Muovikoulu blogi
Muovikoulun blogista löydät monipuolista tietoa muovimateriaaleista ja niiden valinnasta, tuotantomenetelmistä ja erilaisista käyttökohteista. 
 

Teflonilla (PTFE) on muoveista alhaisin kitkakerroin

Marko Koljonen 25.2.2019 7:25
Marko Koljonen
Seuraa minua:

Polytetrafluorieteeni (PTFE) on monipuolisin fluorimuovi ja sillä on useita hyviä ominaisuuksia, kuten erittäin hyvä kemiallinen kestävyys ja laaja käyttölämpötila-alue (-100C – +260C).

PTFE materiaalin kitkakerroin on pienempi kuin muiden polymeerien ja sen sähköiset erityisominaisuudet ovat hyvät. PTFE:n kulutuksenkestävyys on verrattain rajoitettu materiaalin pehmeydestä johtuen, ja siten se soveltuukin kohteisiin, joissa on alhainen kuormitus ja nopeus. Parhaiten materiaali tunnetaan Du Pontin rekisteröimällä tavaramerkillä Teflon®.

PTFE fluorimuovi

PTFE:n erityisominaisuudet:

PTFE

  • erittäin pieni kitkakerroin ja adheesio (hylkii muita aineita)
  • lähes täydellinen kemikaalien kestävyys
  • erinomaiset sähköiset ominaisuudet
  • laaja käyttölämpötila-alue
  • alhainen vedenimeytyminen
  • hyvä säänkesto
  • sopivuus elintarvikekosketukseen

 

Erilaisilla lisäaineilla seostamalla Tefloniin saadaan lisää erilaisia ominaisuuksia. PTFE fluorimuovista valmistettu kuparin värinen muoviosa
Esimerkiksi lisäämällä siihen lasikuitua (PTFE GF25), saadaan lisättyä mekaanista lujuutta. Jos puolestaan halutaan lisätä kulutuksen kestoa kohteessa missä on jatkuvaa kovaa kulututusta, pronssiseosteinen PTFE BZ60 on hyvä ratkaisu, jos muut PTFE:n ominaisuudet toimivat kohteessa.


Käyttökohteita PTFE:lle

Kotitalouksissa tuttu käyttökohde on paistinpannun pinnoite. Teollisuudessa PTFE materiaalia käytetään paljon kohteissa, joissa vaaditaan hyvää lämpötilan kestoa sekä hyvää kemiallista kestoa. Tyypillisiä PTFE:n käyttökohteita ovat erilaiset vuoraukset, tiivisteet ja letkut. Koska PTFE on muita aineita hylkivää, se on erinomainen pinnoite.


Tutustu materiaaliin tai kysy lisää muovien asiantuntijoilta.

Kaipaatko apua muovimateriaalin valintaan?

Kokosimme oppaaksi systemaattisen tavan muovimateriaalin valintaan. Oppaassa käydään tiivistetysti läpi systemaattinen tapa muovimateriaalin valintaan, jonka avulla opit hyödyntämään 12-kohtaista muovin valintamenetelmää. Oppaan avulla teet parempia ja onnistuneempia muovimateriaalivalintoja.

Pääset lataamaan oppaan (Muovimateriaalin valintaopas) ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.

New call-to-action

Syvennä osaamistasi muovien kemikaalien kestävyydestä

PTFE fluorimuovilla on erittäin hyvä kemikaalien kestävyys. Muovien kemikaalien kestävyys -oppaan avulla pääset syventämään muoviosaamistasi ja tarkistamaan yleisimpien muovilaatujen kemikaalien keston. Oppaassa on esitetty muovien kesto yli 100 kemikaalille taulukkomuodossa. Lataa opas ilmaiseksi alta tai tästä linkistä

Muovien kemikaalien kestävyys


Täydennä muovien osaamistasi – tutustu Muovikouluun!

 

Aiheet: Polytetrafluorieteeni (PTFE), Fluorimuovi, Erikoismuovi

PTFE on monipuolinen fluorimuovi, jolla on erittäin hyvä kemikaalien kestävyys, laaja käyttölämpötila-alue sekä alhainen kitkakerroin.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki