Materiaaliesittely

Materiaalien esittelyissä kerromme lyhyesti erilaisista muovi- ja komposiitti materiaaleista. Perusmuovien lisäksi erilaisia täyte- ja apuaineita tai lujitteita käyttämällä näitä saadaan yli sata. 

PMMA LED -  Optinen muovi

Marko Koljonen 4.5.2020 6:45
Marko Koljonen
Seuraa minua:

Optisten muovien ryhmään kuuluvat kirkkaat ja värjätyt amorfiset kestomuovit. Optisia muoveja voidaan myös pinnoittaa esimerkiksi parantamaan materiaalien kemikaalienkestoa tai naarmuuntumista vastaan.

Lisäksi on myös diffusoivia muoveja, jotka hajottavat valon niin, että led-pisteet (hotspotit) häviävät näkyvistä ja valo hajoaa tasaisesti pinnalle. Yksi tällainen on PMMA LED, jonka ominaisuuksia ovat mm. 

  • erinomaisesti valoa diffusoiva
  • hyvä iskunkestävyys lasiin verrattuna
  • helppo lämpömuovata

PMMA_LED

PMMA LED on valettu amorfinen kestomuovi led-valaisimiin. Materiaali muistuttaa ominaisuuksiltaan hyvin paljon suulakepuristettua, mutta on sitä helpommin työstettävä ja ennen kaikkea lämpömuovattava, PMMA LED materiaali on valmistettu erityisesti LED valojen kanssa yhteensopivaksi materiaaliksi. Se diffusoi valon erittäin hyvin ja tasaisesti, jolloin vähemmällä valoteholla saadaan parempi lopputulos kuin normaalilla PMMA materiaalilla. Lue lisää...

Toimitusvalikoimassamme PMMA LED materiaalia on saatavana muovilevyinä eri väreissä sekä kiiltävänä että mattapintaisena.

 

Olemme tehneet blogikirjoituksen ja oppaan diffuusoivien muovien käytöstä. Oppaan avulla:

  • Opit mitä eroa on standardi diffuusorilla ja premium diffuusorilla.
  • Tiedät mitä tarkoittaa valonläpäisy, diffuusio ja diffuusorin tehokkuus.
  • Opit milloin valita akryyli (PMMA), polykarbonaatti (PC) tai amorfinen polyesteri (PETG) diffuusoriksi.

Pääset lataamaan oppaan (Opas diffuusoivien muovien käyttöön) ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.

Valaisinteollisuus - Opas diffuusoivien muovien käyttöön_vaaka

 

Lisäksi olemme tehneet ilmaisen oppaan Lasi vs. Muovi, jossa tehdään vertailua lasin ja lasinkirkkaiden muovilevyjen Polykarbonaatin (PC) ja Akryylin (PMMA) välillä. Oppaaseen on koottu tietoja lasin ja lasinkirkkaiden muovilevyjen ominaisuuksista ja niiden vertailusta. Vertailussa on mukana 15 eri ominaisuutta.

New call-to-action

 

Aiheet: Lasinkirkkaat muovit, Materiaaliesittely, Optinen muovi, Diffuusoiva muovi, Premium diffuusori, Valettu amorfinen kestomuovi, PMMA LED

PMMA LED materiaali diffusoi valon erittäin hyvin ja tasaisesti, jolloin vähemmällä valoteholla saadaan parempi lopputulos kuin normaalilla PMMA materiaalilla.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki