Aikolon Blogi

Muoviosan valmistus mallin mukaan - takaisinmallinnus

Sami Hytönen 26.8.2018 18:07
Sami Hytönen
Seuraa minua:

Aikolon Oy valmistaa koneistettuja muovituotteita teollisuudelle ja yleensä lähtökohtana tuotteen valmistuksessa on piirustus tai 3D-malli. Joskus tuotedokumentaatiota ei kuitenkaan syystä tai toisesta ole saatavilla. Silloin tuote joudutaan mitoittamaan ja mallintamaan mallikappaleesta ja tätä prosessia kutsutaan takaisinmallinnukseksi (engl. Reverse Engineering).

Optimitilanteessa takaisinmallinnettava tuote on käyttämätön, eikä siinä silloin ole käytöstä johtuvaa kulumista. Kuitenkin toisinaan takaisinmallinnettava tuote on ollut käytössä ja kulumisaste on otettava huomioon, mikä lisää takaisinmallinnuksen haastavuutta. Joskus myöskään materiaalitietoa ei ole olemassa ja silloin prosessiin kuuluu sopivan muovimateriaalin valinta. Tällöin on selvitettävä tuotteen käyttöympäristö kuten lämpötila, kemiallisen keston vaatimukset, mekaaninen rasitus, vaadittavat liukuominaisuudet sekä tavoiteltava kesto ikä (elinkaari).

 Ketjupyörä PA6 G OilKetjupyörä, joita valmistettiin asiakkaalle takaisinmallinnuksella, materiaalina PA6 G Oil.

Olemme valmistaneet useita tuotteita takaisinmallinnusperiaatteella yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Esimerkkeinä mainittakoon prosessiteollisuuden ketju- sekä hammaspyörät, joita käytetään mm. ketjukuljettimissa ja voimansiirtokomponentteina.

Tällä periaatteella valmistettavien tuotteiden asiakashyötyjä ovat mm. kustannustehokkuus, parempi saatavuus sekä materiaalin optimointi käyttöolosuhteisiin.

 

Mikäli mietit mikä on paras mahdollinen tuotantomenetelmä muovituotteellesi niin ensiapua löytyy tästä oppaasta (Muovituotteen tuotantomenetelmän valintaopas), jossa vertailimme kolmea eri tuotantomenetelmää keskenään (muovien koneistus, lämpömuovaus ja ruiskuvalu). Pääset lataamaan helppolukuisen oppaan ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.

Muovituotteen tuotantomenetelmän valinta

Käy sivuillamme tutustumassa monipuolisiin työstöpalveluihimme!

Aikolon_4E5A9549

 

 

Aiheet: Muovin koneistus, Muovimateriaalin valinta, Muovin lämpötilankesto, Takaisinmallinnus, Muovituotteen käyttöympäristö, Muovin liukuomainaisuudet, Muoviset hammaspyörät, Muovin kustannustehokkuus, Muovin mekaaninen rasitus, Muoviset ketjupyörät, PA6 G Oil

Jos tuotedokumentaatiota ei ole saatavilla, tuote mitoitetaan ja mallinnetaan mallikappaleesta.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki