Materiaaliesittely

Materiaalien esittelyissä kerromme lyhyesti erilaisista muovi- ja komposiitti materiaaleista. Perusmuovien lisäksi erilaisia täyte- ja apuaineita tai lujitteita käyttämällä näitä saadaan yli sata. 

PMMA LED - Erittäin hyvin valoa diffuusoiva optinen muovi

Marko Koljonen 13.9.2021 6:49
Marko Koljonen
Seuraa minua:

Optisten muovien ryhmään kuuluvat kirkkaat ja värjätyt amorfiset kestomuovit. Optisia muoveja voidaan myös pinnoittaa esimerkiksi parantamaan materiaalien kemikaalienkestoa tai naarmuuntumista vastaan.

Lisäksi on myös diffuusoivia muoveja, jotka hajottavat valon niin, että led-pisteet (hotspotit) häviävät näkyvistä ja valo hajoaa tasaisesti pinnalle. Yksi tällainen materiaali on PMMA LED, jonka ominaisuuksia ovat mm. 

  • erinomainen valon diffuusointi
  • hyvä iskunkestävyys lasiin verrattuna
  • helposti lämpömuovattavissa

PMMA_LED

PMMA LED on valettu amorfinen kestomuovi LED-valaisimiin. Materiaali muistuttaa ominaisuuksiltaan hyvin paljon suulakepuristettua, mutta on helpommin työstettävä ja ennen kaikkea lämpömuovattava. PMMA LED materiaali on valmistettu erityisesti LED -valojen kanssa yhteensopivaksi materiaaliksi. Se diffuusoi valon erittäin hyvin ja tasaisesti, jolloin vähemmällä valoteholla saadaan parempi lopputulos kuin normaalilla PMMA materiaalilla. Lue lisää...

Toimitusvalikoimassamme PMMA LED materiaalia on saatavana muovilevyinä eri väreissä sekä kiiltävänä että mattapintaisena.

 

Olemme tehneet blogikirjoituksen ja oppaan diffuusoivien muovien käytöstä. Oppaan avulla:

  • Opit mitä eroa on standardi diffuusorilla ja premium diffuusorilla.
  • Tiedät mitä tarkoittaa valonläpäisy, diffuusio ja diffuusorin tehokkuus.
  • Opit milloin valita akryyli (PMMA), polykarbonaatti (PC) tai amorfinen polyesteri (PETG) diffuusoriksi.

Pääset lataamaan oppaan (Opas diffuusoivien muovien käyttöön) ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.

Valaisinteollisuus - Opas diffuusoivien muovien käyttöön_vaaka

 

Lisäksi olemme tehneet Lasi vs. Muovi -oppaan, jossa tehdään vertailua lasin ja lasinkirkkaiden muovilevyjen Polykarbonaatin (PC) ja Akryylin (PMMA) välillä. Oppaaseen on koottu tietoja lasin ja lasinkirkkaiden muovilevyjen ominaisuuksista. Vertailussa on mukana 15 eri ominaisuutta.

New call-to-action

 

Aiheet: Lasinkirkkaat muovit, Materiaaliesittely, Optinen muovi, Diffuusoiva muovi, Premium diffuusori, Valettu amorfinen kestomuovi, PMMA LED

PMMA LED on materiaali, joka diffuusoi valoa erittäin hyvin ja tasaisesti. Tällöin vähemmällä valoteholla saadaan parempi lopputulos kuin normaalilla PMMA materiaalilla.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki