Aikolon blogi

Osta työtä Suomeen -päivä

Pirjo Bovellan 2.12.2022 6:45
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Valtakunnallinen Osta työtä Suomeen -teemapäivä puhuttelee suomalaisia entistä vahvemmin. Joulukuun ensimmäinen perjantai 2.12.2022 on siis hyvä päivä tarkastella omia valintojaan ja niiden vaikutuksia, olipa ostaja yritys tai kuluttaja. Tempaus haastaa ostamaan teemapäivänä suomalaista työtä tukevia tuotteita ja palveluita. Kotimarkkinoiden merkitys taloutemme perustana on suuri.

Osta työtä Suomeen 1920x1080px

Tutkimustulokset tukevat ajatusta, että kuluttamisella voi vaikuttaa. Työllistävyysvaikutusten lisäksi vastuullisuus on suuri yksittäinen tekijä, joka vaikuttaa tänä päivänä sekä kuluttajien, julkisten hankkijoiden, että yrityshankkijoiden ostopäätöksiin. Kotimaisen tuotteen tai palvelun valitseminen sekä paikallisen yrittäjyyden tukeminen ovat vastuullisuustekoja.

Aikolonin uudella tuotantolinjalla käytetään paikallisen Kiertokaari Oy:n jalostamaa biokaasua muun muassa pinnoitusprosessissa käytettävien uunien lämmittämiseen. Biokaasua valmistetaan biojätteestä ja puhdistamolietteestä, joten jokainen lajiteltu biojätemurunen päätyy Kiertokaaren toimialueella todelliseen hyötykäyttöön. Aikolonin toimitusjohtaja Martti Hahtonen kertoo, että biokaasun valinta on yksi osa vastuullista liiketoimintaa, energiatehokkuuden parantumisen lisäksi hiilijalanjäljen pienentäminen oli kannustavana perusteena päätökselle. Etuna oli toki myös se, että Kiertokaaren tarjoama biokaasuverkosto oli lähellä. ”Pyrimme jatkuvasti kehittämään entistäkin vastuullisempia tapoja toimia. Läpinäkyvien muovien valmistamisen hiilijalanjälki on kaikkiaan huomattavasti matalampi kuin lasin, ja biokaasun käyttö madaltaa sitä entisestään,” toteaa Hahtonen.

Peräti 60 prosenttia kuntapäättäjistä haluaa suosia lähellä toimivia yrityksiä, jotka työllistävät Suomessa. Hankintalaki ei ole este suosia kotimaisuutta tai paikallisuutta, vaan antaa liikkumatilaa määritellä hankinnat niin, että valinta osuu suomalaiseen ja vastuullisesti toimivaan vaihtoehtoon. Paras tapa varmistaa toimivat kuntapalvelut ja järkevä -talous on tehdä töitä sen eteen, että alueella on yrityksiä ja työpaikkoja, jotka tuottavat veroeuroja kunnalle. Tämä onnistuu varmistamalla, että kunnassa on hankintoja ohjaava strategia, joka painottaa kotimaisia vastuullisia valintoja.

Epävarmuus taloustilanteessamme on saanut monet kuluttajat ja yritykset näkemään aiempaa tärkeämpänä suomalaisen työn aseman vahvistamisen. ”Valmistajat ja palveluiden tuottajat luovat työpaikkoja Suomeen ja vahvistavat sekä taloudellista että yhteiskunnallista hyvinvointiamme. Viisaalla valinnalla voimme olla tukemassa suomalaisten työllisyyttä erityisesti näinä poikkeusaikoina”, sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Aikolon Oy:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Merkin myöntämisen ensisijaisena kriteerinä on aina se, että tuotteen on oltava valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa. Palvelu-Avainlippua hakevalla yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.

"Avainlippu merkitsee meille tunnustusta siitä, että työmme on suomalaista, se on asiantuntevaa ja laadukasta, toimintamme on vastuullista ja olemme ylpeitä siitä", sanoo Martti Hahtonen.

Kun ostat kotimaista palvelua, teet arvovalinnan, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

 

Aiheet: Aikolon, Muovien ammattilainen, Avainlippu, Valitaan työtä Suomeen, Muovien asiantuntija, Osta työtä Suomeen

Meille on erittäin tärkeää kuunnella ja ymmärtää asiakkaidemme tarpeita ja pitää huolta siitä, että heillä on käytettävissään modernit tuotantomenetelmämme sekä ammattitaitoinen henkilöstömme, jotka auttavat asiakkaitamme tekemään vastuullisia materiaalivalintoja.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki