Aikolon blogi

Muovien tulevaisuus on täällä

Martti Hahtonen 22.12.2022 13:06
Martti Hahtonen
Seuraa minua:

Meillä Aikolonissa vuoden kohokohta oli, kun uusi huippumoderni ja ainutlaatuinen tuotantolinjamme otettiin käyttöön ja toimitimme sen ensimmäiset asiakastilaukset. Ainutlaatuinen tarkoittaa sitä, että uuden tuotantolinjan myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kaikki muovin työstämiseen, pinnoittamiseen sekä merkintään liittyvät palvelut yhdestä paikasta automatisoidusti. Tällaista palvelua ei saa mistään muualta maailmassa.

Aikon2022_212_LoRes

Uuden tuotantolinjan myötä aloitimme myös omien Aikon® tuotteiden valmistamisen, jotka ovat täällä meillä pinnoitettuja, erittäin korkealaatuisia kirkkaita muovilevyjä vaativiin käyttökohteisiin. Kovapinnoite parantaa muovin naarmuuntumisen kestävyyttä sekä kemikaalien- ja säänkestoa. Lisäksi lasia puolet keveämmät muovit ja niiden energiatehokkuus koko tuotantoketjussa, pienentävät merkittävästi tuotteiden hiilijalanjälkeä. Tästä hyötyvät erityisesti kotimaiset ja kansainväliset erikoisajoneuvoteollisuuden OEM ja ohjaamovalmistajat, vene- ja jahtivalmistajat sekä meluesteiden rakentajat. Panostamme myös entistä laajempaan yhteistyöhön asiakkaidemme tuotekehityksen kanssa.

Uudella tuotantolinjalla silkkipaino on integroitu automaattiseen pinnoituslinjastoon. Lisäksi käytössä on uunit lämpömuovaukseen ja autoklaavi laminointiin sekä digitaalinen tasotulostin. Optisen laadun mittaus hoidetaan konenäön avulla ja prosessinvalvontajärjestelmät ovat täysin automatisoituja. Näin uusin teknologia varmistaa jo prosessissa korkean ja tasaisen laadun.

 

Uusi vastuu Aikolonin toimitusjohtajana

Otin vastaan Aikolonin toimitusjohtajan tehtävät 1.7.2022 ja takana on nyt vajaa puoli vuotta tässä roolissa. Etuja tehtävään siirtymisessä on tietenkin ollut siitä, että olen ollut yhtiön palveluksessa jo 17 vuoden ajan ja minulla on laaja-alainen näkemys toimialastamme. Lisäksi tunnen henkilökunnan ja he tuntevat minut. Olen saanut palautetta siitä, että arvostan kaikkien osaamista ja osaan kuunnella. Marraskuussa meillä tehtiin työvirekysely koko henkilökunnalle ja sitä kautta sain parempaa tuntumaa henkilöstön tilanteesta.

Olen edelleen innostunut siitä, että pääsin erittäin mielenkiintoiseen aikaan johtamaan yhtiötä uuteen vaiheeseen. Tässähän ei tapahtunut ainoastaan Aikolonin toimitusjohtajan vaihtuminen vaan samaan aikaan yrityksessä on meneillään iso murrosvaihe. Teimme merkittävän investoinnin uuteen tuotantolinjastoon, kansainvälistyminen tapahtui huomattavasti nopeammin, mitä olimme ajatelleet ja lisäksi on tehty ja tehdään muutoksia toimenkuvissa vastaamaan paremmin sekä yrityksen tarpeita, että henkilöiden omia vahvuusalueita.

 

Katse tulevaisuudessa

Meillä on paljon osaamista ja tietämystä, joka on kertynyt yritykseen vuosien varrella. Se antaa meille juuret, josta voimme ponnistaa ja luoda uutta. Johtoryhmä on valmistellut uutta strategiaa, joka esiteltiin henkilöstölle 20.12.2022. Visiomme on kasvaa kansainvälisesti merkittäväksi sopimusvalmistajaksi lämpömuovatuissa ja koneistetuissa muoviratkaisuissa, joissa keihäänkärkenä ovat Aikon®-lasitusratkaisut. ​Tavoitteemme on kasvussa, laatu ja kannattavuus edellä. Johtoryhmän jäsenet ovat myös tehneet alustavat suunnitelmat siihen, miten tavoitteet saavutetaan kunkin omalla vastuualueella ja niitä tullaan käymään tarkemmin läpi omissa organisaatioissa.

Yrityksen arvot ja yrityskulttuuri kannustaa meitä menemään samaan suuntaan ja toimimaan yrityksen parhaaksi muutoksia täynnä olevassa toimintaympäristössä. Aikolonin arvot ja tapa toimia on ollut mukana arjen toiminnoissa, mutta nyt nämä arvot myös kirjattiin ylös. Näihin tullaan vielä palaamaan tarkemmin.

Vuosi 2022 on ollut suurten myllerrysten vuosi maailmassa. Juuri kun pandemia alkoi väistyä, sota Euroopassa synkisti näkymiä. Vaikka tapahtumat pysäyttävät, maailma ja aika eivät pysähdy ja eteenpäin on mentävä. Meillä Aikolonissa on tehty isoja muutoksia ja niitä varmasti tulee vielä lisää. Selkeä suunta on kuitenkin selvillä. Tulevaisuudelta odotan nykyisten, tiedossa olevien muutosten läpivientiä ja muovialan edelläkävijänä otamme sen jälkeen taas uusia kehitysaskeleita.

 

Kiitämme asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneen vuoden yhteisestä matkasta. Toivotamme erittäin hyvää ja rauhallista joulun aikaa sekä menestystä vuodelle 2023.
Rauhoitumme joulun viettoon 24.–26.12. Muina aikoina palvelemme normaalisti.

 

MarttiHahtonen_2022

          Martti Hahtonen
            toimitusjohtaja

 

Aiheet: Aikolon, Muovien ammattilainen, Avainlippu, Muovien asiantuntija, Osta työtä Suomeen, Aikon

Meillä Aikolonissa on tehty isoja muutoksia ja niitä varmasti tulee vielä lisää. Selkeä suunta on kuitenkin selvillä. Tulevaisuudelta odotan nykyisten, tiedossa olevien muutosten läpivientiä ja muovialan edelläkävijänä otamme sen jälkeen taas uusia kehitysaskeleita.

Tilaa blogi!

Uusimmat blogit

Aiheet

Katso kaikki