Muovikoulu

Laminoidut älylasit kehittävät ajoneuvon designia ja käyttökokemusta

Tiia Jalkanen 2.11.2023 8:00
Tiia Jalkanen

Ajoneuvon designia ja käyttökokemusta voidaan kehittää merkittävästi laminoitavien Aikon® älyratkaisujen avulla. Ikkunat, joihin on laminoitu älyteknologiaa tuovat niin kuljettajille kuin matkustajille lukuisia etuja. Näissä innovatiivisissa ratkaisuissa yhdistyvät teknologia ja käytännöllisyys, jotka tarjoavat uudenlaisen käyttökokemuksen ajoneuvoon.

Aikon2022_342_LoRes-2

Mitä ovat ajoneuvojen älylasit?

Ajoneuvoissa käytettävät älylasit ovat ikkunoita, joihin integroitu teknologia tarjoaa uusia mielenkiintoisia ominaisuuksia. Nämä ikkunat voivat olla varusteltu erilaisilla näyttöratkaisuilla, älykalvoilla tai käyttöjärjestelmillä, jotka uudet toiminnot monipuolistavat ajoneuvon käyttökokemusta. 

Miten älylasit valmistetaan?

Aikon® älylasit valmistetaan laminoimalla näyttö-, tai kalvoteknologia kahden kovapintaisen polykarbonaatti- tai akryylilevyn väliin TPU-kalvon kanssa. Laminoitujen älylasien optiset ominaisuudet ovat hyvät, eivätkä ne heikennä ajoneuvon näkyvyyttä tai turvallisuutta.

Kovapinnoitteen ansiosta älylasin naarmuuntumisen kesto sekä UV-säteilyn ja kemikaalien kesto ovat merkittävästi pinnoittamatonta ratkaisua parempia. Lisäksi kovapintaisten PC- tai PMMA-ikkunoiden käyttöikä on pidempi.

sunroof+Shade

Älylasien edut ajoneuvoteollisuudessa:
1. Energiatehokkuus

Ajoneuvoissa käytettävät Aikon® älylasit tuovat uusia ratkaisuja energiatehokkuuden parantamisen. Älylaseihin laminoitavia ratkaisuja ovat tummennuskalvot ja infrapunasäteilyä blokkaavat kalvot.

Älylasin tummennuskalvon avulla ikkunan tummennusastetta voidaan säätää manuaalisesti tai automaattisesti auringonpaisteen ja lämpötilan mukaan. Infrapunasäteilyltä suojaavat kalvot puolestaan torjuvat ohjaamoon säteilevää energiaa. Aikon® laminoitavat ratkaisut voivat vähentää ilmastoinnin tai lämmityksen tarvetta, mikä puolestaan säästää ajoneuvon polttoainetta ja parantaa sen energiatehokkuutta.

2. Tiedon lisääminen ja uudelleen sijoittaminen

Ajoneuvon ikkunat voivat toimia näyttöpintoina, kun ne muutetaan älylaseiksi läpinäkyvän näyttöteknologian avulla. Aikon® älylasien avulla ajoneuvon ja ohjaamon toimintoja voidaan suunnitella uudella tavalla, kun älylaseihin integroidut näytöt mahdollistavat mittariston sijoittamisen uudella tavalla.

3. Turvallisuuden parantaminen

Aikon® älylasit parantavat myös ajoneuvon turvallisuutta. Kriittisen tiedon näyttäminen esimerkiksi suoraan kuljettajan näkökenttään on suuri turvallisuusparannus. Näin varoitusmerkki on entistä helpompi huomata.

Lisäksi älylaseihin integroidut lämmityskalvot mahdollistavat ikkunan sulattamisen aiempaa tehokkaammin. Tämä on olennainen parannus esimerkiksi sateisissa ja kylmissä olosuhteissa liikkuviin ajoneuvoihin. Myös ikkunoiden tummentaminen parantaa turvallisuutta, kun kohdistuva auringonvalo heijastuu vähemmän kuljettajan silmiin.

4. Mukavuus ja yksityisyys

Aikon® älylasien avulla kuljettaja ja matkustajat voivat nauttia ajoneuvon käytöstä entistä enemmän, sillä älylasit vaikuttavat myönteisesti kuljettajan ergonomiaan. Esimerkiksi näyttöjen sijoittaminen työkoneissa oikeaan paikkaan vähentää kuljettajan toistuvien päänliikkeiden määrää.

Ikkunoiden tummuusasteen säätäminen on mahdollista siten, että ajoneuvon matkustajat saavat enemmän yksityisyyttä. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi kuljetuspalveluissa, joissa matkustajat haluavat säilyttää yksityisyytensä.

Kiinnostuitko älylaseista? Ota yhteyttä niin autamme sinua löytämään sopivan ratkaisun.

yhteydenottopyyntö

Aiheet: Muovin laminointi

Aikon® älylasit valmistetaan laminoimalla kahden kovapintaisen polykarbonaatti- tai akryylilevyn väliin näyttö- tai kalvoteknologiaa. Ne tuovat ajoneuvoihin kokonaan uusia ominaisuuksia.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki