Muovikoulu blogi

Muovikoulun blogista löydät monipuolista tietoa muovimateriaaleista ja niiden valinnasta, tuotantomenetelmistä ja erilaisista käyttökohteista. 

Muovien kemikaalien kestävyys - Mitkä muovit kestävät kemikaaleja?

Marko Koljonen 29.5.2019 7:42
Marko Koljonen
Seuraa minua:

Kemikaalien kestävyys on muovien yksi yleinen tunnettu ominaisuus. Kemikaalien kestävyys muoveilla vaihtelee kuitenkin hyvin paljon, ja siihen vaikuttavat muutamat keskeiset tekijät. Lisäksi kemikaalien vaikutukset muoviin vaikuttavat myös tiettyihin ominaisuuksiin muoveissa.

Tärkeimmät muovien kemikaalien kestävyyteen vaikuttavia tekijöitä ovat käytettävä kemikaali ja sen pitoisuus, käyttölämpötila sekä altistumisaika. Myös usean kemikaalin yhteisvaikutus on kriittinen tekijä. Kemikaalit puolestaan vaikuttavat muoviin kahdella eri tavalla, sekä visuaalisesti että mekaanisiin ominaisuuksiin. Visuaalisia vaikutuksia ovat muun muassa muovin halkeamat tai säröt, värimuutokset tai sulaminen. Mekaanisia ominaisuuksia ovat puolestaan esimerkiksi murtolujuus, vetolujuus sekä iskulujuus.PVDF

Muovien kemikaalien kestävyydellä on siis suuri merkitys muovimateriaalin valintaan niissä käyttökohteissa, joissa materiaali alistuu kemikaaleille. Kokosimme aiheesta kevyen oppaan, missä kerrotaan, mitkä asiat tulee aina huomioida, kun selvittää muovin kemiallista kestoa. Oppaassa on myös kattava taulukko usean eri muovin kemiallisesta kestosta.

Pääset lataamaan Muovien kemikaalien kestävyys -oppaan ilmaiseksi alla olevasta kuvasta tai tästä linkistä.

Muovien kemikaalien kestävyys

 

 

Meillä on opas myös muovimateriaalin valinnasta. Siinä kerromme systemaattisen tavan muovimateriaalin valintaan. Oppaassa käydään tiivistetysti läpi kymmenkunta kohtaa, jotka auttavat sopivan muovimateriaalin löytämisessä. Noudattamalla oppaan tapaa tarkastella muovin valintaa, tekee varmasti sopivampia materiaaliratkaisuja ja samalla oppii tuntemaan muovimateriaalit paremmin.

Pääset lataamaan Muovimateriaalin valintaoppaan ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.

Muovimateriaalin latausoppaan latauslinkki

 

 

Aiheet: Muovimateriaalin valinta, Muovien kemikaalien kesto

Muovien kemikaalien kestävyys vaihtelee paljon eri muovilaaduilla. Tässä oppaassa
on esitetty yleisimpien muovilaatujen kemikaalien kestoa käyttäen tiedonlähteinä johtavia materiaalivalmistajia

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki