Muovikoulu blogi
Muovikoulun blogista löydät monipuolista tietoa muovimateriaaleista ja niiden valinnasta, tuotantomenetelmistä ja erilaisista käyttökohteista. 
 

Teflonilla (PTFE) on muoveista alhaisin kitkakerroin

Marko Koljonen 25.2.2019 7:25
Marko Koljonen
Seuraa minua:

Polytetrafluorieteeni (PTFE) on monipuolisin fluorimuovi ja sillä on useita hyviä ominaisuuksia, kuten erittäin hyvä kemiallinen kestävyys ja laaja käyttölämpötila-alue (-100C – +260C). Materiaalin kitkakerroin on pienempi kuin muiden polymeerien ja sen sähköiset erityisominaisuudet ovat hyvät. PTFE:n kulutuksenkestävyys on verrattain rajoitettu materiaalin pehmeydestä johtuen, ja siten se soveltuukin kohteisiin, joissa on alhainen kuormitus ja nopeus. Parhaiten materiaali tunnetaan Du Pontin rekisteröimällä tavaramerkillä Teflon®.

PTFE:n erityisominaisuudet:

PTFE

  • erittäin pieni kitkakerroin ja adheesio (hylkii muita aineita)
  • lähes täydellinen kemikaalien kestävyys
  • erinomaiset sähköiset ominaisuudet
  • laaja käyttölämpötila-alue
  • alhainen vedenimeytyminen
  • hyvä säänkesto
  • sopivuus elintarvikekosketukseen

 

Erilaisilla lisäaineilla seostamalla saadaan Tefloniin lisää erilaisia ominaisuuksia. PTFE_60BZ
Esimerkiksi lisäämällä siihen lasikuitua PTFE GF25% saadaan mekaanista lujuutta. Jos puolestaan halutaan lisätä kulutuksen kestoa kohteessa missä on jatkuvaa kovaa kulututusta, pronssiseosteinen PTDE BZ60 on hyvä ratkaisu, jos muut PTFE:n ominaisuudet toimivat kohteessa.


Käyttökohteita PTFE:lle:

Kotitalouksissa tuttu käyttökohde on paistinpannun pinnoite. Teollisuudessa PTFE:a käytetään paljon kohteissa, joissa vaaditaan hyvää lämpötilan kestoa sekä hyvää kemiallista kestoa. Tyypillisiä kohteita ovat erilaiset vuoraukset, tiivisteet ja letkut. Koska materiaali on muita aineita hylkivää, se on erinomainen pinnoite.


Tutustu materiaaliin tai kysy lisää muovien asiantuntijoilta.

 

Kokosimme oppaaksi systemaattisen tavan muovimateriaalin valintaan. Oppaassa käydään tiivistetysti läpi kymmenkunta kohtaa, jotka auttavat sopivan muovimateriaalin löytämisessä. Noudattamalla oppaan tapaa tarkastella muovin valintaa, tekee varmasti sopivampia materiaaliratkaisuja ja samalla oppii tuntemaan muovimateriaalit paremmin.

Pääset lataamaan oppaan (Muovimateriaalin valintaopas) ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.

Muovimateriaalien valintaoppaan latauslinkki


Täydennä muovien osaamistasi – tutustu Muovikouluun!

 

Aiheet: Muovimateriaalin valinta, Muovilaadut, Polytetrafluorieteeni PTFE, Fluorimuovit, PTFE, Erikoismuovi

PTFE, monipuolinen fluorimuovi, jolla on erittäin hyvä kemiallinen kestävyys, laaja käyttölämpötila-alue sekä alhainen kitkakerroin.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki