Aikolon Blogi

Aikolon Blogista löydät monipuolista tietoa muovimateriaaleista ja niiden valinnasta, tuotantomenetelmistä ja erilaisista käyttökohteista. 

Suunnittelija – ainakin nämä tiedot tarvitsemme tarjouspyyntöön

Teppo Viitanen 17.10.2018 13:45
Teppo Viitanen
Seuraa minua:

Aloitin työskentelyn Aikolonin palveluksessa tämän vuoden tammikuussa. Voidaan siis sanoa, että olen kohtalaisen tuore henkilöstön jäsen. Työskentelen myyntikoordinaattorin tehtävissä yhtenä palvelutiimin jäsenenä, jossa olen hyvin usein ensimmäinen kontakti asiakkaaseen. Olen työskennellyt vastaavissa tehtävissä urani aikana, mutta muovialalta minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta. Työskentely Aikolonin palveluksessa on avannut silmäni sille, kuinka paljon erilaisia muovilaatuja on olemassa sekä niiden käyttökohteiden laajuus.

automaattivarasto

Verkkosivuiltamme löytyvät oppaat ovat erinomainen ja nopea tapa saada tärkeää tietoa muovimateriaaliin liittyen, joka helpottaa suunnittelijan ja ostajan työskentelyä. Oppaista on ollut myös suuri apu näin uudelle työntekijälle.

Tarjouspyyntöä tehdessä on hyvä muistaa myös se, että tarjouksen laskija ei ole välttämättä sinun alasi ammattilainen, eikä hänellä ole vuosien kokemusta juuri sinun alaltasi. Kun kerrot, että tarvitsen muovia laitteeseen X, niin tämä ei välttämättä kerro myyjälle mitään. On erittäin tärkeää, että kerrot mihin ja minkälaiseen käyttökohteeseen kappale tulee, sillä tämä avartaa myös myyjän osaamista muovien käyttökohteesta.

Myyjän on hyvä tietää ainakin muutamia kriteerejä muoviin liittyen, jotta kappaleeseen voidaan valita oikea materiaali. Tärkeimmät kriteerit löytyvät aikaisemmasta blogistamme: ”Viisi todennäköistä tapaa epäonnistua muovimateriaalin valinnassa”. Käyttökohde on tärkeää mainita, sillä usein tämä jo avartaa kappaleeseen liittyviä vaatimuksia. Myös se, millaista kulutusta kappaleen tulee kestää, kosteus, lämpötila, kitka jne. Mitä tarkemmat vaatimukset kappaleella on, sitä tärkeämpää on kertoa ne myyjälle.

Tarjouspyyntöä tehdessä on myös hyvä miettiä, mikäli sinulla on jokin aikataulu tarjoukselle sekä mahdolliselle toimitukselle. Tämä helpottaa myyjää, jotta hän voi priorisoida tarjousten laskemista. Vaikka haluaisimme, niin tarjouspyyntöön vastaaminen ei välttämättä onnistu käden käänteessä. Mikäli sinun kappaleesi vaati esim. erikoismateriaalia, joka ei ole varastotuote, niin joudumme selvittämään materiaalin saatavuuden, ennen tarjouksen lähettämistä.

Katso Aikolonin Muovikoulun video suunnittelijan ja ostajan tarkistuslistasta (kesto 11:04).

 

Tarjouspyynnön tekijän ei kannata murehtia, että kertoo liikaa tai tarpeetonta tietoa kappaleen käyttökohteesta. Mitä enemmän tietoa asiakas antaa, sitä paremmin pystymme kohdentamaan tarjouksen. Tarjouspyyntöä ei kannata olla lähettämättä siinä pelossa, että et ole varma sopiiko tähän kohteeseen muovi. Voit lähettää kyselyn ja yhdessä miettimällä voimme löytää erinomaisen ja kustannustehokkaan materiaalin.

Myyntihenkilömme auttavat mielellään oikean materiaalin löytämiseen, ole siis rohkeasti yhteydessä!

Kokosimme suunnittelijoille ja ostajille tarkistuslistan niistä asioista, jotka tulisi olla tiedossa ennen muoviosien valmistamista. Listassa käydään tiivistetysti läpi kahdeksan kohtaa, jotka tulisi ottaa huomioon muoviosien suunnitteluvaiheessa tai muoviosien hankinnassa.

Pääset lataamaan oppaan (Suunnittelijan & ostajan tarkistuslista) ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.

Suunnittelijan ja ostajan tarkistuslista

 

Aiheet: Suunnittelijoille ja ostajille

Tarjouspyynnön tekijän ei kannata murehtia, että kertoo liikaa tai tarpeetonta tietoa kappaleen käyttökohteesta. Mitä enemmän tietoa asiakas antaa, sitä paremmin pystymme kohdentamaan tarjouksen.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki