Materiaaliesittely

Materiaalien esittelyissä kerromme lyhyesti erilaisista muovi- ja komposiitti materiaaleista. Perusmuovien lisäksi erilaisia täyte- ja apuaineita tai lujitteita käyttämällä näitä saadaan yli sata. 

Lasinkirkas optinen muovi PMMA XT sopii mm. lämpömuovaukseen

Marko Koljonen 1.11.2021 6:45
Marko Koljonen
Seuraa minua:

Optisten muovien ryhmään kuuluvat kirkkaat ja värjätyt amorfiset kestomuovit. Optisia muoveja voidaan myös pinnoittaa esimerkiksi parantamaan materiaalien kemikaalienkestoa tai naarmuuntumista vastaan. Lisäksi on diffuusoivat muovit, jotka hajottavat valon tasaisesti pinnalle siten, että led-pisteet (hotspotit) häviävät näkyvistä. 

Nyt esittelemme suulakepuristetun amorfisen kestomuovin PMMA XT, jolla voidaan korvata lasia.  Sen iskunkestävyys on lasiin verrattuna noin kaksikymmentä kertaa parempi ja se on puolet normaalia lasia kevyempää. Sen ominaisuuksia ovat mm. 

  • hyvä iskunkestävyys lasiin verrattuna
  • hyvät optiset ominaisuudet ja valonläpäisy (92 %)
  • säänkesto
  • elintarvikekelpoisuus

PMMA_XT

Akryylistä voidaan työstää kauniita esineitä koristeeksi ja näytteille. Muita käyttökohteita ovat valotaulut ja kohteet, joissa halutaan korvata lasi. PMMA on helposti lämpömuovattavissa ja sen työstetyt pinnat voidaan kiillottaa. Se on erittäin säänkestävä materiaali, joten se sopii erinomaisesti ulkokäyttöön. Suulakepuristettu materiaali on hinnaltaan hieman valettua edullisempi, mutta ei sovellu niin hyvin lämpömuovaukseen. Lue lisää... 

Toimitusvalikoimassamme PMMA XT materiaalia on saatavana muovilevyinä, muoviputkina ja muovitankoina.

 

Olemme tehneet ilmaisen oppaan Lasi vs. Muovi, jossa tehdään vertailua lasin ja lasinkirkkaiden muovilevyjen polykarbonaatin (PC) ja akryylin (PMMA) välillä. Oppaaseen on koottu tietoja lasin ja lasinkirkkaiden muovilevyjen ominaisuuksista ja niiden vertailusta. Vertailussa on mukana 15 eri ominaisuutta.

New call-to-action

 

 

Aiheet: Akryyli (PMMA), Materiaaliesittely, Optinen muovi, PMMA XT

PMMA XT on helposti lämpömuovattavissa ja sen työstetyt pinnat voidaan kiillottaa. 

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki