Työstöpalvelut

Työstöpalvelu blogeissa kerromme Aikolonin muovien työstöpalveluista, konekapasiteetista sekä palveluiden hyödyistä asiakkaille.

Kirkkaan muovilevyn kovapinnoittaminen parantaa levyn ominaisuuksia

Tiia Jalkanen 5.10.2022 6:45
Tiia Jalkanen

Tässä juttusarjassa esittelemme uusia Aikon® palveluitamme, joihin kuuluvat muovin laminointi, muovin pinnoitus, muoville tulostaminen ja muovin merkitseminen, lämpömuovaus sekä muovin koneistus.

Nyt esittelyvuorossa on kirkkaiden muovien pinnoitus. Kovapintainen muovi antaa paremman suojan teollisissa käyttökohteissa, sillä pinnoite parantaa kirkkaasta muovilevyn ominaisuuksia. Kovapinnoitamme Aikolonin uudella automaattipinnoituslinjalla kirkkaita standardikoon muovilevyjä kustannustehokkaasti. Lisäksi pinnoitamme kustomoituja asiakastuotteita manuaalisesti asiakkaan tarpeiden mukaan.

Aikon_185_LoRes_käännetty-opacity50

Mitä muovin pinnoittaminen on?

Muovin pinnoitus on työstömenetelmä, jossa polykarbonaatti- tai akryylilevy pinnoitetaan automatisoidusti tai manuaalisesti muoville sopivalla kovapinnoitteella. Pinnoite parantaa merkittävästi levyjen ominaisuuksia, kuten kulutuksen kestoa, kemikaalien kestoa sekä UV-säteilyn kestoa. Pinnoitteen ansiosta levyillä on pidempi käyttöikä ja ne ovat sopiva ratkaisu vaativiin teollisiin käyttökohteisiin.

Kovapintaisten muovilevyjen etuja ovat:

  • parempi kulutuksen ja naarmuuntumisen kesto
  • paremman kestävyyden kautta syntyvä energiatehokkuus
  • parempi UV-säteilyn ja vaativien sääolosuhteiden kesto
  • hyvä kemikaalien kesto

Käyttökohteita:

  • Ajoneuvojen ja koneiden ikkunalasit, suojat sekä valaisinsovellukset
  • Jääkiekkokaukalot
  • Kosketusnäytöt
  • Meluesteet ja bussikatokset

Pinnoitamme automatisoidusti polykarbonaatti- ja akryylilevyjä 15 mm levyvahvuuteen asti. Pinnoitettujen levyjen koko on 3000 x 2000 mm pois lukien valettu akryylilevy, jonka koko on 3000 x 1980 mm. 3D-osia pinnoitamme manuaalisesti max. 700 x 2000 x 3000 mm koossa.

Momentive SilFORT polykarbonaatti- ja akryylipinnoitteet

Käytämme muovin pinnoittamisessa laadukkaita Momentive SilFORT kovapinnoitteita. Polykarbonaattilevyille on saatavilla standardi- sekä premium-pinnoitteet. PC kovapinnoitteet ovat kirkkaita ja kellastumattomia suoja-aineita. Akryylilevyt pinnoitetaan suojaavalla kirkkaalla sekä pohja-aineettomalla akryylipinnoitteella.

Kovapintaiset Aikon® PC Hard ja Aikon® PMMA Hard tuotteet

Olemme koonneet esitteen pinnoitetuista kirkkaista muovilevyistä. Aikon® tuotteet ovat Suomessa pinnoitettuja optisesti laadukkaita polykarbonaatti- ja akryylilevyjä.
Akryylilevyissä tuotevalikoimaamme kuuluvat sekä valettu että suulakepuristettu laatu.

Tuote-esitteessä kerrotaan tarkemmin kovapintaisista Aikon® PC Hard ja Aikon® PMMA Hard levyistä sekä niiden eduista ja käyttökohteista. 

Lataa Aikon tuote-esite kovapintaisesta PC ja PMMA levyistä

 

Aiheet: Muovin pinnoitus

Kovapintaisista muovilevyistä valmistettu lasitus on kestävä ratkaisu erityisesti vaativiin teollisiin käyttökohteisiin, sillä pinnoite parantaa levyjen ominaisuuksia huomattavasti.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki