Vain Muovi elämää...

Vain Muovi elämää -juttusarjassa kerrotaan minkälaisia töitä Aikolonissa tehdään ja ketkä ovat niiden taustalla!

Lauri tuuraa ketä vaan ja joka ikinen homma onnistuu kunnialla!

Pirjo Bovellan 21.1.2022 11:38
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Henkilöstöblogissamme esittelyvuoron saa kehitysinsinööri Lauri Ailinpieti.
Lauri on vajaan vuoden kestäneellä Aikolon urallaan monipuolistanut osaamistaan tekemällä tuurauksia eri tehtävissä. Lue Laurin tarina ja työkavereiden mielenkiintoiset kommentit hänestä!

Milloin tulit töihin Aikolonille?Lauri Ailinpieti_2
Huhtikuussa 2021 eli kohta tulee vuosi täyteen.

Mitä kautta tulit taloon?
Hain avoinna olevaa kehitysinsinöörin työpaikkaa.

Mitkä olivat työtehtävät, joihin tulit?
Kehitysinsinöörin työtehtävät.

Minkälaisia muutoksia matkan varrella on ollut? 
Työtehtäviin ei ole aivan mahdottomasti ehtinyt tulla muutoksia, mutta olen tuuraillut vähän kaikkialla ja monipuolistanut omaa osaamistani siinä samalla.

Mikä on saanut pysymään töissä Aikolonissa?Mielenkiintoiset työtehtävät ja mukavat työkaverit.

Mikä on ollut parasta työssäsi?
Työn monipuolisuus.

Tyypillinen työpäivä?
Ongelmien ratkomista, prosessien kehittämistä.

Miten asiakas näkyy työssäsi?
Asiakas näkyy työssä muun muassa kommunikaationa haasteellisten tehtävien kohdalla.

Mielenkiinnon kohteet/harrastukset?
Monipuolinen ulkoilu ja tekniikka.


TYÖKAVEREIDEN KOMMENTIT

Millainen työkaveri Lauri on?

 • Mukava ja rauhallinen, häneltä löytyy vankka tietotaito eikä hän pelkää sanoa, jos ei ole varma jostain asiasta.
 • Ahkera, toimelias, luotettava, ja vieläpä erittäin hyvä tyyppi. Vertasin vasta Herculekseen, mutta onhan Lauri kuitenkin huomattavasti suurempia urotekoja tehnyt heti Aikolon-uransa alusta asti.
 • Lauri on ihailtavan täsmällinen ja tehokas tekijä. Aina, kun hänelle soittaa, hän on valmis auttamaan ja usein tietää vastaukset todella nopeasti. Luotettava tekijä ja parasta on, että löytyy hyvä huumorintajukin!
 • Työkaveri, jollaisen jokainen haluaisi itselleen. Lauri on todellinen tiimipeluri, joka pitää kaikkia lankoja käsissään. Lauri on tehokas, todella ammattitaitoinen, rehti & rento ja AINA valmis auttamaan. Lauri on todellinen luottopakki! Timanttinen kaveri, jota ilman en pärjäisi.
 • Oman työtilanteen ollessa katastrofaalinen Laurin tykö meneminen auttaa. Hän järkeilee ja saa sumplittua asiat aina paremmaksi tai antaa sen vähempi pahan vaihtoehdon tilanteen ratkaisemiseksi.
 • Kun aloitin Aikolonilla, niin tallensin Laurin työnumeron ”Lauri työnjohtaja Ailinpieti”, sillä kyseiseen aikaan Lauri tuurasi ko. positiossa. Tämän jälkeen olen Lauriin törmännyt varastopäällikkönä, tuotannonsuunnittelijana, varastomiehenä, viimeistelijänä ja pakkaajana. Viime aikoina olen törmännyt Lauriin myös kehitysinsinöörin työtehtävässä, johon hänet on nimetty. Lauri on siitä suvereeni jätkä, että oli työtehtävä mikä tahansa, niin hän osaa auttaa tai vie kädestä pitäen oikean henkilön luokse ja toimii tarvittaessa tulkkina, jotta asiani ymmärtävät myös muut.
 • Mikäli jonkin kehitettävän asian Laurista voisi sanoa, niin hänen pitäisi olla jopa hieman itsekkäämpi työasioissa. On riskinä, että Laurin kaltainen työntekijä, joka selviää tehtävästä kuin tehtävästä. palaa loppuun, mikäli työyhteisö luottaa ja kuormittaa häntä jatkuvasti.
 • Lauri oli heti tutustumisesta lähtien todella helposti lähestyttävä persoona eikä hänen kanssaan ole tullut missään vaiheessa yhteenottoa (ainakaan vielä).
  Hän on todella tunnollinen, joka ei jätä asioita roikkumaan vaan toimii salamannopeasti, oli kyse sitten tuotannon eri tehtävistä tai myynnin avustamisesta. Sen vuoksi tämä ”kehitysinsinööri” on todellinen joka paikan höylä ja vastaukset löytyvät niin kuin kaupan tiskiltä! Meillä on myös yhteisiä kiinnostuksen aiheita, kuten pyöräily ja rautainen Lauri pitääkin yllä huippu virettään maantiepyöränsä selässä.
 • Työkaverina hyvä, sosiaalinen ja tulee toimeen varmaan kaikkien kanssa. Rauhallinen ja määrätietoinen toiminta hallissa luo juuri sitä oikeanlaista meininkiä ja tunnelmaa.
 • Rauhallinen, tarkka, luotettava, kaikkien kanssa toimeentuleva. Aina positiivinen ja iloinen. Asiantunteva. Aina valmis auttamaan, positiivinen, sopeutuvainen.
 • Laurilla ei ole koskaan huonoa päivää!

Missä hän on hyvä?

 • Lauri on hyvä tuuraamaan!
 • Kaikessa! Lauri tuuraa ketä vaan ja joka ikinen homma onnistuu kunnialla. Ainut huono puoli Laurissa on että häntä on vain yksi.
 • Laaja tekninen ymmärrys – hahmottaa nopeasti erilaisia koneistettavia kappaleita ja osaa käydä niistä syvempääkin keskustelua. Kokonaisuudenhallinta – aina hyvin hoidossa kaikki 100 eri asiaa ja vastaa jokaiseen viestiin ja pyyntöön, minkä hänelle laittaa. Huippu tekijä joka tehtävässään!
 • Lauri hallitsee todella monia asioita ja pystyy tuuraamaankin miltei ketä vain Aikolonilla. Lauri on hyvä hallitsemaan kokonaisuuksia ja hoitaa asiat aina rauhallisella otteella. GO LAURI !
 • Sen lisäksi, että Lauri hoitaa loistavasti omat työasiansa, hänellä on mahtava ominaisuus siinä, että hän tuntuu oikeasti kuuntelevan mitä toisella on mielessä. Liittyipä asia sitten työ tai siviilielämään.
 • Lauri on hyvä kaikessa, mihin hän vain ryhtyy. 😃
 • Tarkka ja varmaotteinen, ei anna meille muillekaan virheen mahdollisuutta 😊, jos vaan pystyy vaikuttamaan
 • Lauri on superjätkä tuotannonkehityshommissa ja Lemonsoftin käytössä. 😃
 • Sisäistää uudet asiat todella nopeasti.

Faktalaatikko - Lauri Ailinpieti

 

Aiheet: Aikolonin henkilökunnan esittely, Vain muovi elämää...

Aikolonin henkilöstöesittely blogi.

 

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki