Muovikoulu blogi

Muovikoulun blogista löydät monipuolista tietoa muovimateriaaleista ja niiden valinnasta, tuotantomenetelmistä ja erilaisista käyttökohteista. 

Mitä etua asiakkaamme saavat muovikoulutuksista ja millaista palautetta olemme saaneet

Pirjo Bovellan 9.6.2022 19:00
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Järjestämme asiakkaillemme muovikoulutuksia, jotka räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan. Muovikoulussa voidaan päivittää tai syventää yrityksen työntekijöiden muoviosaamista.

Muovikoulu on asiakkaillemme helppo keino lisätä ymmärrystä mm. oikean muovimateriaalin valinnasta käyttökohteeseen, millaisia ominaisuuksia eri muovimateriaaleilla on tai mitkä asiat tulee ottaa huomioon muoviosien suunnittelussa.

Muovikoulutuksen suunnittelu lähtee aina asiakkaan tarpeesta, sen mukaan valmistellaan koulutusmateriaali, jonka asiakas saa omaan käyttöönsä. Meiltä kouluttajina ovat asiakkaan valitseman aihealueen asiantuntijat. Muovikoulutukset on tarkoitettu yritysten tuotekehittäjille ja suunnittelijoille, tuotannon parissa työskenteleville, hankinnan ja myynnin ammattilaisille sekä kaikille, jotka kaipaavat osaamiseensa päivitystä ja haluavat oppia lisää muoveista.

Kohdennettu muovikoulutus asiakasyritykselle

Pidimme keväällä eräälle asiakasyrityksellemme muovikoulutuksen, jonka aiheita olivat:

 • Muovimateriaalien valintakriteerit
 • Muovimateriaalit: Muovien puolivalmisteet teollisissa käyttökohteissa
 • Aikolonin työstömenetelmät: Mekaaninen työstö ja lämpömuovaus

Osallistujat saivat myös lähettää omia kysymyksiä etukäteen, joihin annettiin koulutuksessa vastaukset materiaaleineen.

Koulutuksen tavoitteena oli lisätä ymmärrystä ja oppia siihen, mitkä asiat tulee huomioida muovimateriaalin valinnassa, mitkä tekijät ovat siinä keskeisiä ja välttämättömiä sekä lisäksi mitkä tekijät ovat riippuvaisia käyttökohteesta ja toimialasta.

Koulutuksessa opittiin miten valita oikea muovimateriaali teolliseen käyttökohteeseen ja mitä asioita tulee ottaa huomioon, kun muovimateriaalia valitaan. Koulutuksen asiantuntijat olivat muovin puolivalmisteiden (levyt, tangot ja putket) sekä niistä mekaanisilla tai lämpömuovausmenetelmillä valmistettujen tuotteiden ammattilaisia.

003

Muovikoulutuksen palaute

Kysymme aina muovikoulutuksen lopuksi palautetta, jotta voimme kehittää omaa toimintaamme ja tarjota asiakkaillemme juuri heille sopivaa muovitietoutta. Tästä asiakasyrityksen koulutuksesta saimme mm. tällaista palautetta.

Koulutuksen kiinnostavuus/tehokkuus tai miten muuten kuvailisit koulutusta?

 • Koulutus oli kiinnostava ja kattava.
 • Mielestäni oli hyvä setti. Itse olen jonkin verran ennenkin muoveja tutkaillut, joten tärkeimmät opit tulivat muovien työstöpuolelta, mutta oli myös uutta ajateltavaa materiaalipuolelta.
 • Koulutus oli mielestäni räätälöity hyvin meille sopivaksi.
 • En tuntenut eri muovilaatuja aiemmin. Nyt sain kattavan käsityksen teollisiin muoveihin, kun aiemmin tiesin vain vihreän muovin ja nylonin. Näille kerrottiin keskeiset ominaisuudet ja riittävän yksinkertaiset käyttökohteet. Ehdottomasti paikanpäälle näin kattavalla esityksellä!
 • Järkevä paketti, jossa otettiin myös kantaa asiakaskohtaisiin tarpeisiin
 • Paljon uutta asiaa.
 • Hyvin kattava katsaus muoveihin.

Miten kouluttajat olivat valmistautuneet tähän muovikoulutukseen?

 • Erittäin tehokasta läsnäolo opetusta. Jään odottamaan jatkoa muovikoululle, mutta se olisi jo opintojakson arvoinen kokonaisuus (avoin amk, yliopistoluennot) tai case esimerkki yrityksemme tuotteen valmistamiseksi.
 • Erittäin käytännönläheistä opetusta: mukana kattavasti erilaisia muoviesineitä, joiden ominaisuuksia pääsimme vertailemaan.
 • Koneistusmenetelmät jäivät vähemmälle, kun tyhjiömuovaus oli meille kohdennettu aihe.
 • Kouluttaja oli valmistautunut kommentoimaan esimerkiksi moottorinsuojan valmistusta, johon tuli hyvä pointti päästökulmista ja valmistusasentoon liittyvät rajoitteet.

Muovikoulutuksesta kilpailuetua asiakasyritykselle

Aikolonin myynti- ja markkinointijohtaja Marko Koljonen on ollut mukana kaikissa Muovikoulun koulutuksissa ja hänen ideastaan Muovikoulun luominen lähti aikoinaan liikkeelle. Miten tuo idea syntyi?

”Aloitin muovialalla vuonna 2000 ja heti silloin jo huomasin, että muovit tunnetaan heikosti verrattuna perinteisiin materiaaleihin kuten metalli, puu ja lasi. Edelleen isossa kuvassa tilanne on sama, mutta olen erittäin ilahtunut siitä, että yhä useampi yritys ymmärtää muovien mahdollisuudet ja haluavat oppia ja kehittyä niiden kanssa. Parhaimmillaan asiakas saa suoraan kilpailuetua, kun mahdollisuudet hyödynnetään tehokkaasti. Poikkeuksetta asiakkaamme ovat olleet todella tyytyväisiä koulutuspäiviin ja vieneet oppia sieltä myös käytäntöön” Marko kertoo.

Muovikoulun monipuolinen tarjonta kaikille aiheesta kiinnostuneille

Muovikoulu tarjoaa asiakkaille räätälöityjen muovikoulutusten lisäksi muovitietoutta myös kaikille muoveista kiinnostuneille.

”Muovikoulu testaa” -videoilla asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä sekä kertovat testien tulokset. Lisäksi videoissa on testattu muovien palamisen kestoa, kirkkaiden muovien iskunkestävyyttä sekä veden imeytymistä muoveihin. Videot ovat noin 10 minuutin mittaisia ja ne sisältävät myös taulukot testatuista materiaaleista. Kaikki julkaistut videot löytyvät täältä.

Muovikoulun oppaista löytyy monipuolista tietoa muoveista. Yleistä tietoa löytyy muovimateriaalin valinnasta, muovituotteen tuotantomenetelmän valinnasta sekä suunnittelijoille ja ostajille tehdystä tarkastuslistasta, jossa käydään tiivistetysti läpi kahdeksan kohtaa, joiden avulla suunnittelijat ja ostajat voivat säästää aikaa ja rahaa sekä suunnitella hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia koneistusosia. Näistä kolmesta oppaasta on tehty myös videot, joissa Muovikoulun asiantuntijamme kertovat lyhyesti ko. aiheesta. Videot katsottuasi sinulle aukeaa parempi kuva siitä, miten voimme tukea muovintuntemusta omassa yrityksessänne. Videot löytyvät täältä.

Asiantuntijoiltamme kysytään usein tietyistä muovien ominaisuuksista, kuten muovien kemikaalien kestävyydestä, muovien lämpörasituksesta tai lasin ja muovin vertailusta, näihin aiheisiin on tehty omat oppaansa. Myös joillekin toimialoille on tehty omia oppaita. Kaikki Muovikoulun oppaat ovat ladattavissa ilmaiseksi täältä.

Voit saada monipuolista muovitietoa myös suoraan omaan sähköpostiisi tilaamalla joka toinen kuukausi julkaistavan Aikolonin Muoviuutiset. Seuraava uutiskirje julkaistaan elokuussa 2022.

Tilaa uutiskirje_vaaka

 

 

Aiheet: Muovikoulu, Aikolon, Muovien ammattilainen, Muovien asiantuntija

Parhaimmillaan asiakkaamme saavat muovikoulutuksesta suoraa kilpailuetua, sillä siellä he oppivat hyödyntämään muovien mahdollisuuksia tehokkaasti.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki