Materiaaliesittely

Materiaalien esittelyissä kerromme lyhyesti erilaisista muovi- ja komposiitti materiaaleista. Perusmuovien lisäksi erilaisia täyte- ja apuaineita tai lujitteita käyttämällä näitä saadaan yli sata. 

PAI - Erikoismuovi

Marko Koljonen 1.3.2021 6:45
Marko Koljonen
Seuraa minua:

Erikoismuoveihin kuuluvat tekniset muovit, joilla on normaaleja teknisiä muoveja vaativampia ominaisuuksia, sekä fluorimuovit.

Usein tällaisia muoveja käytetään kohteissa, missä jatkuva käyttölämpötila on yli 150 celsiusastetta, kohteissa on vahvoja kemikaaleja, tai käyttökohteissa on useita vaativia olosuhteita. Erikoismuovien useissa laaduissa voidaan saavuttaa yli 200 celsiusasteen lämpötilan kesto ja jossain muoveissa jopa yli 400 asteen.

Nyt tutustumme paremmin PAI -materiaaliin, jonka kuormankantokyky on hyvä erittäin alhaisissakin lämpötiloissa. Lisäksi sen ominaisuuksia ovat mm. 

  • mittatarkka laajalla lämpötila-alueella
  • hyvä kemikaalien kesto
  • säteilyn kesto

PAI_avaruusmuovi_1000x500px

PAI on erittäin suorituskykyinen kestomuovi. Polyamidi-imidin kuormankantokyky on hyvä erittäin alhaisissakin lämpötiloissa. PAI-materiaalista tehdyt komponentit soveltuvat erittäin hyvin korvaamaan metallisia komponentteja vaativissa ympäristöissä, joissa halutaan keveämpiä osia.  Lue lisää...

Toimitusvalikoimassamme PAI -materiaalia on saatavana muovilevyinä ja muovitankoina.

PAI kuuluu polyimidimuoveihin. PAI materiaalin lisäksi polyimidimuovien valikoimaamme kuuluvat PI ja PEI materiaalit. Pääset vertailemaan kyseisiä materiaaleja ja niiden ominaisuuksia tästä.

Olemme koonneet oppaan, jossa käydään läpi systemaattinen tapa muovimateriaalin valintaan. Oppaan avulla:

  • Opit 11 eri kriteeriä, joilla tehdä muovimateriaalin valintaa
  • Opit systemaattisemman tavan valita oikea muovimateriaali
  • Teet parempia ja onnistuneempia materiaalivalintoja

Pääset lataamaan oppaan (Muovimateriaalin valintaopas) ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.

Muovimateriaalin latausoppaan latauslinkki

 

Lisäksi olemme koonneet oppaan muovien kemikaalien kestävyydestä, jossa käydään läpi taulukkomuodossa yleisimmät muovilaadut ja niiden kemikaalien kesto. Oppaan avulla opit, mitkä ovat olennaisia muovien kemikaalien kestävyyteen vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi saat tietoa, mitä vaikutuksia kemikaaleilla voi olla muoveihin ja niiden visuaalisiin sekä mekaanisiin ominaisuuksiin.


kemikaalien kestavyys_vaaka

 

Aiheet: Materiaaliesittely, Erikoismuovi, Muovien kemikaalien kesto, PAI, Mittatarkkuus, Muovien säteilynkesto

PAI -materiaalin tekniset ominaisuudet ovat huippuluokkaa, mutta sen sulamisprosessi on vaikea ja tarkka.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki