Muovikoulu blogi

Muovikoulun blogista löydät monipuolista tietoa muovimateriaaleista ja niiden valinnasta, tuotantomenetelmistä ja erilaisista käyttökohteista. 

Materiaalivalintojen merkitys kilpailukyvyn lisäämiseksi

Stina Puolakanaho 28.5.2020 6:45
Stina Puolakanaho
Seuraa minua:

Kevään 2020 suunnitelmat muuttuivat täysin, kun koronapandemia alkoi sekoittamaan maailman tilannetta merkittävästi helmi-maaliskuun aikana. Rajoituksia säädetään tilanteen mukaan ja eletään uutta normaalia etätöitä tehden sekä turvarajoja noudattaen. Monet teollisuuden toimialat ovat vaikeuksissa ja kesälomia kohti suunnatessa ei ole varmuutta, mitä syksy tuo tullessaan. Meriteollisuus alan tapahtuma Meriverkostot 2020 peruuntui huhtikuulta ja Meyer Turku kertoi aloittavansa yt-neuvottelut huhti-toukokuun vaihteessa. Pandemian takia markkinatilanne on heikentynyt merkittävästi.

Haastavan tilanteen vuoksi teollisuuden kasvu hidastuu, kun taas tuotekehityksen ja materiaalivalintojen merkitys korostuu entisestään. Vaikka telakoilla näillä näkymin joudutaan hidastamaan nykyisten tilauskirjojen tekemistä, ei tekijöiden kannata unohtaa etsiä uusien materiaalien mahdollisuuksia. Muovi- ja komposiittimateriaalit tarjoavat toimivia ratkaisuja meriliikenneteollisuuden vaativiin käyttökohteisiin. Kevyet, kestävät ja käyttökohteeseen optimoidut ratkaisut luovat kilpailukykyä ja vapauttavat bruttopainosta enemmän tilaa uusille innovaatioille, esim. kevyt ja laadukas Alucore, joka sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön tai kirkkaat muovilevyt, joita voidaan käyttää tartuntariskin torjumiseen risteilyaluksilla mm. pisarasuojat ravintoloihin ja myymälöihin.

laivan_parvekekuva

Alucorea voidaan käyttää esim. ulkotiloissa parvekkeiden väliseinissä PVDF pinnoituksen ansiosta.

Alucore on erittäin kevyt ja jäykkä MED hyväksytty alumiinikomposiittilevy, joka sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön. Ulkokohteissa käytetään pinnoitettua Alucorea (PVDF pinnoite) korroosiosuojan varmistamiseksi. Alucore levy on visuaalisesti houkutteleva, laadukas ja viimeistelty pintamateriaali, jota on helppo käsitellä työstö- ja asennusvaiheessa.

Palosuojattu polykarbonaatti (PC FR) soveltuu meriteollisuudelle kirkkaana muovina käyttökohteisiin (mm.  koneiden ja laitteiden suojat), joissa vaaditaan paloluokitusta, iskunkestävyyttä, lämmönsietokykyä sekä hyvää mekaanista lujuutta. Paloluokitus materiaalille on UL 94 V-0. Palosuojatun polykarbonaatin lisäksi meillä on valaisinpuolelle suunnattu palosuojattu ja diffuusoiva muovilevy PC FR DX LED.

 

Muovimateriaalien hyödyt meriteollisuuden näkökulmasta:YardMate_Member_logo_2017_web

  • keveys
  • materiaalien hyväksynnät/sertifikaatit
  • hyvä iskunkestävyys (esim. PC)
  • mahdollisuus hyvään säänkestoon
  • korroosiovapaus
  • materiaalien monipuoliset työstömahdollisuudet
  • muovien valmistuksen pieni hiilijalanjälki suhteessa esimerkiksi metalleihin

 

 

Mahdollisuudet muovimateriaalien käyttökohteelle ovat laajat. Pääset tutustumaan tarkemmin materiaalivaihtoehtoihin ilmaisesta Meriliikenneteollisuus oppaastamme, lataa opas alla olevasta kuvasta tai tästä linkistä. Mikäli tarvitset lisätietoja tai haluat keskustella aiheesta, klikkaa tästä.

Meriliikenneteollisuus opas

 

 

 

Aiheet: Meriliikenneteollisuus, Meriteollisuus, Ruorimerkki, Risteilyalukset, Veneet, Satamat, Offshore

Muovi- ja komposiittimateriaalit tarjoavat toimivia ratkaisuja meriliikenneteollisuuden vaativiin käyttökohteisiin.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki