Materiaaliesittely

Materiaalien esittelyissä kerromme lyhyesti erilaisista muovi- ja komposiitti materiaaleista. Perusmuovien lisäksi erilaisia täyte- ja apuaineita tai lujitteita käyttämällä näitä saadaan yli sata. 

PC Hard eli pinnoitettu polykarbonaatti - kevyt ja kestävä materiaali

Marko Koljonen 15.10.2021 10:04
Marko Koljonen
Seuraa minua:

Optisten muovien ryhmään kuuluvat kirkkaat ja värjätyt amorfiset kestomuovit. Optisia muoveja voidaan myös pinnoittaa esimerkiksi naarmuuntumista vastaan tai parantamaan materiaalien kemikaalienkestoa. Lisäksi on myös diffuusoivia muoveja, jotka hajottavat valon niin, että led-pisteet (hotspotit) häviävät näkyvistä ja valo hajoaa tasaisesti pinnalle.

Yksi tällainen pinnoitettu materiaali on PC Hard, jonka ominaisuuksia ovat mm. 

  • erinomainen iskulujuus
  • hyvä naarmuuntumisen kesto
  • UV-säteilynkesto
  • keveys verrattuna lasiin

PC_hard_1000x500px_1 kopio

PC Hard on pinnoitettu polykarbonaatti. Pinnoite parantaa huomattavasti materiaalin naarmuuntumisen kestoa vaikuttamatta kuitenkaan sen optisiin ominaisuuksiin. Pinnoite onkin tarpeen kohteissa, joissa tuote altistuu hankaavalle kulutukselle (esim. pyyhkijät) tai naarmuuntumiselle.

Pinnoitettua polykarbonaattia käytetään erittäin paljon työkoneiden turvalasituksissa erinomaisen iskunkestävyytensä ja keveytensä ansiosta. Materiaali kestää erittäin hyvin sään vaikutusta (erittäin hyvä pakkasen kesto- ja UV-säteilyn kesto).

Toimitusvalikoimassamme PC Hard materiaalia on saatavana muovilevyinä. Lue lisää...

 

Haluatko vertailla lasin ja lasinkirkkaiden muovilevyjen eroja?

Olemme tehneet Lasi vs. Muovi oppaan, jossa vertaillaan lasia ja lasinkirkkaita muovilevyjä, polykarbonaattia (PC) ja akryyliä (PMMA). Oppaaseen on koottu tietoja lasin ja lasinkirkkaiden muovilevyjen ominaisuuksista ja verrattu niitä keskenään. Vertailussa on mukana 15 eri ominaisuutta.

New call-to-action

 

Muovikoulun asiantuntijat testaavat käytännössä muovimateriaalien ominaisuuksia

Katso Muovikoulu testaa-videolta käytännön testi, jossa asiantuntijat testaavat kirkkaiden muovien naarmuuntumisen kestoa. Videolla testataan neljän lasinkirkkaan muovin (PMMA, PETG, PC ja PC Hard) naarmuuntumisen kestoa. Videolla selviää, onko kovapintainen PC naarmuuntumaton pleksi? Pääset myös vertailemaan näitä neljää materiaalia tästä linkistä.

 

Aiheet: Kovapintainen polykarbonaatti (PC), Lasinkirkkaat muovit, Muovien iskulujuus, Materiaaliesittely, Optinen muovi, Muovien naarmuuntumisen kesto, Muovien iskunkestävyys, PC Hard, Muovien keveys, Muovien UV-säteilynkesto

PC Hard on pinnoitettu polykarbonaatti. Pinnoite parantaa huomattavasti materiaalin naarmuuntumisen kestoa vaikuttamatta kuitenkaan sen optisiin ominaisuuksiin. 

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki