyden kautta syntyvä energiatehokkuus
  • parempi UV-säteilyn ja vaativien sääolosuhteiden kesto
  • hyvä kemikaalien kesto

Käyttökohteita:

  • Ajoneuvojen ja koneiden ikkunalasit, suojat sekä valaisinsovellukset
  • Jääkiekkokaukalot
  • Kosketusnäytöt
  • Meluesteet ja bussikatokset

Pinnoitamme automatisoidusti polykarbonaatti- ja akryylilevyjä 15 mm levyvahvuuteen asti. Pinnoitettujen levyjen koko on 3000 x 2000 mm pois lukien valettu akryylilevy, jonka koko on 3000 x 1980 mm. 3D-osia pinnoitamme manuaalisesti max. 700 x 2000 x 3000 mm koossa.

Momentive SilFORT polykarbonaatti- ja akryylipinnoitteet

Käytämme muovin pinnoittamisessa laadukkaita Momentive SilFORT kovapinnoitteita. Polykarbonaattilevyille on saatavilla standardi- sekä premium-pinnoitteet. PC kovapinnoitteet ovat kirkkaita ja kellastumattomia suoja-aineita. Akryylilevyt pinnoitetaan suojaavalla kirkkaalla sekä pohja-aineettomalla akryylipinnoitteella.

Kovapintaiset Aikon® PC Hard ja Aikon® PMMA Hard tuotteet

Olemme koonneet esitteen pinnoitetuista kirkkaista muovilevyistä. Aikon® tuotteet ovat Suomessa pinnoitettuja optisesti laadukkaita polykarbonaatti- ja akryylilevyjä.
Akryylilevyissä tuotevalikoimaamme kuuluvat sekä valettu että suulakepuristettu laatu.

Tuote-esitteessä kerrotaan tarkemmin kovapintaisista Aikon® PC Hard ja Aikon® PMMA Hard levyistä sekä niiden eduista ja käyttökohteista. 

Lataa Aikon tuote-esite kovapintaisesta PC ja PMMA levyistä

 

Aiheet: Muovin pinnoitus

Kovapintaisista muovilevyistä valmistettu lasitus on kestävä ratkaisu erityisesti vaativiin teollisiin käyttökohteisiin, sillä pinnoite parantaa levyjen ominaisuuksia huomattavasti.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki