Muovikoulu blogi

Muovikoulun blogista löydät monipuolista tietoa muovimateriaaleista ja niiden valinnasta, tuotantomenetelmistä ja erilaisista käyttökohteista. 

Muovien kemikaalien kestävyys - Mitkä muovit kestävät kemikaaleja?

Marko Koljonen 29.5.2019 7:42
Marko Koljonen
Seuraa minua:

Kemikaalien kestävyys on muovien yksi yleisesti tunnettu ominaisuus. Kemikaalien kestävyys muoveilla vaihtelee kuitenkin hyvin paljon, ja siihen vaikuttavat muutamat keskeiset tekijät. Lisäksi kemikaalien vaikutukset muoviin vaikuttavat myös niiden tiettyihin ominaisuuksiin.

Tärkeimmät muovien kemikaalien kestävyyteen vaikuttavia tekijöitä ovat käytettävä kemikaali ja sen pitoisuus, käyttölämpötila sekä altistumisaika. Myös usean kemikaalin yhteisvaikutus on kriittinen tekijä. Kemikaalit puolestaan vaikuttavat muoviin ja sen ominaisuuksiin kahdella eri tavalla - visuaalisesti sekä mekaanisesti. Visuaalisia vaikutuksia ovat muun muassa muovin halkeamat tai säröt, värimuutokset tai sulaminen. Mekaanisia ominaisuuksia, joihin kemikaalit vaikuttavat ovat puolestaan esimerkiksi murtolujuus, vetolujuus sekä iskulujuus.

PVDF

Muovien kemikaalien kestävyydellä on siis suuri merkitys muovimateriaalin valintaan niissä käyttökohteissa, joissa materiaali alistuu kemikaaleille. Kokosimme aiheesta kevyen oppaan avuksesi. Siinä kerrotaan, mitkä asiat tulee aina huomioida, kun selvittää muovin kemiallista kestoa. Oppaassa on myös kattava taulukko usean eri muovin kemiallisesta kestosta.

Pääset lataamaan Muovien kemikaalien kestävyys -oppaan ilmaiseksi alla olevasta kuvasta tai tästä linkistä.

Muovien kemikaalien kestävyys

 

Miten valitsen oikean muovilaadun?

Muovien valinnassa on keskeisiä valintakriteerejä, joiden avulla voidaan rajata ja poissulkea muovilaatuja. Tällaisia kriteerejä ovat muun muassa lämpötilan kesto, kemikaalien kesto sekä tuotantomenetelmä. Aikolonin Muovikoulussa olemme rakentaneet Muovin valintamenetelmän, jonka avulla suunnittelijat, tuotekehittäjät ja muovihankintoja tekevät ammattilaiset voivat systemaattisesti etsiä heille sopivan muovimateriaalin. 

Ota avuksesi Muovimateriaalin valintaopas. Oppaassa käydään läpi muovien 12-kohtainen valintamenetelmä, joka on käytössä myös useilla muovin ammattilaisilla. Menetelmä tehostaa muovimateriaalin valintaa ja sen avulla löydät tarpeisiisi sopivimman muovimateriaalin.

Tilaa itsellesi ilmainen Muovimateriaalin valintaopas!

New call-to-action

 

 

Aiheet: Muovien kemikaalien kesto

Muovien kemikaalien kestävyys vaihtelee paljon eri muovilaaduilla. Muovien kemikaalien kestävyys -oppaassa on esitetty yleisimpien muovilaatujen kemikaalien kesto koostetusti.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki