Aikolon Blogi

Muoviosan valmistus mallin mukaan - takaisinmallinnus

Teppo Viitanen 26.8.2018 18:07
Teppo Viitanen
Seuraa minua:

Aikolon Oy valmistaa koneistettuja muovituotteita teollisuudelle ja yleensä lähtökohtana tuotteen valmistuksessa on piirustus tai 3D-malli. Joskus tuotedokumentaatiota ei kuitenkaan syystä tai toisesta ole saatavilla. Silloin tuote joudutaan mitoittamaan ja mallintamaan mallikappaleesta ja tätä prosessia kutsutaan takaisinmallinnukseksi (Reverse Engineering).

Optimitilanteessa takaisinmallinnettava tuote on käyttämätön, eikä siinä ole silloin käytöstä johtuvaa kulumista. Kuitenkin toisinaan takaisinmallinnettava tuote on ollut käytössä ja kulumisaste on otettava huomioon, mikä lisää takaisinmallinnuksen haastavuutta. Joskus myöskään materiaalitietoa ei ole olemassa ja silloin prosessiin kuuluu sopivan muovimateriaalin valinta. Tällöin on selvitettävä tuotteen käyttöympäristö kuten lämpötila, kemiallisen keston vaatimukset, mekaaninen rasitus, vaadittavat liukuominaisuudet sekä tavoiteltava kestoikä eli tuotteen elinkaari. 

Ketjupyörä PA6 G OilKetjupyörä, joita valmistettiin asiakkaalle takaisinmallinnuksella, materiaalina PA6 G Oil.

Takaisinmallinnus yhteistyössä asiakkaan kanssa

Olemme valmistaneet useita tuotteita takaisinmallinnusperiaatteella yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Esimerkkeinä ovat prosessiteollisuuden ketju- sekä hammaspyörät, joita käytetään mm. ketjukuljettimissa ja voimansiirtokomponentteina.

Tällä periaatteella valmistettavien tuotteiden asiakashyötyjä ovat mm. kustannustehokkuus, parempi saatavuus sekä materiaalin optimointi käyttöolosuhteisiin.

Aikolon_4E5A9549

Ammattitaitoinen muovin työstäminen

Aikolonin palveluvalikoimasta löytyy kattava valikoita muovin työstöpalveluita, joiden avulla ammattitaitoiset koneistajat ja operaattorit valmistavat laadukkaita muoviosia. Työstöpalveluihimme kuuluvat muun muassa:

  • Muovin CNC-koneistus
  • Muovin lämpömuovaus ja tyhjiömuovaus
  • Sahaus määrämittaan
  • Muovin taivutus
  • Kokoonpano ja viimeistely

Käy sivuillamme tutustumassa monipuolisiin työstöpalveluihimme.

Vinkkejä tuotantomenetelmän valintaan

Mikäli mietit, mikä on paras mahdollinen tuotantomenetelmä muovituotteellesi niin ensiapua löytyy Muovituotteen tuotantomenetelmän valintaoppaasta. Oppaassa vertaillaan kolmea eri tuotantomenetelmää keskenään: muovien koneistusta, lämpömuovausta ja ruiskuvalua.Lataa 

New call-to-action

 

Aiheet: Muovin koneistus, Takaisinmallinnus

Takaisinmallinuksessa tuote mitoitetaan ja mallinnetaan mallikappaleesta, jos tuotedokumentaatiota ei ole saatavilla.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki