Muovikoulu blogi

Muovikoulun blogista löydät monipuolista tietoa muovimateriaaleista ja niiden valinnasta, tuotantomenetelmistä ja erilaisista käyttökohteista. 

Autamme asiakkaitamme suunnitteluvaiheesta lähtien!

Pirjo Bovellan 16.11.2022 7:15
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Aikolon Oy on suomalainen kasvava perheyritys ja vuosien aikana olemme erikoistuneet muovimateriaalien mekaaniseen työstöön sekä lämpömuovaukseen. Uusinta osaamistamme ovat kovapinnoitetut muovituotteet sekä uusien teknologioiden laminointi tuotteisiin yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tarjoamme osaamistamme ja asiantuntemustamme muoveissa jo tuotteiden suunnitteluvaiheesta alkaen. 

Asiakkaat_2400x1243px


Meillä on kattava ja laadukas muovimateriaalien valikoima

Muovin koneistuksen ja lämpömuovauksen raaka-aineina käytetään muovin puolivalmisteita
kuten muovilevyjä, muovitankoja ja muoviputkia. Erilaisia muovimateriaaleja ja niiden seoksia on tarjolla satoja erilaisia, ja oikea materiaali tulee valita kyseisen muoviosan käyttökohteen vaatimusten mukaisesti. Hyvässä materiaalisuosituksessa saatavilla olevia tietoja verrataan teknisiin tietoihin ja alakohtaisiin empiirisiin arvoihin. Ensin määritetään käyttökohteeseen parhaiten sopiva muovimateriaali sekä aihio (muovilevy, muovitanko, muoviputki), josta muoviosa valmistetaan. Sen jälkeen arvioidaan muovimateriaalin soveltuvuus laskelmien avulla.
Lopulta muovimateriaalin valinta vahvistetaan käytännön testauksella.
Muoviosien suunnittelijoiden ja valmistajien tulisi tehdä materiaalisuosituksia ja tuotekehitystyötä kestävän kehityksen periaatteet muistaen. Vastuullisilla materiaalivalinnoilla varmistamme energiatehokkaita ja kestäviä ratkaisuja myös tuleville sukupolville. 

 

Meillä on monipuoliset ja pitkälle automatisoidut muovien työstöpalvelut

Meillä on monipuolinen ja pitkälle automatisoitu tuotanto muovien koneistamiseen ja lämpömuovaukseen. Vuosien saatossa olemme kuunnelleet asiakkaittemme tarpeita ja ne on otettu huomioon koneinvestoinneissa. Konekantamme ottaa huomioon monenlaiset tarpeet koneistettavissa tuotteissa mm. erittäin korkeat ja isokokoiset kappaleet.

Kapasiteettimme on suuri, koneistajia on noin kaksikymmentä ja toimimme kahdessa vuorossa. Kustannustehokkuuden parantamiseksi työstämme myös miehittämättömissä ajoissa öisin ja viikonloppuisin. Vaikka lähes jokaisella koneella voidaan ajaa miehittämättömänä, on kolmeen koneeseen integroitu robotti, joka laajentaa vapaan kapasiteetin käyttömahdollisuuksia entisestään. Pitkäkestoiset ja suuret sarjat ajetaan miehittämättömänä, jolloin sillä on vaikutusta kustannuksiin.


Asiakkaamme saavat meiltä myös omiin tarpeisiinsa räätälöidyt muovikoulutukset

Muovikoulumme tarjoaa asiakkaidemme tarpeiden pohjalta räätälöityjä lyhyitä seminaareja/tilaisuuksia, missä sisällön ja aiheen muoveista valitsee asiakas. Me huolehdimme, että asiakkaamme saa aina ajantasaisen ja asiantuntevan koulutuksen tai tietoiskun tarpeen mukaan.
Muovikoulutukset on tarkoitettu yritysten tuotekehittäjille ja suunnittelijoille, tuotannon parissa työskenteleville, hankinnan ja myynnin ammattilaisille sekä kaikille,  jotka kaipaavat osaamiseensa päivitystä ja haluavat oppia lisää muoveista.


Jaamme tietoa muoveista ilmaisilla oppailla sekä ”Muovikoulu testaa” -videoilla

Meiltä löytyy jo kaksitoista ilmaista muoviaiheista opasta, joissa kerrotaan mm. muovimateriaalin valinnasta ja muovituotteen tuotantomenetelmän valinnasta. Lisäksi muovien koneistukseen ja lämpömuovaukseen liittyen olemme tehneet suunnittelijan ja ostajan tarkistuslistan. Oppaita löytyy myös muovien kemikaalien kestävyydestä sekä muovien lämpörasituksesta. Vertailimme lasia ja lasinkirkkaita muovilevyjä ja teimme oman esitteen Aikon® tuotteista. Myös muutamille toimialoille on tehty omat oppaat mm. HoReCa -alalle, valaisinteollisuuteen, paperi- ja selluteollisuuteen, meriliikenneteollisuuteen sekä raideliikenneteollisuuteen. 

Olemme tehneet myös ”Muovikoulu testaa” -videosarjan, jossa asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä, sekä kertovat testien tulokset.

 

Meillä on Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Aikolon Oy:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Merkin myöntämisen ensisijaisena kriteerinä on aina se, että tuotteen on oltava valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa. Palvelu-Avainlippua hakevalla yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.
Kun ostat kotimaista palvelua, teet arvovalinnan, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin Aikolonin palveluista. Kun haluat asiantuntijan apua, ota yhteys oman alueesi aluemyyntipäällikköön.

New call-to-action

 

Aiheet: Muovikoulu, Muovimateriaalit, Muovien työstöpalvelut, Aikolon

Autamme asiakkaitamme löytämään oikean materiaalin oikeaan käyttökohteeseen sekä valitsemaan parhaat mahdolliset työstömenetelmät.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki