Aikolon blogi

Suomalaista työtä - Aikon® turvalasit

Pirjo Bovellan 1.12.2023 14:26
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Osta työtä Suomeen -päivää vietetään jo yhdeksättä kertaa. Ostamalla kotimaisia tuotteita tai palveluita luodaan työpaikkoja Suomeen ja samalla tuetaan paikallista taloutta. Yhteistyössä suomalaisten yritysten kanssa luomme kestäviä kumppanuuksia, jotka hyödyttävät koko Suomea.

Osta tyota suomeen_2023

Aikolonin omat Aikon® -tuotteet

Aikolon aloitti omien kirkkaiden kovapintaisten Aikon® muovituotteiden valmistamisen uudella tuotantolinjalla 2022. Laminointimenetelmän avulla Aikon® tuotteisiin voidaan integroida uusia lisäominaisuuksia, kuten tummennuskalvoja ja läpinäkyviä näyttöjä lasituksiin.

Polykarbonaatti on luonnostaan hyvin iskulujaa mutta naarmuuntumisen kestoltaan heikkoa, mikäli sen pintaa ei käsitellä kovapinnoitteella. Aikon® polykarbonaatti-ikkunat on pinnoitettu mm. piistä koostuvalla kovapinnoitteella, ne ovat iskun- ja kulutuksen kestäviä sekä keveitä. Materiaalin paino on vain puolet lasin painosta ja silti se on 200 kertaa lasia iskulujempi materiaali. Kovapinnoitettu polykarbonaatti, Aikon® PC Hard, on erinomainen materiaali metsä-, maatalous- sekä maanrakennuskoneiden turvalaseihin.

Kovapinnoite parantaa merkittävästi polykarbonaatin muitakin ominaisuuksia ja hankauskeston lisäksi muodostaa tuotteeseen myös kemikaaleilta suojaavan pinnan. Lisäksi pinnoite parantaa PC:n säänkestoa luoden sille UV-säteilyn suojan, joka ehkäisee polykarbonaatista valmistettujen turvalasien kellastumisen vuosien saatossa.


Taber -testaus

Olemme myös testanneet Aikon® tuotteitamme ja alla olevalla videolla esittelemme naarmuuntumisen kestävyyttä numeerisesti mittaavan ns. Taber testin.

Taber 5135 laitteessa on kaksi hiontapyörää, joilla hangataan näytekappaletta ristikkäisiin suuntiin näytteen pyöriessä alustalla. Ensiksi hiontapyörät oikaistaan ST11 oikaisukivellä. Oikaisuhionnan jälkeinen hiontapyörien puhdistus on koko testin tärkein vaihe, jotta toistettavuus säilyy. Seuraavaksi tehdään standardin vaatimat asetukset eli määritetään kierrosmäärä, nopeus sekä imun taso.

Kovapinnoitetusta Aikon® -polykarbonaattituotteesta on leikattu näytepala, kooltaan 100 x 100 mm, joka vakioidaan olosuhdekaapissa ennen testiä. Mekaanisen Taber -testilaitteen kulutussyklin jälkeen tutkitaan näytekappaleeseen tullutta hankausta optisella mittalaitteella, jonka mittaustuloksista lasketaan hankausjäljen muutoksen määrä eli ΔHaze -arvo, joka kuvaa valon siroutumista. Samalla voidaan mitata ja laskea myös valon läpäisyn muutosarvo. Nämä molemmat ovat standardissa määriteltyjä ja rajattuja suureita.

 

                          

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Aikolon Oy:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Merkin myöntämisen ensisijaisena kriteerinä on aina se, että tuotteen on oltava valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa. Palvelu-Avainlippua hakevalla yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.

Kun valitset Aikon®-tuotteen, teet laadukkaan hankinnan ja tuet kotimaista työtä ja kestävää kehitystä. Ostetaan työtä Suomeen ja rakennetaan yhdessä vahvempaa tulevaisuutta.

 

Aiheet: Aikolon, Muovien ammattilainen, Avainlippu, Muovien asiantuntija, Suomalainen työ

Kotimaisten tuotteiden ja palveluiden ostaminen luo työpaikkoja ja tukee paikallista taloutta. Yhteistyö suomalaisten yritysten kanssa edistää kestäviä kumppanuuksia, jotka hyödyttävät koko Suomea.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki