Aikolon blogi

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä

Pirjo Bovellan 14.2.2023 9:10
Pirjo Bovellan
Seuraa minua:

Avainlippu on lähes kaikkien suomalaisten tunnistama alkuperämerkki, josta asiakas tunnistaa kotimaisen valmistuksen ja työn. Aikolonille myönnettiin Avainlippu suomalaisesta palvelusta ensimmäisen kerran loppuvuodesta 2019. Merkki myönnetään kolmeksi vuodeksi kerrallaan, jonka jälkeen hakemus pitää uusia. Avainlippu -merkin toimikunta on hyväksynyt uusintahakemuksemme helmikuun 2023 kokouksessaan ja olemme oikeutettuja jatkamaan merkin käyttöä.

AVAINLIPPU_Suomalainen_työ_arvovalinta_1200x628_2

Avainlippu on valvottu merkki

Avainlippu syntyi vuonna 1965 kampanjatunnukseksi ja alkuperämerkki siitä tuli vuonna 1975. Päinvastoin kuin monien kauppojen lanseeraamien kotimaisuus-tunnusten ja Made in Finland -merkintöjen kohdalla, Avainlipun käyttöä valvotaan ja hallinnoidaan Suomalaisen Työn Liitossa ja se on tae suomalaisesta työstä. Suomalainen työ tarkoittaa kaikkea Suomessa tehtyä työtä.

Avainlippu-alkuperämerkki voidaan myöntää hakemuksesta ja sillä on tiukat kriteerit, jotka hakijan tulee täyttää. Hakemukset käsittelee kuusi kertaa vuodessa Avainlippu-merkin toimikunta, jota vetää työ- ja elinkeinoministeriön virkamies. Lisäksi toimikunnassa on muun muassa MTK:n, Keskuskauppakamarin, Suomen Yrittäjien ja kuluttajien edustajia.

Vuodesta 1995 merkkiä on myönnetty myös suomalaiselle yksilöidylle ja nimetylle palvelulle. Kriteerit ovat:

  1. Palveluprosessin tuotannon tulee tapahtua Suomessa ja palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Palveluissa tärkein kustannustekijä on työvoima ja täten Avainlippu-palveluiden kotimaisuusaste onkin yleensä 100 % tai lähellä sitä. Tämän lisäksi hakijayhteisöllä tulee olla:
  2. Merkittävä kotimainen omistusosuus ja Suomessa toimiva johto ja pääkonttori. Käytännössä ulkomaisesti omistettu yhtiö ei siis voi saada palvelu-Avainlippua.


Aikolon Oy on suomalainen kasvava perheyritys ja vuosien aikana olemme erikoistuneet muovimateriaalien mekaaniseen työstöön sekä lämpömuovaukseen. Uusinta osaamistamme ovat kovapinnoitetut muovituotteet sekä uusien teknologioiden laminointi tuotteisiin yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

”Meille on tärkeää, että voimme tuottaa työtä Suomeen. Toivomme, että myös asiakkaillemme on tärkeää, että tuotteet valmistetaan täällä Suomessa. Me uskomme myös siihen, että suomalaisten yritysten kanssa yhteistyö tuotekehityksessä kasvattaa molempien osaamista ja liiketoimintaa. Yhdessä voimme viedä osaamistamme ja suomalaista tietotaitoa myös maailmalle,” sanoo Aikolon Oy:n toimitusjohtaja Martti Hahtonen.

Suomalaisen Työn Liiton tehtävä on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. Valtaosa Liiton jäsenyrityksistä toimii B2B-sektorilla, tarjoten tuotteita ja palveluita muille yrityksille.

Kun ostat kotimaista palvelua, teet arvovalinnan, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

 

Aiheet: Aikolon, Muovien ammattilainen, Avainlippu, Muovien asiantuntija, Suomalainen työ

Meille on tärkeää, että voimme tuottaa työtä Suomeen. Toivomme, että myös asiakkaillemme on tärkeää, että tuotteet valmistetaan täällä Suomessa.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki