Materiaaliesittely

Materiaalien esittelyissä kerromme lyhyesti erilaisista muovi- ja komposiitti materiaaleista. Perusmuovien lisäksi erilaisia täyte- ja apuaineita tai lujitteita käyttämällä näitä saadaan yli sata. 

PET - tekninen muovi, jolla voidaan korvata POM -materiaalia

Marko Koljonen 7.12.2021 6:45
Marko Koljonen
Seuraa minua:
Tekniset muovit ovat perusmuoveja mittatarkempia työstää ja useilta ominaisuuksiltaan vaativampiin käyttökohteisiin soveltuvia. Tästä pääset tutustumaan PET materiaaliin, jonka ominaisuuksia ovat mm.
  • mekaanisesti erittäin vahva, jäykkä ja kova
  • erinomainen kulutuskestävyys
  • pieni kitkakerroin

PET

PET soveltuu erityisesti osiin, joiden on kestettävä suurta kuormitusta ja jotka ovat alttiina kulumiselle. Hyvien mekaanisten-, lämpö- ja sähköisten ominaisuuksien ansiosta PET-materiaalia käytetään hyvin laajasti. Sitä hyödynnetään kohteissa, joissa vaaditaan mittapitävyyttä, pientä kitkaa sekä kulutuksen- ja kuormituksenkestävyyttä. Materiaali perustuu homopolymeeriin. Lue lisää...

Toimitusvalikoimassamme PET materiaalia on saatavana muovilevyinä, muovitankoina ja ainesputkina.

PET-materiaali toimii monissa kohteissa yhtä hyvin kuin POM-materiaali ja sillä voidaankin korvata POM-materiaalia, jonka saatavuus on tällä hetkellä erittäin huono. Tästä pääset vertailemaan näitä materiaaleja.

 

Miten valitsen oikean muovilaadun?

Muovien valinnassa on muutamia hyvin keskeisiä valintakriteerejä, joiden avulla voidaan rajata ja poissulkea muovilaatuja. Tällaisia kriteerejä ovat muun muassa lämpötilan kesto, kemikaalien kesto sekä tuotantomenetelmä. Aikolonin Muovikoulussa olemme rakentaneet Muovin valintamenetelmän, jonka avulla suunnittelijat, tuotekehittäjät ja muovihankintoja tekevät ammattilaiset voivat systemaattisesti etsiä heille sopivan muovimateriaalin. Tämä kaksitoista pääkohtaa sisältävä menetelmä on käytössä myös useilla muovin ammattilaisilla.

Olemme koonneet oppaan muovimateriaalin valinnasta. Oppaassa käydään läpi muovien 12-kohtainen valintamenetelmä, jonka avulla löydät tarpeisiisi sopivimman muovimateriaalin.

Tilaa itsellesi ilmainen uudistettu Muovimateriaalin valintaopas!

New call-to-action

 

Aiheet: Tekninen muovi, PET, Materiaaliesittely

PET-materiaalia käytetään hyvin laajasti. Sitä hyödynnetään kohteissa, joissa vaaditaan mittapitävyyttä, pientä kitkaa sekä kulutuksen- ja kuormituksenkestävyyttä.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki