Työstöpalveluesittely

Työstöpalveluiden esittelyissä kerromme Aikolonin muovien työstöpalveluista, konekapasiteetista sekä palveluiden hyödyistä asiakkaille.

Muovin laminointi mahdollistaa älyteknologian lisäämisen lasituksiin

Tiia Jalkanen 2.3.2022 14:18
Tiia Jalkanen

Muovin laminointimenetelmällä valmistetaan korkeatasoisia ikkunoita ja muita lasitusratkaisuja PC tai PMMA levyistä. Laminoidut Aikon® ratkaisut ovat erittäin kestäviä ja turvallisia - uuden huipputeknologian avulla voimme valmistaa jopa luodinkestäviä laseja. Laminointimenetelmän avulla voimme valmistaa myös älylaseja.

Muovin laminoinnin lisäksi kokonaisratkaisuumme kuuluvat  muovin pinnoitus, muoville tulostaminen ja muovin merkitseminen, lämpömuovaus sekä muovin koneistus.

Aikon_103_LoRes-1

Mitä muovin laminointi on?

Muovin laminointi on menetelmä, jossa kaksi tai useampia muovilevyjä laminoidaan yhteen TPU-kalvojen avulla. Laminointi parantaa kirkkaan muovilevyn ominaisuuksia, kuten iskulujuutta, vakautta ja äänieristystä.

Laminoidut lasitukset valmistetaan polykarbonaatti- tai akryylilevyistä ja ne tarjoavat parempaa suojaa vaativissa käyttökohteissa operoiviin ajoneuvoihin tai koneisiin. Esimerkiksi metsä- ja maatalouskoneiden ohjaamoiden ikkunoihin voi osua kiviä tai puiden oksia, jolloin laminoidut turvalasit suojaavat koneen kuljettajaa.

Laminoitujen lasitusten etuja ovat:

  • merkittävästi parempi iskulujuus ja lasituksen kestävyys
  • laminoitu lasitus lisää koneen käyttäjän turvallisuutta
  • mahdollisuus integroida älyteknologiaa lasituksen sisään, jotka tuovat uusia ominaisuuksia

Laminoitavat älyteknologia tuovat uusia ominaisuuksia lasituksiin

Laminointimenetelmän avulla voimme laminoida älyteknologiaa, kuten tummennuskalvoja ja läpinäkyviä näyttäjä ikkunoihin. Älyteknologia tuo uusia ominaisuuksia ja etuja moniin käyttökohteisiin, kuten esimerkiksi työkoneisiin, jahteihin ja veneisiin sekä puolustus- ja pelastusajoneuvoihin. Toteutamme lisäominaisuuksien integroinnin yhteistyössä teknologiakumppaniemme Gauzyn ja LUMINEQ® kanssa.

Kansainvälisesti tunnettu Gauzy on erikoistunut lasituksiin integroitavien Light Control Glass (LCG®) ratkaisujen kehittämiseen. Nämä ratkaisut pitävät sisällään mm. uuden aikakauden tummennuskalvoja, joita voidaan laminoida erilaisiin ikkunoihin.

Suomalainen LUMINEQ®  puolestaan on erikoistunut läpinäkyvän näyttöteknologian kehittämiseen, jotka tarjoavat dynaamista tietoa esimerkiksi ympäristöstä tai ajoneuvosta.

sunroof+Shade 1800x1169

Muovi laminoidaan Scholzin huipputeknologisessa autoklaavissa

Käytämme kirkkaiden muovien laminoimiseen Scholzin kustomoitua autoklaavia. Scholzin valmistama autoklaavi on huipputeknologinen ja sen avulla varmistamme laminoitujen lasitusten korkean laadun.

Autoklaavin halkaisija on 2,6 metriä ja pituus 4 metriä. Tämä mahdollistaa 2000 mm x 3000 mm kokoisten laminoitujen ikkunoiden valmistamisen sekä kaarevien ikkunoiden laminoimisen koossa 700 mm x 2000 mm x 3000 mm. Lisäksi järjestelmässä on paine- ja lämpötilansäätö, joilla optimoidaan kirkkaiden muovilevyjen laminointi.

Aikon_246_LoRes

Miten laminoitujen lasitusten optinen laatu varmistetaan?

Tuotekehityskumppanina meille on olennaisen tärkeää vastata asiakkaiden laatuvaatimuksiin. Varmistamme laminoitujen lasitusten tai ikkunoiden laadun tekemällä laadunvalvontatestit DIN 52305 -standardin mukaisesti. Nämä testit keskittyvät erityisesti ajoneuvolasitusten optisen vääristymän sekä valon taittamisen testaamiseen. Niiden avulla valmistamme asiakkaille huippuluokan laminoituja lasituksia.

Miksi lasitus kannattaa valmistaa kirkkaista muoveista lasin sijaan? Tutustu oppaaseen!

Lasi vs. Muovi -oppaassa vertaillaan lasia ja lasinkirkkaita muovilevyjä sekä niiden ominaisuuksia. Vertailussa mukana ovat yleisesti käytetty 4 mm floatlasi, 4 mm polykarbonaatti (PC) ja akryyli (PMMA) levyt sekä joitakin mainintoja saman vahvuisista pinnoitetuista PC- ja PMMA-levyistä.

Lasi vs. Muovi_vaaka

Aiheet: Muovin laminointi

Laminoiduista muovilevyistä valmistettu lasitus on erinomainen ratkaisu erityisesti vaativiin teollisiin käyttökohteisiin, joissa turvallisuus on merkittävässä roolissa.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki