Materiaaliesittely

Materiaalien esittelyissä kerromme lyhyesti erilaisista muovi- ja komposiittimateriaaleista. Perusmuovien lisäksi erilaisia täyte- ja apuaineita tai lujitteita käyttämällä näitä saadaan yli sata. 

FlexGuard kumigrafiitti - paperi- ja selluteollisuuden erikoismuovi

Martti Hahtonen 14.6.2021 6:45
Martti Hahtonen
Seuraa minua:

Erikoismuoveihin kuuluvat tekniset muovit, joilla on normaaleja teknisiä muoveja vaativampia ominaisuuksia, sekä fluorimuovit.

Usein tällaisia muoveja käytetään kohteissa, missä jatkuva käyttölämpötila on yli 150 celsiusastetta, kohteissa on vahvoja kemikaaleja, tai käyttökohteissa on useita vaativia olosuhteita. Erikoismuovien useissa laaduissa voidaan saavuttaa yli 200 celsiusasteen lämpötilan kesto ja jossain muoveissa jopa yli 400 asteen.

Jatkamme paperi- ja selluteollisuuteen soveltuvien materiaalien esittelyä ja nyt esittelyvuorossa on FlexGuard kumigrafiitti. Sen ominaisuuksia ovat mm. 

  • ei vedenimeytymistä
  • pieni kitkakerroin
  • vähäinen kuluminen
  • hiljainen käyntiääni

Flexguard

FlexGuard kumigrafiitti on Wefapressin paperi- ja selluteollisuuteen kehittämä kumigrafiittipohjainen materiaali.

FlexGuardia käytetään eri kokoisissa paperikoneissa erityisesti imutelojen  tiivistemateriaalina. Kumin sekoittaminen grafiittiin parantaa materiaalin elastisuutta ja kestävyyttä. Lue lisää...

 

Olemme uudistaneet havainnollistavan oppaan Paperi- ja selluteollisuuden muoviratkaisuista. Oppaassa kerrotaan tiivistetysti ko. teollisuuden alalle sopivista muovimateriaaleista sekä yleisimmistä muovien sovelluskohteista.
Tämän oppaan avulla tiedät enemmän alasi muovimateriaaleista ja voit tehdä onnistuneita materiaalivalintoja.

Pääset lataamaan oppaan ilmaiseksi (Paperi- ja selluteollisuus – ostajan opas) alta tai tästä linkistä.

Paperi ja sellu_vaaka

Lisäksi olemme koonneet oppaan muovien kemikaalien kestävyydestä, jossa käydään läpi taulukkomuodossa yleisimmät muovilaadut ja niiden kemikaalien kesto. Oppaan avulla opit:

  • Mitkä tekijät vaikuttavat olennaisesti muovien kemikaalien kestävyyteen.
  • Saat tietoa kemikaalien vaikutuksista muoveihin ja niiden visuaalisiin sekä mekaanisiin ominaisuuksiin.

kemikaalien kestavyys_vaaka

 

Aiheet: Muovit paperi- ja selluteollisuudessa, FlexGuard -kumigrafiitti, Materiaaliesittely, Erikoismuovi

FlexGuard kumigrafiitti soveltuu kaikkiin imuteloihin sellu-, kartonki-, tissue ja paperikoneissa, riippumatta onko telan vaippa pronssia vai terästä.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki