Muovikoulu testaa

Muovikoulu testaa -videoissa asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä sekä kertovat testien tulokset.

Video: Veden imeytyminen muoveihin

Pirjo Bovellan 2.10.2020 15:15
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Veden imeytyminen muoviin on yksi muovimateriaalin ominaisuus. Se tulee ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa etenkin silloin, kun tehdään erittäin mittatarkkaa tuotetta. Veden imeytyminen muoviin aiheuttaa materiaalin turpoamisen, jonka määrä vaihtelee eri muovilaaduilla.

nesteen_imeytyminen_blogikuvat_800x600px

Vesi imeytyy erityisen hyvin joihinkin muovimateriaaleihin (kuten Polyamideihin), kun taas joissakin muovimateriaaleissa veden imeytyminen on huomattavasti vähäisempää, jopa olematonta. Myös ajalla on merkitystä veden imeytymisessä muovimateriaaleihin, se voi kestää viikkoja tai kuukausia riippuen myös muovimateriaalin vahvuudesta.

Muovikoulun testi veden imeytymisestä muoveihin

”Muovikoulu testaa” -videosarjassa asiantuntijamme tekevät käytännön testejä muovien ominaisuuksista, analysoivat niitä sekä kertovat testien tulokset.

Seitsemännen Muovikoulu testaa -videon aiheena on veden imeytyminen muoveihin, jossa testasimme käytännössä neljän samankokoisen sorvatun muovimateriaalin veden imeytymistä, ja sitä, kuinka nopeasti vesi lähtee imeytymään muovimateriaaliin.

Testissä käytetyt muovimateriaalit ovat PET (Polyetyleenitereftalaatti), PA (Polyamidi), POM (Polyasetaali), PE1000 (UHMW-PE). Ensimmäiset kappaleet olivat vedessä kaksi vuorokautta ja toiset kappaleet pari tuntia. 

Katso video (kesto n. 5 min.) tai lataa se itsellesi. Video sisältää myös taulukon testatuista materiaaleista sekä lopuksi ohjeet muoviosien suunnittelijoille.

 

Muovimateriaalin valintaopas apunasi materiaalivalinnoissa

Olemme koonneet oppaan, joka auttaa sinua muovimateriaalin valinnassa. Lataa ilmainen Muovikoulun opas, jossa käydään läpi systemaattinen tapa muovimateriaalin valintaan. Oppaan avulla:

  • Opit 12 eri kriteeriä, joilla tehdä muovimateriaalin valintaa
  • Opit systemaattisemman tavan valita oikea muovimateriaali
  • Teet parempia ja onnistuneempia materiaalivalintoja

Pääset lataamaan oppaan (Muovimateriaalin valintaopas) ilmaiseksi alta tai tästä linkistä.

New call-to-action

  

Aiheet: Muovikoulu testaa -videot, Veden imeytyminen muovimateriaaleihin

Testasimme käytännössä neljän samankokoisen sorvatun muovimateriaalin veden imeytymistä, ja sitä, kuinka nopeasti vesi lähtee imeytymään muovimateriaaliin.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki